+0 új cikk
Vissza a hírekhez
latni-a-nagy-falat-a-mennyei-palotabol

A Tienkung–2, vagyis a Mennyei Palota 2-es eredetileg 2015-ben kellett volna feljusson oda, ahová a neve kötelezi, de végül csak idén szeptember 15-én, helyi idő szerint 22:04-kor indult útjára. A tervek szerint két évet tölt majd nagyjából négyszáz kilométer ...több magasan, vagyis ugyanabban a sávban, ahol a Nemzetközi Űrállomás (ISS) is kering. A küldetés célja, hogy a hamarosan, elméletileg már októberben elstartoló, kétfős kontingens otthonául szolgáljon, és alapja legyen a 2022-re tervezett, nagy kínai űrállomásnak.

2016-09-1918:38 index.hu

Két éve vív gazdasági háborút Oroszország az Európai Unió ellen, és egyelőre nem úgy fest, hogy túlságosan megsínylené a 2014 augusztusában bevezetett élelmiszer-embargót. A harcban rögtön akadtak hűséges és élelmes segítői is, Kína például a közelmúltban ...több határozta el, hogy létrehozza a világ legnagyobb tehenészetét szűkölködő szomszédja ellátására. A 100 ezresre tervezett állatállomány kiszolgálását egy óriásfarmon végzik majd - derül ki az Agrárszektor cikkéből.

2016-09-1915:38 index.hu

Az eszeveszett kínai hitelezési láz miatt jelentős a veszélye annak, hogy bankválság törhet ki a világ második legnagyobb gazdaságában – legalábbis ez derült ki a kvázi nemzetközi pénzügyi felügyeletként is funkcionáló Nemzetközi Fizetések Bankjának (BIS) ...több legfrissebb jelentéséből.

2016-09-1907:40 index.hu

Huszonnyolcan meghaltak, és tizenöten eltűntek Kína délkeleti részén, ahol végigsöpört a Meranti nevű szupertájfun - közölték vasárnap a helyi hatóságok. A tájfun csütörtökön reggel érte el a délkeleti Fucsien tartományt - írja az MTI -,miután végigsöpört ...több Tajvanon, ahol egy ember halálát hozzák vele összefüggésbe.

2016-09-1807:36 index.hu
kina-varatlanul-elengedte-a-kemkedessel-vadolt-kanadai-allampolgart

Hazatért Vancouverbe a kanadai Kevin Garratt, akit két éven át tartottak fogva Kínában kémkedés vádjával. A családja közleménye szerint a kínai hatóságok deportálták őt, írja az MTI. Egy névtelenül nyilatkozó kanadai kormányilletékes azt mondta, hogy ...több a férfit a minap elítélték, majd óvadék ellenében szabadon engedték.

2016-09-1608:10 index.hu
kina-fellott-az-urbe-egy-uj-urallomast

Kína fellőtte a világűrbe második űrállomását: egy Hosszú Menetelés-7 típusú hordozórakétával helyi idő szerint csütörtök este indították el a Tienkung-2-est az északnyugat-kínai Csiucsüen űrközpontból. A tervek szerint a jövő hónapban indítják a Sencsou-11 ...több űrhajót kétfős legénységgel, akiknek az lesz a feladata, hogy dokkoljanak az űrállomással és egy hónapot töltsenek el annak fedélzetén.

2016-09-1518:37 index.hu

Megszelídült Kínában csütörtökre a Meranti nevű szupertájfun, amely szerdán szinte teljesen megbénította az életet Tajvan déli részén - írja az MTI.

2016-09-1505:33 index.hu
kinai-penzbol-epul-a-kecskemeti-repulogyar

Több mint 30 millió eurós beruházásról és közös vállalat létrehozásáról szóló megállapodást írt alá a kecskeméti székhelyű Magnus Aircraft repülőgépgyártó a kínai Tianshan Industrial Grouppal – írta az MTI.

2016-09-1308:36 index.hu

Egymillió tonna alumíniumot fedeztek fel a mexikói sivatagban elrejtve amerikai nyomozók. Az irdatlan mennyiségű könnyűfém - a világ teljes készletének 6 százaléka! - kínai eredetű volt, de mexikóinak álcázva akarták bejuttatni az amerikai piacra, hogy ...több a védővámot kikerüljék. A szállítmány egy elhagyatott gyár- és raktárkomplexumban pihent, az értékét a Wall Street Journal 2 milliárd dollárra, vagyis kb. 550 milliárd forintra becsüli.

2016-09-1022:27 index.hu
szellemvarost-csinalt-kina-egy-megapoliszbol-a-g-20-idejere

A G20 csúcstalálkozójának házigazdájaként Kína újradefiniálta a biztonságos rendezvény fogalmát: a világ vezetőivel teli, Barack Obamától Angela Merkelen, Vlagyimir Putyinon keresztül, Recep Tayyip Erdoganig állam- és kormányfőket vendégül látó Hangcsou ...több lényegében kiürült a rendezvény idejére.

2016-09-0522:02 index.hu
az-oriaspanda-mar-nem-veszelyeztetett-faj

Kínai kutatók két évtizedes munkával elréték, hogy az óriáspanda már nem tartozik többé a veszélyeztetett faj besorolásba - írja a BBC.

2016-09-0500:33 index.hu
13-nap-utan-bezartak-a-horrorfuggohidat

A Kínában nemrég átadott üvegpadlós függőhíd rekordrövid idő alatt be is zárt, összesen 13 napig lehetett látogatni - írja a BBC. A hatóságok szerint a kormány azért záratta be, mert sürgős javítanivalókat találtak, de azt inkább nem részletezték, mit. ...több  A hidat üzemeltető cég szóvivője annyit árult el, hogy nem repedt vagy tört be az üvegpadló, és nem történt baleset sem. Az újranyitás időpontját még nem lehet tudni. A rendkívül népszerű hídon elméletileg naponta 8000 ember tudna átmenni, de a valóságban ennek csak a tizede szokott lenni.

2016-09-0318:50 index.hu

Kína és az Egyesült Államok - a világ két legnagyobb szén-dioxid-kibocsátója - bejelentette szombaton a hangcsoui G20-csúcstalálkozó helyszínén, hogy a pekingi és a washingtoni törvényhozás ratifikálta a tavaly decemberben tető alá hozott párizsi klímamegállapodást, ...több és az erről szóló dokumentumokat átadták Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak - írja az MTI.

2016-09-0313:21 index.hu
amerikai-it-oriasok-segithetnek-a-kinai-kibervedelemben

Az ázsiai nagyhatalom először hívott meg külföldi cégeket a kibervédelmi bizottságába.

2016-08-3105:15 sg.hu
a-kinai-mediahatosagnak-nem-tetszik-a-celebek-dicsoitese-2

Meg akarja "tisztítani" a kínai televíziós csatornákat a "nyugati életstílust" népszerűsítő tartalmaktól, a szórakoztatóipar celebjeiről szóló pletykáktól, a bulvárhírektől - erre vonatkozóan új rendelkezést adott ki körlevelében az állami médiafelügyelet (SAPPRFT).

2016-08-3010:10 sg.hu
a-kinai-mediahatosagnak-nem-tetszik-a-celebek-dicsoitese-1

Meg akarja "tisztítani" a kínai televíziós csatornákat a "nyugati életstílust" népszerűsítő tartalmaktól, a szórakoztatóipar celebjeiről szóló pletykáktól, a bulvárhírektől - erre vonatkozóan új rendelkezést adott ki körlevelében az állami médiafelügyelet (SAPPRFT).

2016-08-3010:10 sg.hu
a-kinai-mediahatosagnak-nem-tetszik-a-celebek-dicsoitese

Meg akarja "tisztítani" a kínai televíziós csatornákat a "nyugati életstílust" népszerűsítő tartalmaktól, a szórakoztatóipar celebjeiről szóló pletykáktól, a bulvárhírektől - erre vonatkozóan új rendelkezést adott ki körlevelében az állami médiafelügyelet (SAPPRFT).

2016-08-3010:10 sg.hu

Lehetősége lesz Vlagyimir Putyin orosz és Barack Obama amerikai elnöknek arra, hogy a Kínában szeptember 4-5-én tartandó G20-csúcs alkalmából tárgyaljon egymással

2016-08-3009:44 index.hu

Autó robbant fel Kína kirgizisztáni nagykövetségénél, a detonációban meghalt az autó vezetője, és megsebesült a diplomáciai képviselet két őre - jelentette orosz hírügynökségekre hivatkozva az MTI. Az AP kirgiz tisztviselőkre hivatkozva azt közölte, hogy ...több öngyilkos merénylet történt a kirgiz fővárosban, Biskekben.

2016-08-3007:20 index.hu
hanynak-a-kinaiak-matt-damontol

A pénzüket követelik Kínában mozinézők, miután többen rosszul lettek és hánytak a legújabb Bourne-filmtől, írja a Hollywood Reporter. A rosszullétet a film 3D-s verziója okozza, és ez azért különösen ironikus, mert direkt a kínai filmpiacra konvertálták ...több át a filmet háromdimenziósra. Ugyanis Kínában elképesztően népszerűek a 3D-s filmek, a mozik 80 százaléka így vetíti a filmeket. Ezért két dimenzióban nem is adják, aminek köszönhetően a gyors vágások és az állandóan rángatózó kamera miatt a mozinézők egyszerűen rosszul lesznek a vetítés alatt.

2016-08-3006:02 index.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: