+0 új cikk
Vissza a hírekhez

A Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülése szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) előző elnöke, az eltiltott Michel Platini továbbra is kap pénzt a szervezettől, írta az MTI.

2016-09-1920:19 index.hu

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) élére pályázó szlovén Aleksander Ceferin szerint nagyszerű az új, 24 csapatos Európa-bajnoki rendszer, ezért biztosan nem változtatna rajta, akkor sem ha jövő héten őt választják meg elnöknek.

2016-09-0512:57 index.hu

 Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerdán bejelentette, hogy a szervezet szeptemberi kongresszusán hivatalosan is lemond.    A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) május 9-én nem mentette fel a francia sportvezetőt, hanem hatról ...több négy évre csökkentette eltiltását, amelyet a nemzetközi szövetség (FIFA) szabott ki rá, ezután bejelentette, hogy lemond az elnöki tisztségről. Platini szerdán kijelentette, hogy az UEFA athéni tisztújító kongresszusán, szeptember 14-én hivatalossá teszi döntését.    A labdarúgóként háromszoros aranylabdás Platini úgy fogalmazott: szeretné személyesen megköszönni az őt korábban három alkalommal megválasztó tagszövetségek képviselőinek a bizalmat, és elbúcsúzni tőlük. "Szeretném kifejezni a hálámat a támogatásért, a hűségért, és mindenért, amit közösen elértünk. Szeretném a szemükbe mondani, hogy sosem éltem vissza a bizalmukkal" - közölte.    Platinit azért tiltotta el eredetileg nyolc évre a nemzetközi szövetség, mert Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki. A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mint mondta - tanácsadóként kapott az UEFA-elnök, FIFA-alelnök. Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, s késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.    Platini és Blatter "összeférhetetlenség" és "hűtlen kezelés" miatt kapott nyolcéves eltiltást, amelyet fellebbezésük után hat évre csökkentettek.    A CAS május 9-i közleményében elismerte, hogy volt szóbeli megállapodás a két sportvezető között, ugyanakkor a kifizetés jogosságát nem. Platini pénzbüntetését 80 ezer svájci frankról 60 ezerre csökkentette a CAS, amely úgy vélte, hogy a hatéves eltiltás "túlságosan szigorú" büntetés lenne, ugyanakkor "szigorú" büntetés jár, már csak azért is, mert Platini nem tanúsított megbánást.    Az európai szövetséget szeptember 14-ig a spanyol alelnök, Ángel María Villar vezeti, ő adja majd át a franciaországi Európa-bajnokság július 10-i döntője után a győztes csapatnak járó serleget.    Az UEFA végrehajtó bizottságának holland alelnöke, Michael van Praag szerdán bejelentette, hogy elindul az elnökválasztáson. (MTI)

2016-05-1819:27 index.hu

A holland szövetséget vezető Michael van Praag jelölteti magát az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöki posztjára.

2016-05-1817:08 index.hu

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken egy zárt kapus tétmeccsre büntette az ukrán szövetséget, miután a csapat szurkolói a spanyolok elleni Eb-selejtezőn nem megfelelően viselkedtek. A rasszista rigmusok és a lézerezés miatt 97 ezer eurós (30 ...több millió forint) büntetést is kaptak.

2015-11-2718:32 index.hu

Legolvasottabb hírek: