+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Hosszas egyezkedés után az Nemzetközi Valutaalap igazgatótanácsa 1 milliárd dollárnyi támogatást hagyott jóvá Ukrajnának csütörtök hajnalban - írja az MTI. 

2016-09-1509:59 index.hu

A hitelszerződés főbb kérdéseit már sikerült egyeztetnie Kijevnek és a Nemzetközi Valutalapnak (IMF), ha pedig sikerül végleges megállapodásra jutniuk, semmi akadálya annak, hogy július-augusztusban megkapja az ország a következő kölcsönrészletet - mondta ...több David Lipton, az IMF igazgatóhelyettese az egyik ukrán televíziónak adott interjújában hétfő Kijevben.

2016-06-0612:03 index.hu
ezert-aztan-kar-volt-forradalmat-csinalni

Két évvel a 2014-es forradalom után az ukránok egyre rosszabbul élnek, az ország a permanens csőd szélén táncol, és a korrupció és a belpolitikai káosz miatt már az IMF sem hajlandó fizetni. Ezt azonban nemcsak az oroszoknak és a háborúnak köszönhetik, ...több hanem az Ukrajnát kezükben tartó oligarcháknak is, akik köszönik szépen, jól vannak, és mindent megtesznek, hogy továbbra is zsákszámra tudják kilapátolni a pénzt az államkasszából. Így pedig előállt az a furcsa helyzet, amikor a népnyúzó IMF és a népnyúzó oligarchák közül kell választania annak az ukrán vezetésnek, amelyet egyébként egy oligarcha elnököl, tagjainak jelentős része pedig a többi oligarcha zsebében van.

2016-05-0211:36 index.hu

Az ukrán kormány úgy döntött, hogy május elsejétől megszünteti az úgynevezett szociális lakossági gázárat, így a jövő hónaptól az ukránoknak a piaci árat kell majd megfizetniük a fűtésért - írta az MTI.

2016-04-2714:03 index.hu
piaci-szint-kozelebe-emelik-ukrajnaban-az-aram-arat

Ismét jelentősen megemelték Ukrajnában a lakossági áram fogyasztói árát - a piaci szint közelébe korrigálás volt az IMF alapfeltétele ahhoz, hogy az ország hitelt kapjon.

2016-03-0112:29 hvg.hu
a-nav-egyik-kezeben-fegyver-a-masikban-simogatas-lesz

Budapest közgyûlése elfogadta a 2016-os költségvetést és a vizes vb-hez kapcsolódó beruházáscsomagot. A kormány az olimpiához szükséges fejlesztésekrõl adott ki rendeletet. Február 19. óta a helyszínen leszedhetik a rendszámot az engedély nélkül dolgozó ...több Uber-sofõrök autóiról. A volános szakszervezetek és a Tesco-dolgozók sztrájkolni készülnek. Varga Mihály szerint a NAV-nak ügyfélbaráttá kell válnia, a helyettes államtitkár szerint jönnek a felfegyverzett pénzügyõrök. Nagy hajrával 75,5 százalék lett 2015 végére a GDP-arányos államadósság. 2015-ben 4,2 százalékkal nõttek az átlagkeresetek. Az IMF megdicsérte Magyarországot. A világ nagy olajexportõrei megegyeztek a kitermelés befagyasztásáról. Ez volt a héten a gazdaságban.

2016-02-1917:02 www.origo.hu
szeretne-uj-lakast-venni-nem-fog

Nagyon kevés új ingatlan épül Magyarországon, ezen a lakásépítések áfájának tervezett csökkentése segíthet. Az ingatlanpiac pörög, az árak és az albérleti díjak az egekben. Biztosan eldõlt, a tervek közül melyik új Nemzeti Galéria épül meg a Városligetben. ...több Az E.ON ügyfeleit átveszi a Fõgáz, 600 ezer embernek kell bediktálnia a gázóra állását. Simicska Lajos Közgépe a bíróság nem jogerõs ítélete szerint újra indulhat közbeszerzéseken. Nem találtak korrupcióra utaló bizonyítékokat a Norvég Alap által támogatott civil szervezeteknél, folytatódhatnak a kifizetések. Az IMF változtatott saját szabályain, hogy akkor is adhasson kölcsön Ukrajnának, ha Kijev nem fizeti vissza Moszkvának 3 milliárd dolláros adósságát. A VW spórolásból csalt a dízelmotorjaival. Ez volt a héten a gazdaságban.

2015-12-1315:55 www.origo.hu

Átírja azt a szabályát a Nemzetközui Valutaalap, hogy nem adhat kölcsön olyan országnak, minek még tartozása van valaki felé, így Ukrajna akkor is kaphat IMF-hitelt, ha nem fizet Oroszországnak – írja az MTI. Mint arról korábban írtunk, az IMF-nél már ...több gondolkodtak egy ideje, hogy át kellene írniuk a szabályaikat, mert az ukrán kormány kijelentette, hogy nem hajlandó kifizetni a Moszkva felé fennálló 3 milliárd dolláros tartozását, így viszont, ha nem kap hitelt az IMF-től, hamarosan akár csődbe is mehet az ország.

2015-12-0916:28 index.hu
az-imf-szabalyt-valtoztatott-ukrajna-kedveert

Az IMF igazgatótanácsa megváltoztatja a szervezet azon szabályát, ami szerint a szervezet nem adhat hitelt olyan országnak, amelynek lejárt tartozása van másik ország felé. A jövõben a szervezet ilyen országoknak is adhat majd hitelt. A szabályváltoztatás ...több idõzítése azért gyanús, mert Ukrajnának december 20-án jár le 3 milliárd dollár adóssága Oroszország felé. Ukrajna jelenleg 40 milliárd dolláros mentõcsomagot kap, nagyrészt az IMF-tõl.

2015-12-0912:08 www.origo.hu

Legolvasottabb hírek: