+0 új cikk
Vissza a hírekhez

A szír hadsereg főparancsnoksága szerint az amerikai vezetésű koalíció szombaton az ő katonáira mért légi csapást – írja az MTI. A légicsapás utat nyitott az Iszlám Állam előtt, így a harcosaik akár elfoglalhatják az állásaikat is.

2016-09-1723:45 index.hu

A török csapatok a szíriai ellenzéki erők és amerikai katonai szakértők segítségével megtisztították az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet fegyvereseitől a török-szíriai határ utolsó olyan szakaszát, ahol még jelen voltak, írja az MTI. Adrian J.T. ...több Rankine-Galloway, a Pentagon egyik szóvivője azt mondta: a határ közelében van még néhány olyan terület, ahonnan ki kell söpörni őket, hogy megnehezítsék a mozgásukat a térségben.

2016-09-1701:08 index.hu

A török csapatok a szíriai ellenzéki erők és amerikai katonai szakértők segítségével megtisztították az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet fegyvereseitől a török-szíriai határ utolsó olyan szakaszát, ahol még jelen voltak, írja az MTI. Adrian J.T. ...több Rankine-Galloway, a Pentagon egyik szóvivője azt mondta: a határ közelében van még néhány olyan terület, ahonnan ki kell söpörni őket, hogy megnehezítsék a mozgásukat a térségben.

2016-09-1701:08 index.hu
eloszor-harcol-egyutt-az-usa-es-oroszorszag-a-masodik-vilaghaboru-ota

Egy napja tart a szíriai háború második, minden felet egyesítő tűzszünete. A rendkívüli nehézségek árán összehozott megállapodást eddig csak kisebb incidensek zavarták meg. 

2016-09-1321:15 index.hu

 A német hatóságok szerint félő, hogy egyre több dzsihadista tér vissza Európába - ezt írta vasárnap a biztonsági szolgálatoktól származó információkra hivatkozva a Welt am Sonntag című német lap. A újság szerint ahogy az iszlám Állam nevű terrorszervezetet ...több egyre súlyosabb veszteségek érik Szíriában és Irakban, várhatóan egyre több, Európából a Közel-Keletre utazott harcos próbál majd hazamenni.

2016-09-1115:19 index.hu

A török állami média jelentése szeint minden határmenti területet visszafoglaltak az Iszlám Államtól Szíriában - írja az AP hírügynökség. Tegnap újabb húsz török harckocsit küldött a török állam Szíriába azért, hogy  a Dzserablúsz és Azáz városok közötti ...több terület terroristáktól megtisztításák, és ez sikerült is. A harckocsikonvojhoz páncélozott személyszállítók, illetve fegyvereket és lőszert szállító teherautók is tartoztak.

2016-09-0419:16 index.hu

Sikeresen halad az észak-szíriai török katonai offenzíva, 400 négyzetkilométernyi területet tisztítottak meg az Iszlám Állam és a kurd Népvédelmi Egységek fegyvereseitől. Ezt maga Recep Erdogan jelentette be.

2016-09-0206:28 index.hu
72-tomegsirt-talaltak-az-iszlam-allamtol-visszafoglalt-teruleteken

Az AP amerikai hírügynökség 72 tömegsírt dokumentált az Iszlám Államtól visszafoglalt iraki és szíriai területeken.

2016-08-3012:15 index.hu

2014-ben és 2015-ben kilenc alkalommal vetettek be vegyi fegyvert Szíriában. Két alkalommal Bassár el-Aszad szír elnök kormányerői, egyszer pedig az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet használt mustárgázt. Hat alkalommal nem azonosítható be az elkövető ...több – derül ki az ENSZ szerda délutáni, New Yorkban bemutatott jelentésből az MTI szerint.

2016-08-2509:51 index.hu

A francia légierő harci gépei csapást mértek Szíriában az Iszlám Állam nehézfegyvereit tároló és kiszolgáló raktárközpontra, közölte a francia nemzetvédelmi minisztérium.

2016-08-2206:39 index.hu

Több mint száz szíriai dzsihadistának hagyták a mérsékelt lázadók, hogy gépjárműveken elhagyják az észak-szíriai Manbídzs várost, mert élő pajzsként civileket vittek magukkal, írja az MTI. Az információt az Iszlám Állam elleni amerikai vezetésű nemzetközi ...több koalíció szóvivője közölte Bagdadban kedden, amikor video-sajtóértekezletet tartott a washingtoni védelmi minisztériumba meghívott újságíróknak.

2016-08-1707:00 index.hu

Legalább négy ember meghalt, és többtucatnyinak gázmérgezésre utaló légzési nehézségei támadtak feltehetően egy újabb klórgáztámadás miatt szerdán a szíriai Aleppóban, a lázadók kezén lévő egyik városrészben, írja az MTI.

2016-08-1106:27 index.hu

A szíriai ellenzéki erők amerikai támogatással, két hónapig tartó harcok után "szinte teljesen" visszafoglalták az Iszlám Államtól az észak-szíriai Manbidzs városát - közölte szombaton az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet.

2016-08-0614:59 index.hu

Két autóbomba robbant fel egyszerre a szír-török határ szíriai oldalán található Kamisli városában, a merényletben az első hírek szerint legalább 22-en haltak meg, és több tucatnyian sérültek meg. A mentésről készített videón látszik, hogy a detonációk ...több több méter mély árkokat vájtak a talajba, és lecsupaszították a környező házakat:

2016-07-2710:48 index.hu

Lelőtték az Iszlám Állam fegyveresei lelőtték a szíriai hadsereg egyik repülőgépét Deir ez-Zór tartományban. A gép az Aszad-rezsim egyik utolsó kelet-szíriai támaszpontjának védelmében teljesített bevetést, amikor lezuhant. Arról a talán a legmegbízhatóbb ...több helyi hírforrásnak számító  Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű londoni emigráns szervezet nem számolt be, hogy az iszlamisták mivel szedték le a gépet - melynek típusát roncsairól én ugyan fel nem ismertem. Az Iszlám Állam sokféle légelhárító eszközzel rendelkezik a vállról indítható rakétáktól kezdve a gépágyúütegekig, de a szovjet gyártású, a szíriai hadseregtől vagy a felkelőktől zsákmányolt fegyverekkel nem tudják megakadályozni 

2016-07-1416:03 index.hu

Mintegy 900 kurd civilt raboltak el az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadistái a szíriai Aleppó északi részén az elmúlt hetekben, hogy megtorolják az Egyesült Államok támogatásával bíró arab-kurd Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű milícia offenzíváját az IÁ ...több kezén lévő Manbídzs ellen - írja az SDF szóvivőjére hivatkozva az MTI.

2016-06-2417:14 index.hu

Ha egyszer sikerül legyőzni az Irak és Szíria egy jó részét megszállva tartó Iszlám Államot (IÁ), akkor Irakot három különálló entitásra, egy síita, egy szunnita és egy kurd államra kellene osztani a további vallási alapú vérontás elkerülése érdekében, ...több mondta a Reutersnek egy magas rangú iraki kurd tisztségviselő.

2016-06-1613:39 index.hu

Két katonai kontingenssel és négy F-16-os vadászgéppel Lengyelország is csatlakozik az Iszlám Állam elleni nemzetközi koalícióhoz. Az egységeket Irakba és Kuvaitba küldik, írja az MTI Pawel Solochra, a lengyel Nemzetbiztonsági Hivatal (BBN) elnökének ...több szerdai bejelentésére hivatkozva.

2016-06-1519:05 index.hu

Legalább 20 halálos áldozata van a vasárnapi légicsapásoknak a Szíria északnyugati felében lévő Idlíb városában, közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű londoni székhelyű emigráns szervezet, írja az MTI.

2016-06-1217:55 index.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: