+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Egyhangúlag elítélte pénteken Észak-Korea legutóbbi, három nappal korábban végrehajtott rakétakísérletét az ENSZ Biztonsági Tanácsa, és "további jelentős intézkedéseket" helyeztek kilátásba az ország ellen – írja az MTI. Észak-Korea szerint inkább abba ...több kéne hagyni a fenyegetést.

2016-08-2707:57 index.hu
eszak-korea-teljesen-szakit-az-egyesult-allamokkal

Észak-Korea az utolsó, az ENSZ-en keresztül fenntartott kapcsolatát is megszakítja az Egyesült Államokkal. Az úgynevezett New York-i folyosót/csatornát arra hivatkozva számolják fel, hogy Washington a múlt héten szankciókat vezetett be az ország szeretett ...több vezére, Kim Dzsongun és több munkatársa ellen. Phenjan az ázsiai térség NATO-szerű katonai szövetsége ellen is felszólalt – derül ki a New York Times cikkéből.

2016-07-1114:20 index.hu

Észak-Korea képessé vált az Egyesült Államok csendes-óceáni érdekeltségeit megtámadni - jelentette ki Kim Dzsongun észak-koreai diktátor csütörtökön a legutóbbi rakétakísérletek után az MTI szerint.

2016-06-2305:22 index.hu

Nem fogják elhinni, mi történt szerdán. 

2016-06-0207:10 index.hu

A Fülöp-szigeteki hatóságok lefoglaltak egy észak-koreai teherhajót a Phenjan ellen néhány napja elfogadott legutóbbi ENSZ-szankciók alapján – közölte a helyi sajtó szombaton.

2016-03-0509:52 hvg.hu
eszak-korea-raketakilovesekkel-reagalt-az-ensz-buntetesere

Észak-Korea több rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki csütörtökön, alig pár órával az után, hogy az ENSZ újabb büntetőintézkedéseket fogadott el a kommunista állammal szemben, írja az MTI. A Yonhap dél-koreai és az AFP francia hírügynökség is rövid hatótávolságú ...több rakéták kilövéséről írt a Japán-tenger irányába Észak-Koreából. A Reuters brit hírügynökség ugyanakkor azt írta: a dél-koreai hadsereg egyelőre nem tudja, hogy Phenjan rakétákat lőtt ki vagy tüzérségi tűzről van szó.

2016-03-0309:16 index.hu
eszak-korea-rovid-hatotavolsagu-raketakat-lott-ki

Több rakétakilövést is észleltek Phenjanból csütörtökön, alig néhány órával az ENSZ újabb, az országgal szembeni büntetőintézkedéseinek elfogadása után.

2016-03-0305:45 hvg.hu

Szerdán döntöttek a Biztonsági Tanácsban az újabb szankciókról, minden észak-koreai szállítmányt ellenőriznek és többen az országból feketelistára kerültek.

2016-03-0218:06 hvg.hu
az-ensz-az-elmult-husz-ev-legkemenyebb-bunteteset-szabta-ki-eszak-koreara

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag szavazta meg súlyoz gazdasági és diplomáciai szankcióit  Észak-Koreával szemben az év eleji kísérleti atomrobbantásra reagálva, írja az Associated Press. Washington szerint az ENSZ az elmúlt húsz évben nem fogadott ...több el ilyen szigorú büntetőintézkedéseket, a CNN pedig azt írja Észak-Korea még sosem részesült ennyire kemény szankciókban.

2016-03-0217:21 index.hu

Észak-Korea képviselője faképnél hagyta az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülését, mely a diktatúra embertelen gyakorlatait vizsgálja. A BBC szerint a döntést magyar idő szerint szerda hajnalban bejelentő Ri Szu-jong a testületet átpolitizáltsággal, szelektivitással ...több és kettős mércével vádolta. A miniszter közleményében leszögezte: 

2016-03-0206:57 index.hu
osszehivtak-az-ensz-bt-rendkivuli-uleset-az-eszak-koreai-raketakiloves-miatt

Észak-Korea vasárnap délelőtt kilőtt egy nagy hatótávolságú rakétát, amivel az észak-koreai állami tévé szerint sikeresen pályára állítottak egy műholdat, az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán szerint azonban valójában ballisztikusrakéta-tesztről volt ...több szó. Mindhárom ország elítélte a kilövést, egyben kezdeményezték az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését az ügyben. A BT majd helyi idő szerint délelőtt 11-kor, magyar idő szerint délután ötkor ül össze. Ban Kimun ENSZ-főtitkár már reagált, felszólította az északi vezetést, hogy fejezze be a provokatív akcióit.

2016-02-0707:17 index.hu
nem-utazik-phenjanba-az-ensz-fotitkara

Nem látogat Észak-Koreába a jövõ héten Ban Ki Mun ENSZ-fõtitkár - közölte szerdán a világszervezet egyik szóvivõje egy e-mail-üzenetben. A hét elején a dél-koreai sajtó írt arról, hogy a fõtitkár Phenjanba utazhat.

2015-11-1809:36 www.origo.hu

Legolvasottabb hírek: