+0 új cikk
Vissza a hírekhez

A görög parti őrség két hajója keres egy menekülteket szállító hajót, ami vészjelzést adott le Kréta közelében. A hajón 200 ember utazik, közölte a Sky News.

2016-06-1312:07 index.hu
beszoktunk-europa-legnagyobb-menekultrazziajara

Már fél órája döcögtem a földúton lekapcsolt lámpákkal, amikor egy rendőrautó kontúrja rajzolódott ki előttem a hajnali félhomályban. Fékeztem, mire a féklámpák olyan éles vörös fénnyel lobbantották be a bokrokat, hogy akár azt is hangosan kiabálhattam ...több volna: Jó reggelt biztos úr, a lezárt menekülttáborba szeretnék beszökni, jó irányba haladok?

2016-05-2714:08 index.hu

Hálóhely helyett bordélyháznak használják az egyik vasúti kocsit a görög-macedón határon fekvő idomeni menekülttábor lakói; a migránsok között a drogfutárok és az embercsempészek is megjelentek - szemlézte szerdán az MTI a görög média helyszíni riportjait. A ...több többségében marokkói, tunéziai, afganisztáni és pakisztáni származású menekültek öt hete tartják megszállva a görög kereskedelem számára létfontosságú síneket is a határ mentén. 

2016-05-1810:07 index.hu
tomegverekedes-volt-az-idomeni-menekulttaborban

A görög rohamrendőrök könnygázt vetettek be a macedón határnál lévő idomeni menekülttáborban, ahol legalább háromszázan összeverekedtek, írja az Ekathimerini.com.

2016-05-1013:07 index.hu

Elkezdik a görög-macedón határnál fekvő idomeni menekülttábor kiürítését a görög hatóságok - közölte az m1. Ugyanakkor a hatóságok zavargásoktól tartanak, attól félnek, nehéz lesz meggyőzni az embereket, hogy önkéntesen távozzanak.

2016-04-2809:01 index.hu

Két hetet kapnak az Athén kikötővárosa, Pireusz mellett táborozó migránsok, hogy önként távozzanak a hadsereg által épített menekülttáborokba, különben erőszakkal bírják rá őket erre - közölte a görög hatóságokra hivatkozva az MTI.

2016-04-0714:12 index.hu

Görögország a héten 14 újabb befogadóközpontot nyit meg a menekülteknek és a migránsoknak – jelentette hétfőn a Kathimerini című görög napilap a kormány válságstábjára hivatkozva. Összesen 17 400 embert tudnak majd elhelyezni ezekben a táborokban. Jövő ...több héten egy úgynevezett hot spot, vagyis egy európai uniós üzemeltetésű, menekülteket regisztráló központ megnyitása is várható.

2016-03-0709:46 hvg.hu
konnygazzal-tartjak-az-orban-altal-ahitott-masodik-vedvonalat

Idomeninél tegnap a menekültek tömege kerítésdöntéssel próbálta elodázni az elodázhatatlant, vagyis azt, hogy lassan működésbe lép az Orbán Viktor által vizionált második védvonal, amely Görögországtól északra lezárja a kontinenst. Ahová azonban továbbra ...több is tömegével áradnak a menekültek, ami nem sok jót ígér senkinek.

2016-03-0120:56 hvg.hu

Kövekkel dobálták meg a másik oldalon sorakozó rohamrendőröket, akik könnygázt vetettek be. Görögországban készülő tábort gyújtottak fel.

2016-02-2911:25 index.hu
mind-tobben-rekednek-a-halalos-mentomellenyek-szigeten

Európa terve az, hogy tavasszal megállítsa a Törökországból induló menekültek áradatát. A sikerre egyelőre nem sok jel mutat, idén eddig ugyanis több mint 100 ezer ember érkezett a görög szigetekre, miközben ez a szám pont egy éve még csak 5 ezer volt. ...több A legkönnyebben elérhető szigeten, Leszboszon a helyiek el sem tudják képzelni, hogyan lehetne megállítani a menekülteket. A török tengerparton ugyanis ezer kilométer hosszan váltogatják egymást a rejtett tengeröblök, kiszögellések, amelyek mind remek rejtőzködő, és indulópontot biztosítanak a csempészeknek. A célpontok, a görög szigetek pedig a parttól alig 8-10 kilométerre fekszenek.

2016-02-2713:35 index.hu

Legolvasottabb hírek: