+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Kedden szíriai kormánycsapatok klórgázzal töltött tartályokat és hordóbombákat dobtak le az ostromlott szíriai nagyváros, Aleppó ellenzékiek által tartott Szukkari városnegyedére. Helyi források - egyelőre meg nem erősített - információi szerint legalább ...több 120 sérültje van a gáztámadásnak, az oroszok és kormányerők által szisztematikusan pusztított kórházak egyikéből is felkerült a netre egy meglehetősen durva videó, melyen gázsérült gyerekeket látnak el (tényleg durva, én szóltam):

2016-09-0616:34 index.hu

Legalább tizenegy gyerek és négy nő vesztette életét helikopterről ledobott hordóbombák miatt Aleppó felkelők kezén lévő részén - jelentette pénteken az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH). Két nő és hat gyermek egy családba tartozott.

2016-08-2522:29 index.hu

Három nappal az aleppói rakétatámadás után belehalt sérüléseibe a tízéves Ali Daknes, aki annak a négyéves szír kisfiúnak a bátyja, akinek fényképe nemrég bejárta a sajtót, illetve a szíriai háború jelképévé vált, írja az Independent.

2016-08-2020:37 index.hu

Oroszország és az Egyesült Államok hamarosan tető alá hozza a megállapodást, amely szerint közös harci bevetéseket indítanak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet harcosai ellen a szíriai Aleppóban - ezt mondta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter ...több az orosz sajtó és az azt szemléző MTI beszámolója szerint.

2016-08-1519:30 index.hu

Khaled Omár Haráh 31 éves korában halt meg, amikor pénteken légicsapás érte azt az aleppói házat, ahol éppen tartózkodott a két lányával és a feleségével. Családja túlélte a bombázást.

2016-08-1409:44 index.hu

Legalább négy ember meghalt, és többtucatnyinak gázmérgezésre utaló légzési nehézségei támadtak feltehetően egy újabb klórgáztámadás miatt szerdán a szíriai Aleppóban, a lázadók kezén lévő egyik városrészben, írja az MTI.

2016-08-1106:27 index.hu

Heves harcok dúltak az utóbbi napokban a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű kormányerők által ostromgyűrűbe zárt Aleppóban, a település keleti részét uraló szíriai felkelőknek szombati beszámolóik szerint hetek óta először sikerült áttörniük a kormányerők ...több állásain és csatlakozni a település északi részén harcoló társaikhoz, írja az MTI.

2016-08-0709:19 index.hu

Független és pártatlan humanitárius segítségre van azonnal szükség, hogy enyhíteni lehessen több ezer aleppói sorsán, akiknek hamarosan elfogy az élelmük, és a gyógyszerkészleteik is hamarosan kimerülnek - közölte az Amnesty International. Öt helyi civil ...több szervezet is megerősítette nekik, hogy két hét múlva nem lesz élelem a városban.

2016-07-2819:29 index.hu
keszulodik-a-vegso-roham-aleppo-ellen

Nagy roham készülődik Aleppó ellen, legalábbis erre utal Szergej Sojgu orosz miniszter bejelentése, miszerint három humanitárius folyosót nyitnak meg a város lakói előtt, melynek végén élelmiszer, ivóvíz és elsősegélynyújtó helyek várják az évek óta nélkülöző embereket.

2016-07-2812:26 index.hu
alakul-az-uj-iszlamista-szuperfront-sziriaban

Minden olyan városra, ahol elsütnek két aknavetőt, azonnal rásütik a jelzőt, hogy Sztálingrád. Szíriában is volt már egy Sztálingrád, méghozzá a török határ melletti Kobani, melynek 70-80 százalékát elpusztította az Iszlám Állam, de a hősies kurdok megvetették ...több a lábukat az utolsó dombon, majd a derék amerikaiak támogatásával kisöpörték az iszlamista mocskokat a városból, sőt, az egész tartományból (oké, az arab lakossággal együtt, de hát ahol fát vágnak, ott hullik a forgács, ugye).

2016-07-2700:37 index.hu

Egy nap alatt négy kórházat ért találat légitámadásokban a szíriai Aleppóban, közölték kórházi források vasárnap az AFP francia hírügynökséggel. Az ostromlott város keleti részén fekvő egyik kórházban a támadás következtében meghalt egy újszülött csecsemő ...több - közölte a Független Orvosok Szervezete (IDA), amely a kórházat támogatta. A szervezet tudatta, hogy mind a négy kórház beszünteti működését, írja az MTI.

2016-07-2412:52 index.hu

Legalább harminc civil meghalt és száznegyvenen megsebesültek Aleppó lakónegyedei elleni támadásokban, írja az MTI a szíriai média jelentése alapján.

2016-07-0907:52 index.hu
korhazat-bombaztak-aleppoban

Tizenöt ember meghalt, több tucatnyian megsebesültek Aleppó keleti részén, amikor bombatalálat ért egy kórházat – írta a BBC helyi forrásokra hivatkozva.

2016-06-0815:07 index.hu
ellenzeki-pancelosoffenziva-indult-sziriaban

Miután 53 napnyi nyugalom után – jórészt az Aszad-rezsim nyilvánvalóan provokatív célú bombázásai miatt - összeomlott a szíriai fegyverszünet, minden fronton teljes erővel megindult a harc.

2016-05-0612:00 index.hu

Az amerikai külügyminisztérium szerint megállapodás született az Egyesült Államok és Oroszország között arról, hogy Aleppóra is ki kell terjeszteni a szíriai tűzszünetet. Az öt éve polgárháború dúlta ország egykor legnagyobb városában a megállapodásnak ...több – amely februárban lépett életbe – szerda éjfél után a városban is érvényt szereztek – írta az al-Dzsazíra.

2016-05-0421:03 index.hu

Bár még sehol sincs a szíriai polgárháború vége, vannak, akik már Aleppó háború utáni újjászületésén dolgoznak. A Bassar Aszad elnök által vezetett szíriai hadsereg, a szíriai felkelők és a közelben lévő Iszlám Államhoz hasonlóan saríja alapú ország megvalósítását ...több megcélzó an-Núszra közötti harcok által dúlt, egykor kétmilliós város romokban hever, egyelőre a februárban tető alá hozott tűzszüneti megállapodás sem hozott ott fegyvernyugvást.

2016-05-0420:25 index.hu

A szíriai lázadók keddre virradóra és napközben lőtték a kormányerők kezén lévő negyedeket az északi Aleppó városában, és eltaláltak egy kórházat is. Egy orvos szerint 12 ember meghalt, több mint 70 megsebesült, írja az MTI.

2016-05-0313:28 index.hu

Legalább húsz civil halt meg szerda este az észak-szíriai Aleppóban a kormányerők egy kórház és egy lakóépület ellen intézett légitámadásában, írja az MTI a helyi polgári védelem információi alapján. A célba vett két épület a város lázadók által ellenőrzött ...több keleti felén, az asz-Szukkari negyedben volt.

2016-04-2806:10 index.hu

Elismerte a Törökország és Szaúd-Arábia támogatta Dzsais al-Iszlám (az Iszlám Hadserege), hogy szabályzatukat megszegve egyik dandárjuk csütörtökön "tiltott" fegyvert vetett be a kurd milícia ellen Aleppóban - jelentette orosz hírforrásokra hivatkozva ...több az MTI. A Dzsais al-Iszlám közleményében nem szerepel, hogy mi volt a "tiltott" fegyver vagy vegyi anyag, csak az, hogy a szabályszegőket megbüntetik. A dandár parancsnokát katonai bíróság elé idézték, ahol az a döntés született, hogy felelős egysége tettéért.

2016-04-0811:57 index.hu
a-kereszteny-punk-aki-megmentette-sziria-vallasos-enekeit

Jason Hamacher élete minden, csak nem klisés. Keresztény családba született, innen talált rá a punk-hardcore szubkultúrára, és a mai napig ez a két eltérő közeg határozza meg az életét. Menyasszonyát fiatalon elvesztette, majd amikor zenekarai is feloszlottak, ...több egy turné után nyakába vette az arab országokat. Egy félrehallott telefonbeszélgetés és William Darlymple egyik könyve adta az ötletet, hogy Szíriában keresztény énekeket vegyen fel. Közben kitört a háború és kis hezitálás után elkezdte felvételeit, fényképeit és élményeit megosztani. Interjú.

2016-04-0201:57 index.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: