+0 új cikk
Vissza a hírekhez
vegig-szem-elott-volt-az-elveszettnek-hitt-remekmu

Évtizedek után került elő Vaszary János kétméteres festménye, a Halászat a Balatonon. A Virág Judit Galéria tulajdonosa, Virág Judit egy eddig nem vizsgált irattári anyagot tanulmányozott át.

2016-09-1915:54 index.hu
a-tulajdonos-szerint-ez-zsarolas-megis-vedett-marad-a-golgota

Elutasította a Munkácsy Mihály Golgota című festményének védetté nyilvánítása miatt benyújtott keresetet hétfőn a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, adta hírül az MTI. A közigazgatási pert Pákh Imre műgyűjtő, a festmény tulajdonosa indította ...több a Forster-központ ellen a festmény védetté nyilvánítását elrendelő határozat miatt. A pert korábban egyszer már el kellett napolni a Forster Központ képviselőjének felkészületlensége miatt.

2016-09-1914:33 index.hu
goring-altal-elkobzott-festmenyeket-itelt-egy-amerikai-muzeumnak-a-birosag

Egy dél-kaliforniai múzeum javára döntött az illetékes amerikai bíróság két, nácik által elkobzott reneszánsz festmény immár tíz éve tartó tulajdonjogi vitájában.

2016-08-2311:40 index.hu
milliardokat-er-david-bowie-hatalmas-gyujtemenye

Elárverezi novemberben David Bowie műgyűjteményét a Sotheby's, a több mint 400 darabos kollekciót először ismerhetik meg a zenész rajongói és a műgyűjtők, írja az MTI.

2016-07-1416:04 index.hu
reneszansz-hangszerek-es-az-erotika-pucer-nokkel-minden-eladhato-foleg-ha-tiziano-festette-oket

Unalmasnak hangzik a reneszánsz kor hangszereinek bemutatása? Ó az unalmas témák feldobására több ezer éve létezik egy remek módszer: a pucér emberek. Teljesen mindegy, hogy mitológiai eseményekről vagy üvegtisztító folyadékról van szó, az biztos, hogy ...több meztelen csajokkal eladhatók.

2016-06-0715:40 index.hu
ufok-jelenletere-utalo-festmenyt-talaltak-drakula-szulohelyen

A nagyjából 400 éves műalkotás Segesvár 13. századi kolostortemplomának falát díszíti, és tényleg van rajta egy rejtélyes objektum, ami kellően élénk fantáziával repülő csészealjként azonosítható. A fura ábrázolás láttán a turisták egyből levonták a következtetést, ...több hogy bizonyára az ufók földi jelenlétének egyik első bizonyítéka lehet – írta a Mirror. 

2016-05-1712:29 velvet.hu
egy-szigeten-rejtegettek-az-ellopott-remekmuveket

Egy kis folyami szigeten elrejtve megtalálták az ukrán hatóságok azt a 17 barokk és reneszánsz festményt, köztük Tintoretto, Rubens és Mantegna remekműveit, amelyeket tavaly novemberben rabolt el Veronából egy többségében moldovaiakból álló bűnbanda, írja az MTI.

2016-05-1210:53 index.hu
felugyelobizottsag-minden-rendben-volt-az-mnb-festmenyvasarlasaival

A Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága  szerint jogszerűek voltak az Értéktár program keretén belül végrehajtott vásárlások – ez derült ki a testület üléséről az MNB honlapján pénteken közzétett közleményből. Ez az a felügyelőbizottság, amit Papcsák ...több Ferenc volt zuglói fideszes polgármester vezet, akinek nemrég emelték havi 3,5 millió forintra a felügyelőbizottság vezetéséért járó fizetését. A vizsgálati jelentés szerint az Értéktár program keretén belül végrehajtott vásárlások jogszerűek voltak, megfeleltek a programban lefektetett alapelveknek.

2016-04-2916:30 index.hu
egeszen-elkepeszto-5000-uveg-koromlakkbol-keszitett-gyonyoru-festmenyt-a-fiatal-muvesz

Egy fiatal litván művésznő új dimenziót nyitott az újrahasznosítás terén: kiürült körömlakkos üvegekből és maradék körömlakkból készít szemet kápráztató mozaikokat és festményeket.

2016-04-1510:38 hvg.hu
caravaggio-muve-lehet-a-padlason-talalt-festmeny

Szakértők szerint eredeti Caravaggio lehet az a festmény, amely egy délnyugat-franciaországi ház padlásáról került elő, írja a Huffington Post. A képet két évvel ezelőtt egy csőtörés során fedezték fel: a ház tulajdonosai a szivárgó víz miatt mentek fel ...több a tetőtérbe, ahol be kellett törniük egy ajtót, emögött találták meg az alkotást.

2016-04-1423:42 index.hu
tiz-ev-utan-kerultek-elo-lopott-holland-festmenyek-ukrajnaban

Négy 17. századi holland mestermű került elő egy donyecki villából, írja az MTI Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter bejelentésére hivatkozva. A festményekre még decemberben bukkantak rá az ukrán titkosszolgálat emberei, de a találatot csak most jelentették be.

2016-04-1422:53 index.hu

Négy 17. századi holland mesterművet talált meg az ukrán titkosszolgálat tíz évvel az után, hogy azokat ellopták egy Amszterdam melletti múzeumból - jelentette be csütörtökön Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter.

2016-04-1421:17 hvg.hu

A Szépművészeti Múzeum nem kötött biztosítást azokra a festményekre, amelyeket 2013-ban kölcsönadott a Habony Árpádhoz köthető Szerb utcai lakásba. A biztosítási díjat a Kft-nek kellett volna fizetnie. Felelős nincs, mert az illetékes kolléga már nincs a múzeumban.

2016-04-1411:02 index.hu
mukedvelo-mulatos-barna-barnabas-milliokert-toltotte-fel-festmennyel-a-hazat-x

Kiscsécs hercege, a mulatós énekes Barna Barnabás nem csak a pénzszóráshoz ért, a művészeteket is értékeli.

2016-04-1410:00 www.borsonline.hu
miert-fogdossak-ezeknek-a-noknek-a-mellet

Amikor először kezembe vettem Howard M. Brown: A reneszánsz zenéje című könyvét, kicsit meglepődtem a borítón. Egy meglehetősen komoly, főiskolai jegyzetnek szánt kiadvány címlapján mért fogdossa valaki egy nő mellét? Az illusztráció forrása ugyan nem ...több volt feltüntetve a könyvben, de viszonylag gyorsan a nyomára akadtam, és közben rájöttem, hogy rengeteg hasonló témájú kép van a reneszánsz időszakából: vidáman zenélő, daloló társaság, ahol férfiak tapogatnak nőket.

2016-04-1212:06 index.hu
nem-viccel-ezert-ker-600-ezret-galla-miklos

Nem viccből festeget Galla Miklós, de piktorként még annyian sem veszik komolyan, mint humoristaként. A műgyűjtő rajongók sokallják az árat.

2016-04-0909:00 www.borsonline.hu
3d-nyomtatoval-csinaltak-egy-uj-rembrandtot

Új korszak jöhet a festményhamisításban: a Technical University Delft kutatói a Microsoft és a holland bank, az ING támogatásával új, de eredetinek tűnő festményt hoztak létre The Next Rembrandt címmel Rembrandt korábbi festményeinek adatai alapján, méghozzá 3D nyomtatással.

2016-04-0711:32 index.hu
akassza-fel-lenint-55-ezerert

A Szovjetunió hajdani teljhatalmú vezéréről készült, 81-szer 61 centis, vászonra alkotott festményt árulnak az egyik hazai hirdetési portálon. A Vlagyimir Iljics Lenin-portréért 55 ezer forintot kér tulajdonosa.

2016-04-0510:30 www.borsonline.hu

A világhírű brit festőművész, Francis Bacon öt nagy értékű festményét lopták el egy madridi lakásból, a képek értékét 30 millió euróra (mintegy 9,3 milliárd forintra) becsülik, így ez az utóbbi évtizedek legnagyobb kortárs műkincslopása Spanyolországban ...több - írta vasárnap az MTI az El País című napilapra hivatkozva.

2016-03-1315:36 index.hu

A világhírű brit festőművész, Francis Bacon öt nagy értékű festményét lopták el egy madridi lakásból, a képek értékét 30 millió euróra (mintegy 9,3 milliárd forintra) becsülik, így ez az utóbbi évtizedek legnagyobb kortárs műkincslopása Spanyolországban ...több - írta vasárnap az MTI az El País című napilapra hivatkozva.

2016-03-1315:36 index.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: