+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Uganda labdarúgó-válogatottja közel 40 év után jutott ki ismét az Afrika Kupára, melynek jövőre Gabon ad otthont. Az ugandai csapat 1978-ban szerepelt legutóbb, amikor egészen a döntőig jutott, s ott Ghánától szenvedett vereséget, írta az MTI.

2016-09-0510:35 index.hu

A Slovan Liberec házigazdaként 3-0-ra legyőzte az AEK Larnaca csapatát a labdarúgó Európa Liga-selejtező negyedik fordulójának csütörtöki visszavágóján, így felkerült a főtáblára. A cseh együttes mindhárom gólját a 22 éves csatár, Jan Sykora szerezte.

2016-08-2521:20 index.hu

 Nyilvánosságra hozta az Európa Liga-selejtező első fordulós mérkőzéseinek időpontjait és helyszíneit az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken.

2016-06-2414:46 index.hu

Koszovó és Gibraltár válogatottja is részt vehet a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatában, de előbbi esetében egyelőre problémát jelent, hogy melyik csoportba kerüljön. Az európai szövetség (UEFA) május 3-án a budapesti, a ...több nemzetközi szövetség (FIFA) pedig május 13-án a mexikóvárosi kongresszusán vette fel tagjai közé Koszovót. Az UEFA szerdán jelentette be, hogy létrehozott egy munkacsoportot, amelynek a koszovói válogatott integrálása a feladata a következő világbajnokság szeptemberben kezdődő selejtezősorozatába. Teodor Teodoridisz, az UEFA görög főtitkára elmondta, hogy olyan országokkal kellene azonos csoportban szerepelnie Koszovónak, amelyek független államként ismerik el. Az európai kvalifikációs sorozatban két olyan csoport van, amelybe öt csapat került, de az egyikben ott van Bosznia-Hercegovina, Ciprus és Görögország, a másikban pedig Ukrajna, ezek pedig nem ismerik el Koszovónak a Szerbiától való függetlenségét. "Az országoknak tiszteletben kellene tartaniuk a FIFA minden döntését. Ez mégiscsak egy világbajnoki selejtező" - mondta Fadik Vokrri, a Koszovói Labdarúgó Szövetség elnöke. A problémát május 31-ig kell rendezni, és ez a határideje a koszovói klubcsapatok jelentkezésének is a Bajnokok Ligájába és az Európa Ligába. További probléma, hogy a FIFA iránymutatása szerint a koszovói nemzeti csapatban sem léphetnek pályára olyanok, akik más válogatottban már játszottak. A svájci és az albán együttesben több koszovói származású labdarúgó játszik. Gibraltárt az UEFA már 2013 óta elismeri, míg a FIFA csak múlt héten vette fel tagjai közé a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ítéletének eleget téve. Gibraltár esetében egyszerűbb a helyzet, ott csak arra kell figyelni, hogy a Spanyolországgal ne kerüljön azonos csoportba.

2016-05-1817:19 index.hu

A magyar futsalválogatott 5-2-re legyőzte a belga csapatot a győri világbajnoki selejtezőtorna első, csütörtöki fordulójában. A vendégek szinte a középkezdésből, hat másodperc után vezetést szereztek, de a szünetig sikerült fordítaniuk a magyaroknak, ...több akik a második félidőben újabb két gólt szerezve eldöntötték a meccset. A hajrában ugyan szépítettek a belgák, de egy üreskapus találattal visszaállt a háromgólos különbség.

2015-12-1022:37 index.hu

Legolvasottabb hírek: