+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Két éve vív gazdasági háborút Oroszország az Európai Unió ellen, és egyelőre nem úgy fest, hogy túlságosan megsínylené a 2014 augusztusában bevezetett élelmiszer-embargót. A harcban rögtön akadtak hűséges és élelmes segítői is, Kína például a közelmúltban ...több határozta el, hogy létrehozza a világ legnagyobb tehenészetét szűkölködő szomszédja ellátására. A 100 ezresre tervezett állatállomány kiszolgálását egy óriásfarmon végzik majd - derül ki az Agrárszektor cikkéből.

2016-09-1915:38 index.hu
elokerult-az-eltunt-magyar-kutato-holtteste-dagesztanban

Megtalálták annak a fiatal magyar biológusnak a holttestét, aki fél évvel ezelőtt tűnt el az oroszországi Degesztánban. A 27 éves Török Pétert március 5-én látták utoljára ismerősei Mahacskalában.

2016-09-1914:43 index.hu

A Szövetségi Biztonsági Szolgálatra, azaz az FSZB-re alapozva belbiztonsági minisztériumot hoznak létre Oroszországba, ebbe olvasztják majd bele z orosz kormányzat tagjainak, objektumainak és kommunikációs csatornáinak védelméért felelős Szövetségi Őrszolgálatot ...több (FSZO), valamint a Külföldi Hírszerző Szolgálatot (SZVR) is - írta a Kommerszant című napilap. A lap szerint mindezt majd a 2018-as elnökválasztás után csinálják meg.

2016-09-1909:35 index.hu

A kormányzó Egységes Oroszország párt a szavazatok 51 százalékát szerezte meg a vasárnap megtartott oroszországi parlamenti választáson a voksok egynegyedének összesítése alapján.

2016-09-1905:42 index.hu
rutingyozelemre-keszul-putyibn-partja

Rosszabbul teljesitettek az orosz választók, mint öt éve - a vasárnapi parlamenti és helyhatósági választáson alacsonyabb volt a részvétel, mint 2011-ben. Akkor az Egységes Oroszország (JeR) párt győzelmét tüntetési sorozatok kisérték, választási csalást ...több sejtve Vlagyimir Putyin pártjának győzelme - vagy legalábbis annak mértéke - mögött. (Igaz, az addigi kétharmados többséget a kormánypárt akkor elvesztette.)

2016-09-1818:06 index.hu
melyponton-az-amerikai-orosz-viszony-a-teves-sziriai-bombazas-utan

Legalább 62 szíriai katona halt meg az amerikai légicsapásban Deir al-Zournál szombaton, amikor az amerikaiak az Aszad kormányzata iránt hűséges állami hadsereg alakulatait vette célba az Iszlám Állam helyett. A tragikus tévedést az Egyesült Államok már ...több hivatalosan is elismerte, és azt hangsúlyozzák, hogy a bombázást azonnal beszüntették, amikor az oroszok közölték velük, hogy rossz célpontot választottak.

2016-09-1813:50 index.hu

Valószínűleg az összes macskát kenterbe veri az életei számát tekintve az a cica, amelyik egy forgalmas autóútra keveredett Oroszországban. Tizenhét életet már biztosan kipipált, de a felvételt elnézve ennek a kiscicának nagyon hosszú és nagyon boldog élete lesz.

2016-09-1810:02 velvet.hu

A bolgár kormány a jövő hét elején dönt arról, hogy mekkora kompenzációt fizet az orosz Roszatomnak egy fel nem épített atomerőműbe rendelt reaktorok miatt. Bojko Boriszov miniszterelnök azt mondta, hogy a Roszatom 1,3 milliárd leva (kb. 200 milliárd ...több forint) kompenzációt kap a bolgár államtól.

2016-09-1809:39 index.hu

Általában úgy szokott lenni, hogy medvék üldöznek embereket, egy orosz férfi azonban megfordította a dolgot, és megkergetett két állatot. Miután a barátja szólt neki, hogy a közelben vannak, hisztérikusan kiabálva kezdett szaladni az irányukba. A medvék ...több könnyen elbánhattak volna vele, de eléggé váratlanul érte őket az akciója, ezért inkább futásnak eredtek.

2016-09-1711:16 velvet.hu

Az új lengyel vizsgálóbizottság szerint meghamisították az adatokat a 2010-es szmolenszki repülőgép-szerencsétlenség korábbi vizsgálatai alatt. Idén februárban a Jog és Igazságosság (PiS) párti kormány állított fel egy új bizottságot, hogy vizsgálják ...több ki a gép lezuhanását, ami 97 utas, köztük Lech Kaczyński lengyel elnök halálával járt.

2016-09-1523:49 index.hu
eszakon-mar-olvad-az-emberiseg-jovoje

Sosem volt még olyan meleg az Északi-sarkon, mint tavaly; télen a szokásosnál 30-40 fokkal magasabb hőmérsékletet is mértek; a sarkkör szárazföldi része évtizedek óta zöldül, a jégtakaró mára rekordvékonnyá olvadt; és egyes szimulációk szerint jövőre ...több akár szinte teljesen eltűnhet a nyári hónapokra; de már idén is olvadt annyit, hogy most először körbe tudták hajózni a Föld legészakibb pontját.

2016-09-1507:54 index.hu
putyin-ujabb-megbizhato-emberet-menesztette

Egy otrombán kezelt plágiumügy lett az oka annak, hogy Vlagyimir Markint a tervezettnél előbb menesztették a Nyomozati Bizottság (SZK) szóvivői posztjáról

2016-09-1414:46 index.hu
svedorszag-az-oroszok-miatt-noveli-katonai-jelenletet-a-balti-tengeren

A svéd kormány úgy döntött, hogy állandósítja katonai jelenlétét az országhoz tartozó Gotland nevű balti tengeri szigeten. A lépést azzal indokolják, hogy Oroszország egyre több katonai műveletet hajt végre a térségben és a világban. A védelmi minisztérium ...több közölte, Svédország jelenleg nincs veszélyben, középtávon sem fenyegeti támadás, de a világban zajló történések sürgették a lépést, írja a Dagens Nyheter svéd lap.

2016-09-1409:46 index.hu

A Kommerszant orosz napilap egy, a vizsgálatra rálátással rendelkező személyre hivatkozva azt írja, hogy a tavaly október 31-én lezuhant Kogalymavia orosz légitársaság gépét ért tragédiát az okozhatta, hogy pokolgépet rejtettek el a gép farokrészében.

2016-09-1314:33 index.hu

Belső ellenőrzést rendelt el Vlagyimir Kolokolcev orosz belügyminiszter kedden az általa irányított tárca korrupcióellenes főosztályán, miután annak egyik vezetőjénél több 120 millió dollárt és 2 millió eurót (majdnem 34 milliárd forint) foglaltak le a hétvégén

2016-09-1312:58 index.hu

A Piac- és Közvélemény-kutatók Egyesülete (OIROM), amely tagjai között tudhatja az állami Összoroszországi Közvélemény-kutatási Központot (VCIOM) és a belőle kivált, főleg az elnöki hivatalnak dolgozó Közvélemény Alapot (FOM) is, rámutatott arra, hogy ...több a megbélyegzés az egész szociológus szakmát sújtja.

2016-09-1222:46 index.hu
amerikai-allampolgarsagot-kert-obamatol-mikozben-50-milliard-dollarra-perli-az-usa-t

Levélben folyamodott amerikai állampolgárságért az Egyesült Államok elnökéhez, Barack Obamához Kirszan Iljumzsinov, a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) orosz elnöke, hogy a Washington által ellene bevezetett szankciók ügyében amerikai bíróság előtt védekezhessen.

2016-09-1114:54 index.hu

Hosszas tárgylások után John Kerry amerikai, és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Genfben bejelentették, hogy megállapodtak egy többlépcsős szíriai fegyverszünetről és rendezési tervről, írja a Washington Post. 

2016-09-1000:16 index.hu
a-wikileaks-ugy-szivarogtat-ahogy-az-oroszok-akarjak

A WikiLeaks visszautasítja az oroszbarátságról szóló vádakat, amelyek nem sokkal azután kerültek elő, hogy a portál súlyos zavart okozott az elnökválasztási kampány közepén lévő Demokrata Pártnak és az elnökjelölt Hillary Clintonnak azzal, hogy nyilvánosságra ...több hozta a pártvezetés levelezését, amelyből kiderült: a pártvezetést jelentő Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) az előválasztásokon az egyenlő feltételek biztosítása helyett inkább Clintont részesítette előnyben Bernie Sandersszel szemben.

2016-09-0919:44 index.hu

Az orosz pénzügyminisztérium 40 dolláros olajárral számol a jövő évi költségvetés tervezetében – írta az MTI Alekszej Lavrov orosz pénzügyminiszter-helyettes nyilatkozatára hivatkozva. Lavrov úgy fogalmazott, az alapforgatókönyvben az szerepel, hogy az ...több olaj hordónként átlagosan ennyibe fog kerülni jövőre. 

2016-09-0915:03 index.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: