+0 új cikk
Vissza a hírekhez
a-tulajdonos-szerint-ez-zsarolas-megis-vedett-marad-a-golgota

Elutasította a Munkácsy Mihály Golgota című festményének védetté nyilvánítása miatt benyújtott keresetet hétfőn a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, adta hírül az MTI. A közigazgatási pert Pákh Imre műgyűjtő, a festmény tulajdonosa indította ...több a Forster-központ ellen a festmény védetté nyilvánítását elrendelő határozat miatt. A pert korábban egyszer már el kellett napolni a Forster Központ képviselőjének felkészületlensége miatt.

2016-09-1913:33 index.hu
pakh-birosaghoz-fordul-a-golgota-miatt

Pákh Imre bírósághoz fordul a Golgota című Munkácsy-kép védetté nyilvánítása miatt, írja az MTI. A műgyűjtő  szerdán azt is elmondta, hogy ameddig védett a kép, addig letakarva marad a debreceni Déri Múzeumban, és bár a Forster központtól arra is van ...több engedélye, hogy a Golgotát elszállíttassa onnan, egyelőre nincs ilyen terve.

2016-03-0918:35 index.hu
golgota-ugy-pakh-a-birosaghoz-fordul

A New Yorkban élő műgyűjtő ragaszkodik hozzá, hogy ameddig védett a kép, addig az letakarva marad a debreceni Déri Múzeumban

2016-03-0918:02 hvg.hu
jogerosen-vedette-valt-munkacsy-golgotaja

Innentől kezdve az államosításra kiszemelt Munkácsy-festményt csak külön engedéllyel lehet kivinni az országból. Korábban a tulajdonos, Pákh Imre műgyűjtő kilencmillió dollárt kért a képért, és azt állította, egy orosz vevő is érdeklődik iránta.

2016-03-0807:29 hvg.hu

A tulajdonos dönti el, hogy eladja-e Munkácsy Mihály Golgota című festményét a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) 6 millió dollárért, vagyis 1,6 milliárd forintért. Ha nem, nincs üzlet - mondta Gerhardt Ferenc, a jegybank alelnöke, az MNB Értéktár Programjának ...több vezetője pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Hozzátette, hogy a jegybanknak nincs beleszólása a kép védettségébe.

2016-01-2910:35 hvg.hu
par-het-mulva-eldol-a-letakart-golgota-sorsa

A kép tulajdonosa szerint borítékolható a Forster Központ döntése, miután megfellebbezte a védetté nyilvánítási határozatot. A Golgota továbbra is letakarva áll a Déri Múzeumban, az MNB pedig most sem kínál a képért hatmillió dollárnál többet.

2016-01-2807:14 hvg.hu
munkacsy-golgotaja-nem-hagyja-magat-a-tulajdonos

Megfellebbezte a Golgota című Munkácsy Mihály-festmény védetté nyilvánításáról szóló határozatot Pákh Imre üzletember, az alkotás tulajdonosa

2015-12-0510:15 hvg.hu

Megfellebbezte a Golgota című Munkácsy Mihály-festmény védetté nyilvánításáról szóló határozatot Pákh Imre üzletember, az alkotás tulajdonosa -írja a Magyar Idők.

2015-12-0508:10 index.hu

Legolvasottabb hírek: