+0 új cikk
Vissza a hírekhez
nem-vagy-olyan-pancser-ahogy-gondolod

Négy év után elkészült a Mayberian Sanskülotts új albuma, az Adlait, amelynek egyik dalát korábban már mi is bemutattuk, a Glasswall klipjét ugyanis a Stenken lehetett először megnézni. A most megjelent anyagot hallgatva végigkísérhetjük a két alapító, ...több Csordás Zita és Balogh Gallus utóbbi pár évének mérföldköveit, vagy ahogy ők fogalmaznak: poszttinédzserkori szenvedéseit.

2016-09-1918:27 index.hu
egy-gyerekkori-alom-valora-valt

Az ex-Stereochrist tag, a jelenleg a HAW-ban is zenélő Makó Dávid The Devil's Trade elnevezésű szólóprojektje az utóbbi idők egyik legkomolyabb dalszerző-előadói bemutatkozása. A dalszerző-előadó első nagylemeze, a Those Miles We’ve Walked Alone a 2014-es ...több év egyik meglepetése volt, most 2016-ban 5 új dallal kibővítve bakeliten is megjelent a lemez, amivel az előadónak egy gyerekkori álma vált valóra. A megjelenést a  Cseh Tamás Program és az A38 Hajó támogatta. 

2016-08-1215:35 index.hu
ugy-vesztel-el-hogy-mindenki-rad-talalt

Harmadik lemezét mutatja be az idén tízéves Magashegyi Underground. A Talált tenger című anyag három évvel a 2013-as Tegnapután után jelenik meg, és az Indexen lehet először meghallgatni.

2016-06-1314:07 index.hu
bezarkoztunk-bontottunk-par-sort-es-sokat-veszekedtunk

Három év után új hangzóanyaggal jelentkezik az idén ötéves Kamikaze Scotsmen. Első, kisfilmmel kísért EP-jük a 2012-es Prologue volt, amit egy évvel később az ARK című anyag követett. A zenekar aztán látszólag eltűnt, pedig a háttérben komoly munka folyt, ...több amelynek eredménye a zenekar Modern Day Gardening című bemutatkozó nagylemeze lett. A rendkívül erősre sikerült albumot most az Indexen lehet először meghallgatni.

2016-05-1714:07 index.hu
semmi-rossz-nincs-abban-ha-otthon-toltjuk-a-pentek-estet

Itt vagyunk címmel adott ki új lemezt a Hó Márton és a Jégkorszak, amelynek 1981 című dala nemcsak az idei dalversenyünk mezőnyében szerepelt, hanem a hét első felében megjelent vasárnapi nyitva-/zárvatartásról szóló videónkban is.

2016-04-1513:40 index.hu
vegre-elokerult-az-elektromos-gitar-is

Jónás Veráról akkor írtunk utoljára, amikor kiderült, hogy Artisjus-díjas énekes-dalszerző lett junior kategóriában, most pedig itt a Jónás Vera Experiment új lemeze, a Tiger, now, amiből kiderül, hogy teljesen rászolgált az elismerésre. Az új album először ...több a Stenken hallgatható meg teljes hosszában.  

2016-04-0112:02 index.hu

Legolvasottabb hírek: