+0 új cikk
Vissza a hírekhez
megerkezett-hozzank-is-az-erdelyi-luxusszena

Nem biztos, hogy rögtön kitalálja valaki, hogy étteremben jár, ha Veres Istvánt figyeli a konyhán. Egy dobozból válogatja a harangvirágot, a színes cickafarkot és a fenyőrügyet, miközben háttérben valami zöld lé csöpög át lassan egy hálón - snidlingolaj. ...több De végül minden valamelyik ételbe kerül, és nemcsak díszítésnek, hanem ízesítésnek a válogatott alapanyagok mellé, melyeket Veres lehetőség szerint mind maga gyűjt. Erdélyben természetesen, ugyanis Kézdivásárhelyről származik.

2016-07-2120:18 index.hu
a-vilag-legjobb-ettermei-kozelebb-vannak-mint-gondolna

Megjelent a világ 50 legjobb éttermeit tartalmazó lista. Az első egy olasz, a kilencedik egy bécsi étterem lett. Magyar étterem nincs rajta, de a Széll Tamást felkészítő dán séf étterme igen.

2016-06-1415:51 index.hu
az-olajban-tocsogas-hodit-most-budapesten

Kipróbáltunk egy csomó új helyet, a Stégben és a Halkakasban halakat kóstoltunk, a Gömbiben pingponglabdákat, a Fritúban lángost.

2016-06-0515:29 index.hu
ismerje-meg-donald-trump-es-de-niro-kedvenc-ettermet

Fekete Marcell a Venus együttes gitárosaként ment ki Amerikába. Morzsatakarítóként kezdte, később kenyérkínálóvá léptették elő, végül vezető pincér lett New York két legmenőbb éttermében, a Danielben és Le Bernardinban.

2016-05-0814:43 index.hu
itt-tenyleg-jot-ehet-a-penzeert

Nem csak a csillag számít nagy elismerésnek a Michelin-kalauzban, hanem a Bib Gourmand jelzés is, ami azt jelenti, hogy kiváló ételt kapunk nem túl drágán. Budapesten két ilyen étterem van, a Petrus és a Laci Konyha, ki is próbáltuk mind a kettőt.

2016-04-1012:13 index.hu
megvan-az-otodik-michelin-csillag-a-costes-downtown

Ma jelent meg a 2016-os Michelin Kalauz, a Main Cities of Europe. A kiadvány 44 európai nagyváros, köztük Budapest legjobb éttermeit tartalmazza, Magyarországról újonnan került be egy csillaggal a Costes Downtown.

2016-03-0912:21 index.hu
mitol-jo-egy-etterem-es-mitol-rossz

Az elmúlt években nagyon sokszor leírtuk, hogy mennyit fejlődött a magyar gasztronómia, hogy a fél világ a budapesti kajákról beszél, és hogy aztán most már végképp nincs min szégyenkeznünk a világ többi része előtt. Én mondjuk tényleg így gondolom, de ...több aztán végigjártam egy két Michelin-csillagos olasz séffel a Budapest legjobb éttermeit, és úgy leesett az állam, hogy még most is keresem valahol Pest és Buda között.

2016-01-2413:20 index.hu
otthagyta-az-orvosi-egyetemet-hogy-fozhessen

Markó Kristóf már gimnazistaként konyhakertet épített, majd másfél évet dolgozott az Alabárdosban. Jelenleg a Genfi-tó partján főz, egy Michelin-csillagos étteremben, de már itt is felmondott, és a világ egyik leghíresebb, három Michelin-csillagos éttermébe készül.

2015-12-1401:21 index.hu

Legolvasottabb hírek: