+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Hosszas egyezkedés után az Nemzetközi Valutaalap igazgatótanácsa 1 milliárd dollárnyi támogatást hagyott jóvá Ukrajnának csütörtök hajnalban - írja az MTI. 

2016-09-1508:59 index.hu
milliardos-tamogatast-kapott-600-embert-kirug-a-kormany-strategiai-partnere

Több mint hatszáz főt elbocsát a Jabil elektronikai ipari konszern, a kormány egyik stratégiai partnere, amely a gyártás egy részét Tiszaújvárosból Ukrajnába helyezi át – értesült a Magyar Nemzet . A cég – amely nem először küld el tömegével embereket ...több – korábban munkahelyteremtési támogatásban is részesült.

2016-09-1008:54 index.hu

Korrupció miatt őrizetbe vették az ukrán hatóságok Roman Vaszilisin egészségügyi miniszterhelyettest, az MTI szerint. Vaszilisin a vád szerint épp jelentős mennyiségű, korrupcióból származó készpénzt vitt a lánya hétvégi házába, amikor lekapcsolták. 

2016-07-0813:40 index.hu

Újabb hat hónappal meghosszabbította az Európai Unió az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt elrendelt gazdasági szankcióit, mivel Moszkva még mindig nem hajtotta végre maradéktalanul az Oroszország, Ukrajna, illetve az oroszbarát kelet-ukrajnai ...több szakadárok között létrejött minszki megállapodásba foglaltakat - írta az MTI.

2016-07-0113:35 index.hu

A hitelszerződés főbb kérdéseit már sikerült egyeztetnie Kijevnek és a Nemzetközi Valutalapnak (IMF), ha pedig sikerül végleges megállapodásra jutniuk, semmi akadálya annak, hogy július-augusztusban megkapja az ország a következő kölcsönrészletet - mondta ...több David Lipton, az IMF igazgatóhelyettese az egyik ukrán televíziónak adott interjújában hétfő Kijevben.

2016-06-0611:03 index.hu

„A meghatározó vállalkozások körében csökkenőben van a külföldi érdekeltségű cégek aránya, azaz a külföldi tőke szerepe fogyatkozik. Mindez a csökkenés annak fényében szembetűnő, hogy a külföldi tulajdonosi háttérrel rendelkező társaságok általában stabilabb ...több pénzügyi háttérrel és eredményességgel rendelkeznek" − írja közleményében az Opten céginformációs szolgáltató.

2016-05-2419:41 index.hu
diplomata-utlevellel-akart-cigit-csempeszni

Csaknem 60 ezer doboz cigarettát próbált átcsempészni Ukrajnából Magyarországra diplomáciai küldeményként a kijevi szlovák nagykövetség egy munkatársának hozzátartozója - írja az MTI.

2016-05-2315:15 index.hu

Munkaerőhiánnyal küzdenek a cseh cégek a gazdaság erősödése következtében, több cég felhívta a kormány figyelmét, hogy ha a munkaerőhiány miatt továbbra is vissza kell utasítaniuk a megrendelések egy részét, akkor termelésüket átteszik külföldre, írja az MTI.

2016-05-1914:58 index.hu
ezert-aztan-kar-volt-forradalmat-csinalni

Két évvel a 2014-es forradalom után az ukránok egyre rosszabbul élnek, az ország a permanens csőd szélén táncol, és a korrupció és a belpolitikai káosz miatt már az IMF sem hajlandó fizetni. Ezt azonban nemcsak az oroszoknak és a háborúnak köszönhetik, ...több hanem az Ukrajnát kezükben tartó oligarcháknak is, akik köszönik szépen, jól vannak, és mindent megtesznek, hogy továbbra is zsákszámra tudják kilapátolni a pénzt az államkasszából. Így pedig előállt az a furcsa helyzet, amikor a népnyúzó IMF és a népnyúzó oligarchák közül kell választania annak az ukrán vezetésnek, amelyet egyébként egy oligarcha elnököl, tagjainak jelentős része pedig a többi oligarcha zsebében van.

2016-05-0210:36 index.hu

Az ukrán kormány úgy döntött, hogy május elsejétől megszünteti az úgynevezett szociális lakossági gázárat, így a jövő hónaptól az ukránoknak a piaci árat kell majd megfizetniük a fűtésért - írta az MTI.

2016-04-2713:03 index.hu

A második negyedévtől sem vásárol földgázt a Gazpromtól Ukrajna, mivel az orosz gáz ára nem versenyképes az európai árral - tájékoztatta hétfőn közleményben a Naftogaz az MTI-t.

2016-04-0410:54 index.hu

Az orosz bankok elleni hét végi kijevi támadások után más ukrán településeken is hasonló támadásokat hajtottak végre ismeretlen tettesek. Hétfőre virradóan felgyújtottak két orosz bankfiókot a nyugat-ukrajnai Lembergben (Lviv), egy orosz pénzintézet ablakait ...több pedig bezúzták az ország keleti részében lévő, Donyeck megyei Mariupolban - jelentették ukrán hírforrások.

2016-02-2214:07 index.hu

Hétfői ukrán médiajelentések szerint a Naftogaz hirtelen a háromszorosára növelte a gáz tranzitdíját, írja az MTI. Az ukrán állami gázszolgáltató vállalat az érvényben levő szerződés ellenére 100 kilométerenként és ezer köbméterenként 7,25 euró tranzitdíjat ...több számláz a Gazpromnak 2,3 euró helyett. A Gazprom által fizetendő tranzitdíj így egy év alatt 1,8 milliárd euró helyett 5,5 milliárd euró lesz. 

2016-01-1816:14 index.hu

Az Ukrtranszhaz állami gázszállító vállalat közlemény szerint Ukrajna 2015-ben kétszer annyi földgázt importált az Európai Unióból, mint az előző évben, írja az MTI.

2016-01-0613:29 index.hu

Ukrajna január 10-től megtiltja az orosz élelmiszerek importját. Az erről szóló döntés szombaton került fel az ukrán kormány honlapjára, közölte az MTI.

2016-01-0310:39 index.hu

Ukrajna kész lemondani a Moszkva elleni szankciókról, ha Oroszország eltörli a Kijev elleni élelmiszer-embargót, és teljesíti a szabadkereskedelmi övezetről megkötött szerződést, mondta Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő kijevi évzáró sajtóértekezletén.

2015-12-2922:43 index.hu
ukrajna-nem-fizeti-ki-orosz-adossagait

Leállította Ukrajna az orosz adósságainak törlesztését. A kijevi kormány pénteken jelentette be a moratóriumot. A döntés a tavaly elűzött és Oroszországba menekült Viktor Janukovics elnök által felvett kormányzati hitelre és két állami cég hitelére vonatkozik, ...több összesen 3,58 milliárd dollár értékben – írta az Unian.

2015-12-1814:25 index.hu

Átírja azt a szabályát a Nemzetközui Valutaalap, hogy nem adhat kölcsön olyan országnak, minek még tartozása van valaki felé, így Ukrajna akkor is kaphat IMF-hitelt, ha nem fizet Oroszországnak – írja az MTI. Mint arról korábban írtunk, az IMF-nél már ...több gondolkodtak egy ideje, hogy át kellene írniuk a szabályaikat, mert az ukrán kormány kijelentette, hogy nem hajlandó kifizetni a Moszkva felé fennálló 3 milliárd dolláros tartozását, így viszont, ha nem kap hitelt az IMF-től, hamarosan akár csődbe is mehet az ország.

2015-12-0915:28 index.hu
600-embert-vert-at-a-kettos-allampolgarsaggal

Most emeltek vádat egy újabb magyar ember ellen, aki 2013-tól legalább 594 embert verhetett át a kettős állampolgársággal az MTI szerint. Egyszerű csaló volt, azt ígérte nekik, hogy hivatalos befolyását latba vetve elintézi nekik hamis papírokkal az állampolgárságot. ...több A rendszer annyira elterjedt volt, hogy ezt a megoldást sokan el is hitték neki, a témáról, és az iparágra rátelepült pitibb csalókról bővebben itt és itt írtunk. Bár Semjén Zsolt szerint mindezt csak külföldi titkosszolgálatokkal összehangolt hazaárulásból írtuk, csak Szabolcsban 2014-ben száz olyan eljárást indítottak, ahol hivatalos személyek pénzért segítettek hamis papírokkal állampolgársághoz jutni, idén legalább hatvanat. 

2015-12-0810:33 index.hu

Átadtak az oroszok egy 200 megawattnyi villamos energia szállítására alkalmas vezetéket Szimferopolban, írja az MTI. Ez azt jelenti, hogy az oroszok tudnak majd némi áramot köldeni a térségbe, miután novemberben ukránok megrongálták a felőlük érkező hálózati ...több elemeket, és elég súlyos áramkimaradások lettek az egész Krím-félszigeten.  

2015-12-0308:15 index.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: