+0 új cikk
Vissza a hírekhez
a-tulajdonos-szerint-ez-zsarolas-megis-vedett-marad-a-golgota

Elutasította a Munkácsy Mihály Golgota című festményének védetté nyilvánítása miatt benyújtott keresetet hétfőn a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, adta hírül az MTI. A közigazgatási pert Pákh Imre műgyűjtő, a festmény tulajdonosa indította ...több a Forster-központ ellen a festmény védetté nyilvánítását elrendelő határozat miatt. A pert korábban egyszer már el kellett napolni a Forster Központ képviselőjének felkészületlensége miatt.

2016-09-1913:33 index.hu
egyelore-marad-a-leveltar-a-budai-varban

Leállították a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) Országos Levéltárának költöztetését, mert a kijelölt ideiglenes raktárban magas a páratartalom és instabilak a polcok egy szakhatósági jelentés szerint. Az 1945 utáni politikai dokumentumokat a kormányzati ...több negyed Várba költöztetése miatt helyezték át a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ Daróczi utcai tömbjébe.

2016-06-1715:42 index.hu
hatalmas-bizniszek-arnyekaban-rohadhatnak-tovabb-a-muemlekeink

Dübörögni kezdett a műemlékbiznisz Magyarországon, a sokmilliárdos vár- és kastélyprogram mellett brutális adókedvezmények néznek ki a műemlékek felújításába fektetőknek. A törvény célját gyanússá teszi az időzítés és más körülmények is: az utóbbi időben ...több sűrűn lehetett olvasni kormányközeli intézmények és üzleti körök kastély- és villavásárlásairól, közben pedig ismét napirendre került a lassan konszolidálódó műemlékvédelmi intézményrendszer szétverése.

2016-06-1006:46 index.hu

Jogerősen is védetté nyilvánították a Munkácsy-trilógia részét képző Golgota című festményt - közölte az MTI szerint a festmény védettségének ügyében első- és másodfokon is eljáró Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ a Magyar Időkkel.

2016-03-0806:44 index.hu

Legolvasottabb hírek: