+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Lejárt a szíriai rezsim által egy hete meghirdetett tűzszünet, amelynek meghosszabbításáról hétfőn egyelőre nem hangzott el semmilyen bejelentés. Az ellenzék szerint "kudarcot vallott" a Washington és Moszkva által idén másodjára tető alá hozott fegyvernyugvás. A ...több SANA szíriai állami hírügynökség hétfőn azt írta, hogy a tűzszünet helyi idő szerint vasárnap 23 óra 59 percig volt érvényben.

2016-09-1912:32 index.hu

Eddig 457 belga állampolgár csatlakozott Szíria vagy Irak területén tevékenykedő terrorista csoportokhoz - írta internetes oldalán a fenyegetéseket elemző belga testület (OCAM) adataira hivatkozva a La Libre Belgique belga napilap szerdán.

2016-07-1309:52 index.hu

Bűncselekmény gyanújával nyomoz az ügyészség annak a szíriai férfinak az ügyében, aki a Tiszába fulladt, miközben Szerbiából próbált meg átúszni Magyarországra – írta a Hvg.

2016-06-1321:42 index.hu
oriasi-a-tuljelentkezes-a-sziriai-magyar-terepmunkara

Polgárháború ide vagy oda, 2016 júliusára a Műegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közös pályázatot hirdetett szíriai régészeti terepmunkára. Az öt éve polgárháború dúlta országba szervezett projektre a Népszabadság szerdai számában közölt riport ...több szerint többszörös volt a túljelentkezés. De közben a polgárháború miatt a projekt megosztotta az egyetemistákat és szüleiket - akiktől annak ellenére beleegyezést kértek az utazáshoz, hogy 18 évesnél idősebb felnőttekről van szó. 

2016-05-2510:48 index.hu
eddig-nyolc-pesmerga-katonat-lattak-el-a-honvedkorhazban

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Honvédkórház Dezső Tamás asszirológus, hadtörténész az ELTE Bölcsészettudományi Karának volt dékánja Magyar Időknek adott nyilatkozata miatt, mely szerint 2014 óta kurd katonákat ápolnak a budapesti Honvédkórházban.

2016-05-1814:46 index.hu
nemcsak-katonakat-rengeteg-loszert-is-kuldtunk-irakba

Magyarország a katonai kontingens mellett 110 ezer eurós humanitárius segélyt, és 247 tonna lőszert is biztosított eddig, mondta Háry Szabolcs alezredes, vezető katonai összekötő A magyar honvédség iraki szerepvállalása egy év távlatából címen az Antall ...több József Tudásközpontban tartott előadáson, ahol az iraki és szíriai helyzetről általában is beszéltek a meghívott előadók.

2016-04-0722:45 index.hu
ha-sziriabol-el-tudott-jonni-fel-labbal-akkor-a-lepcson-is-fel-tud-menni

Az Európába érkező menedékkérők jelentős része kínzás áldozata, sokan a magyar menekültügyi rendszerben is hasonló körülmények között érzik magukat, mint ahonnan elmenekültek. Az állam nem sokat foglalkozik ezeknek az embereknek a pszichés jóllétével, ...több a rendszerből alap dolgok hiányoznak. Magyarországon egyetlen civil alapítvány próbál nekik segíteni, pszichológusokkal és tolmácsokkal ingáznak lassan húsz éve – az Abcúg riportja.

2016-04-0713:57 index.hu
magyar-utlevelekkel-csempesztek-embereket-europaba

Szegény magyarokat utaztatott szervezetten Isztambulba egy bűnszervezet, útlevelüket kinn ezer euróért átadták embercsempészeknek, majd a konzulátust megvezetve ideiglenes útleveleket kértek, amivel hazajöttek.

2016-02-0612:16 index.hu

Be kell látni, hogy a szíriai válság megoldását célzó nemzetközi erőfeszítések eddig nem vezettek eredményre, ezért nem lehet azzal számolni, hogy az Európára háruló bevándorlási nyomás rövid időn belül enyhül - mondta az MTI szerint csütörtökön Londonban ...több Szijjártó Péter külügyminiszter.

2016-02-0417:45 index.hu
idogepben-meselt-sziriarol-a-bekekor

Mi magyarázza az Iszlám Állam létét? Hogy lehet, hogy senki sem szereti, mégis létezik? Én már azzal is megelégednék, ha megérteném, hogyan jött létre és maradt fenn egy olyan épület, mint a Baross utca 61, ahol ezeket a fontos kérdéseket tárgyalta a Békekör Mozgalom.

2016-01-2320:54 index.hu

Legolvasottabb hírek: