+0 új cikk
Vissza a hírekhez
a-menekultellenes-kampany-nem-is-a-migransokra-a-legveszelyesebb

A népszavazási kampány hatásairól a legkülönbözőbb vélemények jelentek már meg, amelyek ismertetésével nem is fárasztanánk az olvasót. A politikában szokatlan módon mi ugyanis véletlenül tényekbe botlottunk bele elméletek helyett.

2016-09-1817:37 index.hu

Nyolc menekültet fogadott be Csehország a múlt héten az Európai Unió 2015 szeptemberében elfogadott kvótái alapján - jelentette a ČTK hírügynökség a cseh Belügyminisztériumra hivatkozva. A cseh hatóságok hétfőn állították ki számukra a nemzetközi védelmet ...több biztosító dokumentumokat.

2016-08-3016:12 index.hu

Május 3-án tárgyalja a Kúria a kormány által a kötelező betelepítéssel kapcsolatban kezdeményezett népszavazás ügyében benyújtott jogorvoslatokat és dönt a kezdeményezésről.

2016-04-1314:06 index.hu
orban-kvotaellenessege-hatraltathatja-az-eu-es-a-torokok-megegyezeset

Törökországról és a menekültáradat leállításáról, lassításáról szól ma az EU-csúcs – sok problémát kell megoldani a menekültügy kezelésére összerakott rendszerben, de lehet, hogy épp a magyar miniszterelnökre zúdul majd a legnagyobb össztűz a kvótahiszti ...több miatt. Előfordulhat, hogy az általa korábban mintaállamnak tartott Törökország hátba döfi a magyar különutas politikát.

2016-03-0709:37 hvg.hu
a-nap-amikor-orbanek-eloalltak-a-kvazi-rendeleti-kormanyzas-tervevel

A kormány legújabb terve, hogy szabad kezet adjon magának a pénzköltésben, akkor is, ha erre nincs keret a büdzsében. Ám nemcsak a közpénzek sorsa foroghat veszélyben, felbukkanhatnak elektronikus zsebtolvajok is. Egyre inkább elfajul az uniós vita a ...több menekültügyben, a Nemzeti Választási Iroda után már az Európai Parlamentben is megjelentek kigyúrt kopaszok. Kubatov Gábor, a népszavazási botrány kulcsembere hazatért Amerikából, és úgy tett, mintha mondana valamit. Erdősiné férje, a herceghalmi polgármester a helyén marad, bár lemondatták volna. A hvg.hu napi hírösszefoglalója.

2016-03-0320:35 hvg.hu
a-gorogok-tenyleg-beragtak-a-magyar-kormanyra

Alexisz Ciprasz szankciókat követelt azok ellen, akik kivonják magukat a menekültválság megoldásából.

2016-03-0315:07 hvg.hu
nemetorszag-nem-szallit-el-menekulteket-gorogorszagbol

Németország nem fog napi menekültkvótát bevezetni és nem szállít a területére Görögországból migránsokat - mondta a német kormányszóvivõ. Steffen Seibert az osztrák kancellár felvetésére reagált.

2016-03-0221:17 www.origo.hu
elkepesztobbnel-elkepesztobb-nepszavazasi-otleteket-general-a-kormany-kezdemenyezese

A finn pénzügyminiszter EU-ügyi tanácsadóját megihlette az olasz miniszterelnök. Renzi nemrég – még mielőtt Orbán Viktor bejelentette a kvótás népszavazást - arról beszélt, hogy meg kellene vonni az uniós támogatásokat a visegrádi országoktól, ha nem ...több veszik ki a részüket a menekültválság közös kezeléséből.

2016-02-2510:38 hvg.hu
sulyos-gondok-vannak-a-kormany-kvotakerdesevel

Erdősi Lászlóné után szerdán a kormány gyakorolta a népszavazási kezdeményezés benyújtását. Amellett, hogy itt is szükség volt némi asszisztenciára egy öntudatos, de udvarias magánszemély részéről, az sem teljesen biztos, hogy a kormány kérdése megfelel ...több a népszavazás kiírási kritériumainak. Persze, mire eldől, eltelik egy csomó idő.

2016-02-2418:27 hvg.hu
magasrol-tettek-a-regi-eu-tagok-a-magyar-munkavallalokra

Bár menekültügyben alig történt valami a múlt heti brüsszeli csúcson, a kormány és az ellenzék vad szókaratéba kezdett, hogy a záródokumentum aláírásával Orbán elfogadta-e a menekültek szétosztására vonatkozó kötelező európai kvótákat. Pedig a lényeg ...több nem ez: a bezárkózó hangulatban lévő britek a csúcson elérték, hogy a többi uniós állam polgárai más elbírálás alá essenek a szociális juttatásokhoz való hozzáférésnél, mint saját állampolgáraik. Tény, nemcsak Orbánnal mosták fel a padlót: a visegrádi országok megnézhették, milyen az, ha értük sem állnak ki a régi tagállamok.

2016-02-2306:30 hvg.hu

Magyarország egész biztosan nem vesz részt menekültkontingensek befogadásában, de más közép- és kelet-európai államokban van hajlandóság az együttműködésre - mondta Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke vasárnap a ZDF német országos közszolgálati ...több televíziónak az MTI szerint.

2016-02-2121:20 index.hu
naponta-3200-menekultet-enged-be-ausztria

Naponta legfeljebb 3200 menekültet enged be Auszrtia és maximum 80 menedékkérelmet fogad. 

2016-02-1716:03 www.origo.hu
merkel-kitart-menekultbarat-politikaja-mellett

Tovább kell csökkenteni a Németországba érkező menekültek számát, és meg kell akadályozni, hogy az tavasszal ismét növekedésnek induljon - hangoztatta Angela Merkel német kancellár szombaton, európai uniós szintű megoldást sürgetve a helyzetre.

2016-01-3018:06 index.hu
bebetonoznak-a-kvotakat-az-eu-menekultfogado-rendszerebe

A határmenti országokat leterhelő rendszer nem működik. Márciusban indul a problémásnak igérkező reform.

2016-01-1513:43 index.hu

Legolvasottabb hírek: