+0 új cikk
Vissza a hírekhez
a-balatoni-polgarmesterek-kitalaltak-hogy-kerulhet-balatoni-hal-az-ettermekbe

A Balatoni Szövetség fontosnak tartja, hogy az üdülőrégió vendéglátóegységei, büféi, halsütödéi balatoni halhoz juthassanak, ennek érdekében két megoldási javaslatot dolgozott ki - derül ki a Balatoni Szövetség (BSZ) elnökségének állásfoglalásából, amelyet ...több hétfőn juttatott el az MTI-hez.

2016-09-1919:28 index.hu
megmondjuk-hol-egyen-hetfo-delben

Nagyon kevés dolog nyújthat vigaszt a nyár elmúlta fölött érzett fájdalmunkban: jön a munka, a rosszabb idő és a korán kelés. Van azonban egy-két olyan dolog, ami segíthet. Az egyik ilyen hely a Tábla, ami nagyon okos módon éppen az iskola és munkakezdésre ...több időzítve nyílt meg szeptember 5-én. Mivel ez nekem már egy nagyon rohanós hétfő reggel volt, nem reggeliztem, így pontosan 11.30 perckor, nyitásra meg is érkeztem a Dohány utcai helyre. Azt hiszem soha nem voltam még olyan étteremben, aminek én voltam a legeslegelső vendége.

2016-09-1110:48 index.hu
undorito-kinai-ettermet-kapcsolt-le-a-nebih

Súlyos élelmiszerbiztonsági és élelmiszerhigiéniai szabálytalanságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy XIV. kerületi kínai étterem működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Elrendelték továbbá 38 tétel, 135 kg alapanyag, ...több félkész- és készétel megsemmisítését is.

2016-08-1708:42 index.hu

A Balaton körüli helyekről szóló cikkeinket itt tudja újra elolvasni:

2016-08-1309:52 index.hu
megvan-a-balaton-legjobb-strandetele

Sokat ettünk és teszteltünk, de végül megtaláltuk az év legjobb strandételét. Nem hamburger, nem is rántott sajt, hanem a kecskesajtos Big Mekk.

2016-08-1013:55 index.hu
szell-tamas-elhagyta-az-onyx-ettermet

Széll Tamás otthagyta a Michelin-csillagos Onyx éttermet, írja a 444. "Nincs tüske, sem harag. Elválunk" – erősítette meg az információt. A séf barátnője, a korábban szintén az Onyxban dolgozó Szulló Szabina is távozik.

2016-07-2814:49 index.hu
megerkezett-hozzank-is-az-erdelyi-luxusszena

Nem biztos, hogy rögtön kitalálja valaki, hogy étteremben jár, ha Veres Istvánt figyeli a konyhán. Egy dobozból válogatja a harangvirágot, a színes cickafarkot és a fenyőrügyet, miközben háttérben valami zöld lé csöpög át lassan egy hálón - snidlingolaj. ...több De végül minden valamelyik ételbe kerül, és nemcsak díszítésnek, hanem ízesítésnek a válogatott alapanyagok mellé, melyeket Veres lehetőség szerint mind maga gyűjt. Erdélyben természetesen, ugyanis Kézdivásárhelyről származik.

2016-07-2119:18 index.hu
hekkre-epul-a-balatoni-hekk-arculata

Köze sincs a Balatonhoz a legbalatonibb halnak, a hekknek, ami nélkül a hetvenes évek óta nincs családi nyaralás Magyarországon. De kinek és mikor jutott eszébe ilyen messziről idehozatni, és egyáltalán honnan jön pontosan a hekk Magyarországra? Kinek ...több éri ez meg, ha magyar halat is lehetne árulni? És tényleg mi vagyunk a legnagyobb hekkfogyasztók Európában? (Nem.)

2016-07-1207:50 index.hu
a-vilag-legjobb-ettermei-kozelebb-vannak-mint-gondolna

Megjelent a világ 50 legjobb éttermeit tartalmazó lista. Az első egy olasz, a kilencedik egy bécsi étterem lett. Magyar étterem nincs rajta, de a Széll Tamást felkészítő dán séf étterme igen.

2016-06-1414:51 index.hu
honnan-szerzik-be-a-magyar-sefek-az-alapanyagokat

Például a párizsi nagybani piacról. Németh Zsófia éjszakánként nyolcvan magyar étteremnek cipelte a krumplit, válogatta a rákot, kóstolta a salátát és szagolta a halat a francia Rungis piacon, ami akkorra, mint egy kisebb város, és csak éjszaka van nyitva.

2016-06-0818:29 index.hu
szaznapos-tojas-ugyan-otezer-eves-sor

Egy nemzetközi kutatócsoport hétfőn kiadott tanulmánya szerint már ötezer éve is ihattak sört Kínában – írja az MTI.

2016-05-2416:00 index.hu
kiprobaltuk-jamie-oliver-budapesti-ettermet

Pár nappal a nyitás után már teszteltük is a budai Jamie's Italian éttermet. Végigettük az étlapot, elmondjuk, mit érdemes enni, mi a legjobb, mi nem annyira jó, és milyenek az árak a mintegy 150 Jamie Oliver-recepttel dolgozó vendéglátóhelyen.

2016-05-2414:35 index.hu
ezt-egye-a-gourmet-fesztivalon-kolbasz-szarvas-hazisor

Ismét itt a Gourmet Fesztivál, ismét itt a májusi özönvíz, mondhatnánk akár ezt is, de pénteken szerencsére egy kifejezetten napos kora délutánt sikerült kifognunk a csütörtök este nyílt fesztiválon. Néha egy-egy percre még melegem is volt! Estére sem ...több mondanak esőt Budapestre úgyhogy menjenek bátran, ez tényleg egy remek esemény, ahol végig lehet kóstolni az ország összes éttermét, de leginkább beszélgetni lehet a szakácsokkal, étteremtulajdonosokkal, a szokásosnál jóval oldottabb hangulatban.

2016-05-1318:01 index.hu
soha-nem-nyert-meg-magyarorszag-ekkora-szakacsversenyt

A Bocuse d'Or harminc éves történetéből Magyarország eddig egy igen kis szeletet hasított csak ki, Széll Tamás azonban jött, látott és győzött. Magyar csapat 2012-ben mérettette meg magát először ezen a versenyen, akkor is éppen Széll Tamással az élen, ...több akkor Széll kilencedik lett az európai döntőn, majd egy évvel később a világversenyen tizedik. Ezt követően Molnár Gábor indult a Bocuse d'Oron, aki lyoni versenyen 13. helyezést ért el.

2016-05-1212:36 index.hu
bemutattak-a-magyar-talakat-a-bocuse-d-oron

Nyolcadikként kezdett ma főzni a Széll Tamás vezette magyar csapat a világ legnagyobb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjén, Budapesten. A versenyzők tízpercenként kezdték a főzést, Széll 9.40-kor került sorra, segítője Szabó Kevin. Tíz ország ...több versenyez ma: a hollandok, az olaszok, az oroszok, a svájciak, a horvátok, a franciák, a belgák, a dánok és a svédek is, tehát elég erős a mezőny. Az európai döntő másik tíz résztvevője kedden főzött. Széll Tamásnak a francia, a dán és a svéd versenyzők közé beékelve kellett tálalnia. A hangulat hihetetlen: zászlókkal, kürtökkel és egy komplett tűzoltózenekarral biztatják a magyar csapatot a helyszínen, ahol hatalmas a tömeg.

2016-05-1115:08 index.hu
nem-tudom-hogy-lehet-igy-koncentralni

Kedden elkezdődött a Bocuse d'Or európai döntője, amit most először rendeznek Budapesten. Már kedden is teljesen megteltek a kilátók, rengeteg szurkoló érkezett egész Európából, nagyon jó a hangulat. A magyar csapat, Széll Tamással az élen, majd szerdán versenyzik.

2016-05-1015:40 index.hu
ismerje-meg-donald-trump-es-de-niro-kedvenc-ettermet

Fekete Marcell a Venus együttes gitárosaként ment ki Amerikába. Morzsatakarítóként kezdte, később kenyérkínálóvá léptették elő, végül vezető pincér lett New York két legmenőbb éttermében, a Danielben és Le Bernardinban.

2016-05-0813:43 index.hu
mautner-zsofi-a-borondjeben-csempeszte-tajvanra-a-pirospaprikat-a-kultrovat-podcast-uj-epizodja

A magyar főzőnőnek – ahogy magát nevezi – most jelent meg szakácskönyve kínaiul, ami szerinte egy átsörözött éjszakának köszönhető. Mautner Zsófi 170 adag paprikás csirkét főzött Tajvanon, a bőröndjében csempészte hozzá a paprikát, és a magyar recepteknek ...több hatalmas sikerük volt. A gulyástól nem érdemes szabadulni, de a jövő magyar kajája a lángos lehet.

2016-04-2410:05 index.hu
budapesten-fozott-london-kedvenc-szakacsnoje-interju-olia-hercurles-ukran-seffel

Az ukrán származású Olia Hercurles tavaly szinte berobbant a londoni köztudatba, a Guardian beválasztotta a tavalyi év feltörekvő csillagai közé, ami remek bizonyítéka annak, hogy a gasztronómiában mindig lehet újat csinálni, még Londonban is. Hercules ...több jelenleg az egyik legüdítőbb jelenség a főzős világban, Mamushka című ukrán szakácskönyve hatalmas siker, és kitűnő bizonyítéka annak, milyen jól fel tudja valaki építeni magát a közösségi médián keresztül. Instagramjának már közel 20 ezer követője van, amit leginkább gyönyörűen megdizájnolt képeinek köszönhet, gasztronómiai karrierjét ugyanis food-stylistként kezdte. Minden fotója olyan, mintha egy egész csapat dolgozott volna rajta jó hosszan, ő maga pedig kelet-európai eredetét öltözködésében is szívesen hangsúlyozza, így egyértelmű, hogy Londonban szinte egzotikumnak számít.

2016-04-1818:21 index.hu
allandoan-faradtak-es-ehesek-vagyunk

Szulló Szabina és Palágyi Eszter jelenleg az ország két legmenőbb szakácsnője, mindketten Michelin-csillagos séfek. Míg Szulló Szabina kezdetektől az Onyx konyhafőnöke, Palágyi Eszter alig fél éve vette át a Costes konyháját a portugál Miguel Vieirától, ...több aki Michelin-csillagot szerzett az étteremnek. A konyhafőnök élete nem csak főzésből áll, mindenért ők felelnek, miközben enni sincs idejük, egész nap dolgoznak és hajnalban érnek haza. De imádják.

2016-04-1613:27 index.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: