+0 új cikk
Vissza a hírekhez
a-menekultellenes-kampany-nem-is-a-migransokra-a-legveszelyesebb

A népszavazási kampány hatásairól a legkülönbözőbb vélemények jelentek már meg, amelyek ismertetésével nem is fárasztanánk az olvasót. A politikában szokatlan módon mi ugyanis véletlenül tényekbe botlottunk bele elméletek helyett.

2016-09-1818:37 index.hu

Orbán Viktor az adatvédelem elveinek megsértésével küldte menekültellenes leveleit a külföldi magyaroknak, állította egy adatvédelmi szakember. Ahogy beszámoltunk róla, a miniszterelnök népszavazásra buzdító levelet küldött a külföldre költözött magyaroknak.

2016-09-1709:18 index.hu
roma-polgarmesterek-elutasitjak-a-kormany-gyuloletkelteset

Az október 2-i népszavazás kampányát új szintre emelték a lakossági fórumok, ahol már olyanokat számolgatnak, hogy hány menekültnek álcázott terroristát költöztetnek Mezőtúrra, vagy, hogy mekkora veszélyt jelentenek a Facebookon jelölgető migránsok a ...több Balatonban bikiniben fürdőző lányainkra, asszonyainkra. Kövér László jászberényi fórumán újabb bugyrába szálltunk alá ennek a gyűlöletkampánynak: a helyi polgármester a cigányokat ijesztgette azzal, hogy a migránsok miatt nem kapnak majd segélyt, arra kérte a romákat, győzzék meg egymást, hogy a migránsok eljövetele nekik kevesebb segélyt jelent.

2016-09-1618:29 index.hu
rogan-szomszedjanak-ad-milliardokat-a-kormany-hogy-brusszelnek-uzengessen

Több mint három milliárd forintért az Affiliate Network és a Network 360 közösen készíti a kormány „kényszerbetelepítés elleni népszavazást″ népszerűsítő kampányát, aminek a plakátjai a napokban jelentek meg a közterületeken, írja a Kreatív.hu. A cégek ...több Csetényi Csaba tulajdonában vannak, aki Rogán Antal szomszédja a Pasa Parkban.

2016-05-1921:21 index.hu
a-menekultugyi-nepszavazasnak-nem-lesz-tetje

A népszavazásunknak nincs sok hatása az uniós döntéshozatalra, a nemzeti kormányok egymás között fognak róla dönteni, hogy lesz-e menekültelosztás az EU-ban. Egyébként olyan meredek az új javaslat, hogy tőlünk függetlenül sincs sok esély a megvalósulására.

2016-05-0610:21 index.hu

Május 3-án tárgyalja a Kúria a kormány által a kötelező betelepítéssel kapcsolatban kezdeményezett népszavazás ügyében benyújtott jogorvoslatokat és dönt a kezdeményezésről.

2016-04-1315:06 index.hu
a-nap-amikor-a-kuria-kiosztott-egy-sallert-a-kopaszoknak

A nap hírei - amiről ma este beszélnek. A Kúria szembeszállt a kopaszokkal (és azokkal, akik őket mozgatják). Orbán aszerint beszél a Merkelről, hogy éppen kihez szól - másképpen a közrádióban, megint másképpen egy bajor politikus előtt. Budapestnek új ...több szlogene van, frappáns, nézzék meg! Bizakodnak a rákkutatók, remélik, hogy a betegség Achilles-sarkát fedezték fel.

2016-03-0421:30 hvg.hu
eu-csucs-jonnek-a-torokok

Megállítja-e Törökország az Európát célzó migránsáradatot? - ez a fő kérdése az uniós-török csúcsnak. Közben az EU-ban belső harc folyik a menekültkvótákról, ami Orbán Viktor a Fidesz híveinek mozgósítására is felhasznál. A HVG címlapsztorija.

2016-03-0217:05 hvg.hu
a-valasztasi-bizottsag-atengedte-a-kvotanepszavazast

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" - Az Orbán Viktor által bejelentett kérdést hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság.

2016-02-2918:22 hvg.hu
merkel-csak-elutasitani-tudja-orban-nepszavazasat

Orbán Viktor arról a kérdésről akar népszavazást, hogy érkezhet-e Magyarországra 1294 menekült - mondta Angela Merkel német kancellár, hozzátéve, hogy ő elutasítja ezt az eljárást.

2016-02-2906:42 hvg.hu
g-fodor-gabor-monumentalis-beszed-volt

A Századvég finoman szólva is megosztó elemzőjét kérdezte Orbán Viktor beszéde után az M1. Az utolsó véleményváltás pedig mindent elárul a beszélgetésről: GFG – „Egy magyar miniszterelnök felléphet Európa porondjára”/Gulyás István (közszolgálat, M1) - ...több „Azt hiszem, ennek ideje is van”.

2016-02-2817:51 hvg.hu

Arról kell véleményt nyilvánítaniuk a svájciaknak, hogy egyetértenek-e a bűncselekményt elkövető külföldiek automatikus kiutasításával.

2016-02-2809:49 hvg.hu
elkepesztobbnel-elkepesztobb-nepszavazasi-otleteket-general-a-kormany-kezdemenyezese

A finn pénzügyminiszter EU-ügyi tanácsadóját megihlette az olasz miniszterelnök. Renzi nemrég – még mielőtt Orbán Viktor bejelentette a kvótás népszavazást - arról beszélt, hogy meg kellene vonni az uniós támogatásokat a visegrádi országoktól, ha nem ...több veszik ki a részüket a menekültválság közös kezeléséből.

2016-02-2511:38 hvg.hu
a-nap-amikor-orban-viktor-kopaszok-nelkul-jelentett-be-egy-lenyegtelen-nepszavazast

Egy nap, öt hír: amiről ma este beszélnek: Orbán népszavazást kezdeményezett, ebből nem lett balhé; Herceghalomban menekülnek az újságírók elől; elmaradt egy pesti szoboravatás; elkészült a nagy Oscar-teszt; megkaptuk mi is az új lájkgombokat a Facebookra.

2016-02-2421:30 hvg.hu
sulyos-gondok-vannak-a-kormany-kvotakerdesevel

Erdősi Lászlóné után szerdán a kormány gyakorolta a népszavazási kezdeményezés benyújtását. Amellett, hogy itt is szükség volt némi asszisztenciára egy öntudatos, de udvarias magánszemély részéről, az sem teljesen biztos, hogy a kormány kérdése megfelel ...több a népszavazás kiírási kritériumainak. Persze, mire eldől, eltelik egy csomó idő.

2016-02-2419:27 hvg.hu
rogan-intezte-el-hogy-visszavonjak-a-kvotanepszavazasi-kezdemenyezest

Mivel a magyar kormány maga szerette volna benyújtani a menekültkvótákról szóló népszavazási kezdeményezést, azonban a tárgykörben már volt egy másik beadvány, ezért Rogán Antal miniszter személyesen kereste fel a kezdeményező magánszemélyt, hogy vonja ...több vissza beadványát. Rogán azzal bírta rá, hogy szerinte "tárgyszerűbb" a kormány népszavazási kérdése.

2016-02-2418:11 hvg.hu

Legolvasottabb hírek: