+0 új cikk
Vissza a hírekhez
hoffmann-rozsa-tevedesbol-szavazta-meg-a-kvotakat

Megkérdeztük Hoffmann Rózsa volt oktatásügyi államtitkárt, miért szavazott igennel egy tavalyi határozatra az Európa Tanácsban, amely azt javasolta, hogy a menedékkérőket egy állandó, jogilag kötelező rendszer keretében osszák szét az Európai Unióban. ...több Négy másik Fidesz-KDNP-s kollégája is jóváhagyta a „Dublin után – sürgős szükség egy valódi európai menedékkérő-fogadási rendszerre” című dokumentumot, Hoffmann Rózsa pedig azt a módosító indítványt is elfogadta, amely bevezette a szövegbe ezt a szakaszt. Azt írta, tévedésből.

2016-09-1912:45 index.hu
a-menekultellenes-kampany-nem-is-a-migransokra-a-legveszelyesebb

A népszavazási kampány hatásairól a legkülönbözőbb vélemények jelentek már meg, amelyek ismertetésével nem is fárasztanánk az olvasót. A politikában szokatlan módon mi ugyanis véletlenül tényekbe botlottunk bele elméletek helyett.

2016-09-1817:37 index.hu
odaszolt-a-szlovak-allamfo-orban-viktornak

Andrej Kiska szlovák államfő elítélte Orbán VIktor magyar miniszterelnök kijelentését, ami szerint a pénteki EU-csúcs sikertelen volt - írja az Új Szó.

2016-09-1718:52 index.hu
titkos-mennyibol-megy-az-allami-gyuloletkampany

„Csekély súlyú jogsérelmet eredményez”, ezért nem vizsgálja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda csak a népszavazás után közli, a kampányban pontosan mire és mennyit költött, közölte a Magyar Nemzet ...több a hivatal válaszát. 

2016-09-1709:21 index.hu
az-ellenkezoje-tortent-pozsonyban-mint-amirol-orban-beszelt

Orbán Viktor lemondóan, és kioktató módon nyilatkozott péntek este a pozsonyi EU-csúcs után. Érdekes módon a lengyel és a szlovák miniszterelnök is pont az ellenkezőjét mondta, sőt, az elfogadott zárónyilatkozat is cáfolja Orbánt. Miért volt kiábrándult ...több a magyar miniszterelnök, amikor végre örülhetne az EU döntésének? 

2016-09-1708:26 index.hu
ontsunk-akkor-tiszta-vizet-a-poharba-kvota-ugyben

Lehet, hogy már kívülről tudja, de azért olvassa el még egyszer, milyen kérdésről tartanak népszavazást október 2-án: 

2016-09-1707:34 index.hu
a-hit-gyulekezete-vezeto-nemmel-szavaz-a-rabbi-inkabb-zsoltart-mond

Az egyházak testületileg nem adtak ki állásfoglalást a hívőknek, hogyan érdemes viselkedniük, szavazniuk október 2-án. Az Index is végigkérdezte pár hete az egyházakat, mi az álláspontjuk, ám senki nem adott egyértelmű választ.

2016-09-1506:01 index.hu
csovekkel-nyomja-a-rezsicsokkentest-az-eu

Nő Magyarország gázellátásának biztonsága és az árak is lejjebb kúszhatnak, ígéri az Európai Bizottság szlovák alelnöke a Közép és Délkelet Európai Gázösszeköttetés (CESEC) pénteki üléséről. A Budapesten összeülő miniszterek többek között aláírnak egy ...több szerződést a Bulgáriát, Romániát, Magyarországot és Ausztriát összekötő gázvezeték uniós támogatásáról, valamint a görög, bolgár, román és magyar gázáramlás koordinálásáról. Emellett a horvátok kötelezettséget vállalnak rá, hogy olyan vezetékkel kötik össze a Krk-szigeti, cseppfolyósított gázt (LNG) visszaalakító terminált Magyarországgal, amiben mindkét irányba áramolhat a gáz.

2016-09-0910:47 index.hu

Nyolc menekültet fogadott be Csehország a múlt héten az Európai Unió 2015 szeptemberében elfogadott kvótái alapján - jelentette a ČTK hírügynökség a cseh Belügyminisztériumra hivatkozva. A cseh hatóságok hétfőn állították ki számukra a nemzetközi védelmet ...több biztosító dokumentumokat.

2016-08-3016:12 index.hu
van-egy-eu-orszag-ahol-konyorognek-tobb-menekultert

Miközben a migrációval kapcsolatban az EU-ban látszólag nincs szó másról, mint hogy miként állítsuk meg a menekülteket, vannak olyan országok, ahol nem rettegnek a háború sújtotta országokból érkezőktől. Olyannyira nem, hogy maguk kérik a menekültek betelepítését. ...több A történet sajnos azonban itt sem happy end. Az egyik menekülteket invitáló ország, Portugália még a rá kiosztott kvótát sem teljesítette, és messze nincs ezzel egyedül.

2016-08-2610:38 index.hu
az-eu-jovojerol-meccselnek-orbanek-merkellel

Kemény napjai lehetnek Angela Merkel programszervezőjének. A német kancellár augusztus végén átvedlett a politikai haknik királynőjévé, egy hét alatt összesen 15 uniós tagállam vezetőjével találkozik a 27-ből. A visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, ...több Magyarország, Szlovákia), köztük Orbán Viktor augusztus 26-án kerülnek sorra Varsóban.

2016-08-2610:17 index.hu
minden-frakcio-elhet-az-ingyenreklammal-a-kvotaellenes-nepszavazasnal

Függetlenül a kvótaellenes kampányról alkotott véleményüktől, minden ellenzéki pártnak jár azzal kapcsolatban ingyenes hirdetési lehetőség. A Magyar Nemzet kérdezte körbe a pártokat, hogy élnek ezzel a lehetőséggel, kihasználják-e a nekik járó reklámidőt.

2016-08-0506:17 index.hu
akar-40-szazalekkal-csokkentenek-az-uveghazhatasu-gazok-kibocsatasat

Az Európai Unió szerdán közzétette az üvegházhatást okozó gázok 2030-ig történő csökkentésének terveit. Az északi gazdagabb országokra nehezedik nagyobb súly, hogy az EU elérje az ENSZ által meghatározott értékeket.

2016-07-2015:04 index.hu
most-akkor-hatba-szurta-a-baloldal-magyarorszagot

A Fidesz elutasította az egyik betelepítést emlegető jelentést, a másikat ugyanaznap megszavazta. Nehéz ügy a szavazási matek az Európai Parlamentben.

2016-07-1116:05 index.hu
kosa-navracsics-a-brusszeli-munder-becsuletet-vedi

Navracsics Tibor uniós biztos, az Orbán-kormány egykori miniszterelnök-helyettese egy nyilatkozatával eléggé belezavart a kormány kvótaellenes kampányába. Navracsics azt mondta, hogy a kormány plakátkampánya nem értelmezhető Brüsszelben. A fideszesek ...több nem nagyon akarnak reagálni a dologra, Kósa Lajos frakcióvezető szerint nem csoda, hogy egy brüsszeli bürokrata nem érti az üzenetet.

2016-06-0714:00 index.hu

A kormány tájékoztató honlapot indít a kényszerbetelepítésről szóló népszavazásról – írja az MTI. Erről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszélt nekik, aki szerint a nepszavazas2016.kormany.hu-n megtalálhatók a kormány ...több által fontosnak ítélt információk a brüsszeli javaslatról, és hogy a kormánynak mi ezzel a baja.

2016-06-0415:23 index.hu

Földházi Zsófia és Marosi Ádám biztosan riói kvótához jut az öttusázók olimpiai ranglistájáról, így meglesz az előzetesen tervezett maximális kvalifikáció, mivel Kovás Sarolta és Kasza Róbert már tavaly nevezhetővé vált a nyári játékokra, írja az MTI. A ...több 36-36 fős mezőnyt a szerdától érvényes ranglistáról töltik majd fel. Ezen - amint az a nemzetközi szövetség honlapján olvasható - Földházi a harmadik helyen áll, de előtte két közvetlen kvótás szerepel, míg Marosi az ötödik úgy, hogy az előtte lévők közül ketten már kvótát szereztek.

2016-05-3010:29 index.hu

A Magyar Judo Szövetség számításai szerint a sportágból nyolcan képviselhetik Magyarországot a riói olimpián.

2016-05-3008:50 index.hu

Az emberkereskedelmet már a 19. században betiltották, szerkesztő úr. Az Európai Bizottság ezt eddig nyilvánvalóan még nem vette tudomásul

2016-05-2215:25 index.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: