+0 új cikk
Vissza a hírekhez
bokszolnak-es-szomjaznak-a-legjobb-europai-elsofilmekben

Egy román, egy német, egy finn, egy izraeli és egy bolgár film versenyez az Európai Filmakadémia legígéretesebb fiatal rendezőjének járó díjáért.

2016-09-1910:41 index.hu
mire-szavaztak-a-magyar-fiatalok

A Filmalap és a Budapest Film Zrt. vasárnapra egész napos közös mozizást szervezett filmkedvelő fiatalok számára a Tabán moziba. A magyarok további 26 európai ország fiataljaival párhuzamosan nézték meg az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díjának ...több (Young Audience Award) három jelöltjét: a svéd Girls Lost, a török Rauf és a francia Miss Impossible című ifjúsági filmeket. A szavazatok alapján a díjat végül Emilie Deleuze filmje, a Miss Impossible nyerte el.

2016-05-0917:51 index.hu

Legjobb haj és smink kategóriában is oszt díjat ezentúl az Európai Filmakadémia, közölte a Berlinben ülésező testület elnöke, Agnieszka Holland. A kategória jelöltjeiről ugyanaz a 3000 tag dönt majd, aki a többi kategóriáról. Eddig ezeket a fontosabb ...több díjakat osztotta ki rendszeresen az Európai Filmakadémia:

2016-03-3112:17 index.hu
egy-jobb-europaert-dijaztak-ezeket-a-filmeket

Az 1988 óta létező Európai Filmakadémia (EFA) pontosan olyan, mint amilyennek hangzik: az amerikai nagytestvérnek a kedvesebb, kicsit menőbb, de teljes mértékben európai változata. Nincsen akkora sztárdömping, mint a Los Angeles-i vörös szőnyegen, vannak ...több viszont sokkal menőbb rendezők, színészek, és szakemberek. Ezt a cikket éppen a Berlinben tartott sajtószobából írom, ahol kivetítőkön lehet nézni a vörös szőnyeget, és majd a ceremóniát is. Az utóbbin most éppen Daniel Brühl (Goodybe Lenin!) parádézik. Én például Alicia Vikanderrel (Ex Machina, A dán lány) jöttem egy transzferen a szállodából a díjátadóra, de ezzel egyáltalán nem dicsekedni akarok, mert csak most esett le, hogy ő volt az.

2015-12-1223:47 index.hu

Legolvasottabb hírek: