+0 új cikk
Vissza a hírekhez
megnyitjak-a-romai-colosseum-arenajat

Egyelőre kísérleti jelleggel ugyan, de megnyitják a látogatók előtt a római Colosseum arénáját, írja az MTI. Az aréna július 15-én, pénteken nyílik, és október végéig lesz bejárható.

2016-07-1214:10 index.hu

Nemes Jeles László Oscar-díjas holokausztfilmjét, a Saul fiát is díjazták az olasz Oscarként emlegetett Donatello Dávidja-díjak átadásán Rómában, írja az MTI. A film az Európai Unióban készült legjobb külföldi filmnek járó elismerést vitte el, az unión ...több kívüli legjobb külföldi film díját pedig Steven Spielberg kapta a Kémek hídjával.

2016-04-1922:45 index.hu
magyarorszagot-a-romak-is-naggya-teszik

Április 8-án, pénteken lesz a Roma Nap. A Roma Sajtóközpont egész napos, a Nemzetközi Roma Nap keretében tartott rendezvénysorozata a magyar romák teljesítményét, az országot építő tetteiket, a roma identitás pozitív elemeit mutatja be.

2016-04-0609:17 index.hu
a-zsidokat-vedi-a-metalos-cigany

A régi paplanokkal hangszigetelt mezőkovácsházi garázs falán a nyolcvanas évekbeli osztályfényképen csak az egyik hetedikes gyereknek sötétebb a bőre a többinél, a sor szélén, kicsit félrehúzódva áll, szenvtelen az arckifejezése, és a lazán leeresztett ...több kezének középső ujját nyújtja a fotós felé. Farkas Zoltánnal a fotó elkészültét követő kábé huszonöt évben rengeteg dolog történt, a kilencvenes években megalapította az Ektomorf nevű groove metal együttest, ami mára világhírű. A napokban indult együttesével harminc állomásos európai turnéra, és életrajzi könyve is most jelent meg Outcast – Kitaszítottan a világhírig címmel.

2015-12-0318:44 index.hu

Legolvasottabb hírek: