+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Elon Musk tervei már most is legendásan ambiciózusak, pedig még fogalmunk sincs, hogy tényleg megvalósulnak-e valaha. A SpaceX nevű űrcége végcélja például eddig az volt, hogy kifejlesztik és be is vetik a Mars meghódításához szükséges technológiát. A ...több tervek szerint a cég már 2018 körül eljutna a Marsra ember nélkül, és már a 2020-as években emberrel is. Ehhez képest Musk most bedobta, hogy ha már a Marsig eljutnak, nem lenne érdemes ott megállni, a technológia alapján pedig is lenne muszáj.

2016-09-1909:51 index.hu

Nem könnyű szupergyors közlekedési eszközt tesztelni, viszonylag nagy terület kell hozzá. Ebbe az akadályba ütközött Elon Musk is, aki egyszerűen nem tud elég földet venni az Egyesült Államokban, hogy kipróbálja a Hyperloop nevű csodavasútját.

2016-09-1509:30 index.hu
evekig-szerveztek-a-randit-amber-heard-es-elon-musk-kozott

Mint ismert, Amber Heard a közelmúltban Londonban randizott Elon Muskkal, miközben még javában zajlott botrányos válása Johnny Deppel. Most az is kiderült, hogy a multimilliomos dél-afrikai vállalkozó részéről hosszas előkészületéket igényelt a találkozó megszervezése.

2016-08-2510:11 velvet.hu
nahat-amber-heard-maris-bepasizott-volna

Egyes források szerint a 30 éves színésznő a multimilliomos dél-afrikai vállalkozóval, Elon Muskkal jött össze, miközben próbál elválni Johnny Depptől. Ezt a Daily Mail többek között arra alapozza, hogy augusztus 2-án, kedden Heard és Musk együtt voltak ...több a The Box nevű helyen Londonban. 

2016-08-0410:24 velvet.hu

293 millió dolláros veszteséget könyvelt el a Tesla az idei év második negyedévében, ami azt jelenti, hogy az elektromos autó gyártó cég már a 13. negyedéve, tehát több mint három éve veszteségesen működik. A cég bevételei az elemzők által várt 1,6 milliárd ...több dolláros eredménynél rosszabbul sikerültek, ugyanis 1,3 milliárd dollárnyi bevétele volt a Teslának április és június között. Összesen 14 ezer 402 kocsit adtak el - írja a BBC.

2016-08-0322:39 index.hu

A Tesla megerősítette, hogy felvásárolta Elon Musk másik cégét, a SolarCityt. Az üzletről már júniusban is pletykáltak, de mostanra megerősítették, hogy az elektromosautó-gyártó csakugyan megvette a SolarCity összes részvényét, mintegy 2,6 milliárd dollár értékben.

2016-08-0209:37 index.hu
50-eve-varjuk-most-vegre-megtortenhet

Ötven év telt el kísérletezéssel, koncepciós vázlatok rajzolgatásával, prototípusok építésével és elvetésével, de a repülő autóból, ebből az utópisztikus látomásból senki nem tudott kézzelfogható valóságot faragni. Az új anyagkutatási eredmények, az elektromos ...több motorok fejlődése és a szoftveripar áttörései ezen változtathatnak. Nemcsak a regényírók, hanem a Szilícium-völgy milliárdosai is potenciált látnak a repülő autóban, és dollárok százmillióit költik az ezzel kapcsolatos projektekre. De miért titkolják el?

2016-07-2321:33 index.hu
olcso-onjaro-auto-elon-musk-mesterterve

Elon Musk nagyjából tíz évvel ezelőtt létrehozott egy mestertervet, amelynek a végén egy olcsó, önműködő autó áll. Az elmúlt években a Tesla minden lépését ennek a tervnek rendelte alá és úgy tűnik, tartja magát akkori ötleteihez. Most nyilvánosságra ...több hozta a terv második részét is.

2016-07-2117:20 index.hu

Elon Musk, a Tesla vezére elég nagy nyomás alatt volt a héten önműködő autóinak balesete után. Talán a vasárnapi tweetjével próbál kimászni a bajból, ebben ugyanis azt írta, hogy egy szupertitkos Tesla-mesterterve van, amelynek részleteit még a héten bejelentik.

2016-07-1116:44 index.hu

A Tesla ajánlatot tett a SolarCity megvásárlására. A pontos ár egyelőre nem derült ki, de az elektromos autós cég a közleménye szerint a SolarCity részvényeinek záróárfolyamánál 21-30 százalékkal fizetne többet. Ez azt jelenti, hogy akár 2,78 milliárd ...több dollárt (776,32 milliárd forintot) is letennének az asztalra.

2016-06-2208:11 index.hu

Elég nagyot futott egy videó, amin egy Tesla Model S tulajdonosa sikeresen keresztülvezette autóját egy vízzel elárasztott alagúton. A hírre reagálva Elon Musk, a Tesla alapítója Twitteren elejtette, hogy egyébként a Model S "elég jól úszik ahhoz, hogy ...több hajóvá lehessen alakítani.

2016-06-2110:57 index.hu

Túl hamar fogyott ki a hajtóanyag a magyar idő szerint kedd este az Atlanti-óceánon ringatózó drónhajó fedélzetére landolni próbáló SpaceX-rakétából, legalábbis ezt írta Twitteren a cég igazgatója, Elon Musk.

2016-06-1708:14 index.hu

Elon Musk még 1,4 milliárd dollárnyi (nagyjából 300 milliárd forintnyi) tőkét szeretne részvényeladásával behúzni a Tesla Motorsba, írja a Bloomberg.

2016-05-1822:07 index.hu

Ha a Hyperloop nevű szupergyors vasút egyszer valóban megvalósul, érdekes lesz visszanézni, honnan is indult a gyakorlati alkalmazás. A Hyperloop One nevű fejlesztőcég ugyanis a héten végezte el az első tesztet Los Angelestől nem messze.

2016-05-1212:19 index.hu
eddig-feltunk-a-mesterseges-intelligenciatol-most-felturbozzuk

Elon Musk Tesla- és SpaceX-vezér egy éve azt mondta, az emberiségre leselkedő legfenyegetőbb veszély a mesterséges intelligencia (MI). Aztán tavaly év végén beindította az OpenAI-projektet, amitől sokan az MI-kutatás forradalmát várják. Nem arról van ...több szó, hogy a kettő között megőrült volna, hanem hogy a kutatás nyitottá tételével akarja biztosítani, hogy a technológia is fejlődik, de mi is életben maradunk. Az OpenAI múlt héten ki is adta az első bárki által felhasználható eszközét, egy MI-tréningelő csomagot. Ha bejön a tervük, tényleg felpöröghet az MI-fejlesztés. De miért adogatja mostanában mindenki tök ingyen a mesterséges intelligenciáját, a Google-től a Facebookig?

2016-05-1114:29 index.hu
verszemet-kapott-a-tesla-vezer-felmillio-kocsit-gyartatna-le-iden

Félmillió új autó előállítását tervezi idén a Teslát vezető Elon Musk, írja a Marketwatch. A lap szerint a kapacitásokat figyelembe véve ez még annál is ambiciózusabb terv, mint Musk másik hajmeresztőnek tűnő ötlete, miszerint már 2018-ban űrhajót küldene ...több a Marsra a  SpaceX-szel.

2016-05-0513:40 index.hu
megyunk-a-marsra-tulajdonkeppen-holnap

Elon Musk, aki az autózás, a tömegközlekedés, az energiatermelés és a mesterséges intelligencia felhasználása mellett az űripar jövőjét is átszabja a témában alapított cégével, most épp azt jelentette be, hogy a SpaceX 2018-ig eljut a Marsra. Általában ...több legyinthetnénk az ilyen bejelentésekre, de ez az a cég, amely 2011-ben bejelentette, hogy hamarosan olyan rakétákat használ majd, melyek képesek visszatérni a földre a kilövés után – azóta kiderült, hogy tényleg.

2016-04-2910:21 index.hu

A SpaceX sok sikertelen próbálkozás után április 8-án végre elérte, hogy a többszöri felhasználásra szánt űrrakétájuk sikeres landolást hajtson végre. Az űreszközt a visszatérés után a Kennedy Űrközpontba szállították.

2016-04-2010:35 index.hu
meg-most-is-tart-az-igazi-urverseny

Az űrtörténelem a szemünk előtt íródik: harmadszor is felszállt az amerikai Blue Origin polgári űrvállalat New Shepard nevű hordozórakétája. Ez azért nagyon nagy szó, mert sikerült megvalósítani azt, ami a szakértők szerint a kevesek kiváltságából a mindennapok ...több részévé alakítja át az űrutazást. Mármint majd, egyszer, valamikor.

2016-04-0516:00 index.hu
tim-cook-elon-musk-es-larry-page-is-osszefogott-trump-megallitasara

Zártkörű rendezvényen dugta össze a fejét az Apple vezérigazgatója, a Tesla CIO-ja és az Alphabet első embere néhány komoly pozícióban ülő republikánussal, hogy mit kéne tenniük Donald Trump elnökjelöltségének megbuktatása érdekében.

2016-03-0810:12 hvg.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: