+0 új cikk
Vissza a hírekhez
mertekkel-meg-a-karosnak-velt-etel-is-egeszseges

Lassan az összes alapélelmiszerről kiderül, hogy káros, és sok esetben az ellenkezője is. Erről beszélt Györki Niké dietetikus és Szendi Gábor táplálkozástudományi szakíró.

2016-03-0810:30 www.borsonline.hu
kevesebb-de-jobb-minosegu-etel-kerul-unokaink-asztalara

Egyre nő az egészségtudatos fogyasztók száma, akik a megfelelő élelmiszerek kiválasztásával igyekeznek megőrizni egészségüket. Nem véletlen, hogy ma már egyre nagyobb a friss, organikus élelmiszerek iránti kereslet. A gyökerekhez való visszatérés lehetőségét ...több keresi az úgy nevezett „clean eating” mozgalom is, ám a száz éves táplálkozási szokások felé fordulni 2016-ban azonban nehézkes, és sokszor nem összeilleszthető a modern ember életvitelével.

2016-03-0411:43 hvg.hu
pusztulnak-a-mehek-milliok-elete-kerulhet-veszelybe

Többek között a kávé, a kakaó, az alma és a mustár hiányzik majd az asztalunkról, ha folytatódik a beporzó fajok, például a házi és vadméhek, darazsak és lepkék pusztulása. Az MTA Ökológiai Kutatóközpont részvételével készült el az első átfogó nemzetközi ...több jelentés a beporzók helyzetéről. A dokumentum szerint beporzók nélkül az élelmiszer-alapanyagok mintegy fele tűnhet el, és milliók élete kerülhet veszélybe.

2016-03-0111:33 hvg.hu

Legolvasottabb hírek: