+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Egy svéd róka Karlstadból megelégelte, hogy mindenféle jöttment ütögeti a golyóit lyukakba. Szépen ellopkodja a golflabdákat sorban. A helyi klub egyik vendége vette észre a héten, hogy eltűnnek a labdái, a rókát is látta, de először csak sejtette, hogy mi történhetett. 

2016-09-1920:56 velvet.hu
rokainvazio-budan-barmikor-osszefuthatunk-veluk

Rendszeresen látni rókát Budán, az elmúlt hónapokban a BAH-csomópont környékén, a XI. és a XII. kerületben találkoztak vele az emberek. Lakóházak kertjében, utcákon, egy alkalommal pedig az egyik budai gimnázium kerítésén láttak egy állatot, de megfordult ...több már az Alkotás úton is, az Index egyik olvasója akkor le is fotózott egyet. Általában késő este és kora reggel találkoznak velük az emberek. Vasárnap késő este az egyik XI. kerületi lakóház kertjében jelent meg egy példány, amikor az egyik lakó egy tacskót sétáltatott. A róka észrevette a pórázon tartott, tőle alig két méterre lévő kutyát. A tacskó gazdája – hogy elriassza a rókát – a lábával dobbantott, de a vadállat ahelyett, hogy elszaladt volna, nyugodtan elindult a kutya és a gazdája felé, aki – miután a róka alig egy méterre volt tőlük – jobbnak látta visszamenekülni a házba.

2016-08-3006:01 index.hu
a-ketpupu-teve-igen-a-horcsog-nem-jo-haziallatnak

Egy hollandiai kutatócsoport csinált egy listát, hogy mely egzotikus emlősök jók házi kedvencnek, és melyek azok, amiket jobb elkerülni. Ez alapján sokkal jobb beruházni egy szép rókára vagy baktriánra (kétpúpú tevére), mint egy hörcsögre.

2016-07-1315:31 index.hu
roka-ult-az-arany-janos-gimnazium-keritesere

„Róka koma a Meredek utcában" – posztolta az alábbi képet a Hegyvidék Facebook oldalára egy szemtanú, aki az Arany János Gimnáziumnál látta az alábbi képen látható állatot. A kommentelők egy része saját észlelésekről is beszámolt: akad, akinek a hegyvidéki ...több háza lépcsőházában mászkálnak rókák, és van, aki a kertjében szokott velük találkozni. 

2016-07-0609:51 velvet.hu
voros-rokat-fogtak-a-peterfy-korhazban

Betévedt egy róka a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ egyik harmadik emeleti kórtermébe szombaton. Az állatot a nővérek vették észre, akik rázárták a helyiség ajtaját. Ezután kihívták a rendőrséget és az állatvédőket, akik ...több elszállították a helyszínről – tudtuk meg Tóth Ferenctől a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Intézetvezető Főorvosától.

2016-06-2014:41 index.hu
az-ember-aki-rokat-talalt-a-mosogatogepeben

A londoni Dr. Simon Hayes érthető módon eléggé meglepődött, amikor egy összegömbölyödött rókakölyköt talált a koszos poharak és az evőeszközök között. A legtöbb ember ilyenkor segítséget hívna, de a háromgyermekes apuka vezető állatorvosként dolgozik, ...több így nem jött zavarba a váratlan helyzettől, és vonatkozó ismereteit a gyakorlatba ültetetve sikerült távozásra bírnia az állatot, ami a bejárati ajtón keresztül tűnt el a kertjében. 

2016-06-0911:07 velvet.hu

Az angliai Bexhillben az East Sussex Wildlife Rescue & Ambulance Service csapata egy rókakölyköt mentett ki a csatornából. Az esetről videó is készült, amit mindenkinek muszáj megnéznie, a történet vége a legcukibb. A róka mama végig figyelte a történteket, ...több a vadállatmentő csapat vezetője a közleményükben azt írta, úgy érezték, mintha tudta volna  a róka, hogy a kölykét épp megmentik. Egy csőbe szorult a rókakölyök, a mentést végző férfi először egy mobiltelefont dobott le a csőbe, aminek a kameráját bekapcsolta, majd a kezét tette be, hogy hátha megkapaszkodik rajta valahogy a róka. Harmadszorra sikerült elkapni a farkát, és kihúzni az állatot a mélyből. A kisróka elég mocskosan került ki a kalandból, megtisztogatták, majd átadták az édesanyjának – írja a Huffingtonpost. 

2016-05-3111:34 velvet.hu
ez-a-szupercuki-roka-budapesten-el

Vadmentő állomás épül Újpesten, hogy a sérült őzek, mókusok és mások is meggyógyuljanak. Látogatóudvar is lesz!

2016-05-1109:40 velvet.hu
mazlista-kategoriaban-ezen-a-heten-ez-a-roka-nyert

Öt méter mély dögkútból mentették ki a speciális mentők.

2016-04-2018:03 velvet.hu
meghato-haza-akart-szokni-matyi-a-roka

Rejtélyes módon oldott kereket egy kisróka a Kecskeméti Vadaskertből. Az állat korábban egy pesti lakásban nevelkedett. Talán korábbi gazdájához indult.

2016-04-0810:00 www.borsonline.hu
ember-nincs-akit-ne-viditana-fel-ez-a-roka-video

Valószínűleg komoly pályát fut be a világhálón a „nevető” sarki róka videója, amely nemrég jelent meg több oldalon. Az elérhető leírások szerint az Archer nevű négylábú négyéves, egy hölgy neveli kölyökkora óta, és a nő ...több barátja készítette a videót. Gazdája azt mondta, hogy a fehér bundás róka akkor adja ki a nevetéshez hasonló hangot, amikor álmos. A felvételen látszik is, hogy már kényelmesen lepihent, amikor a férfi még megpróbálta „megnevettetni”.

2016-03-1717:44 hvg.hu
ez-a-bolondos-roka-biztosan-felmelegiti-a-huvos-csutortok-estet-video-7

Mókás műsort adott gazdájának és az internetnek köszönhetően minden rajongójának Juniper, a házi róka. Hónak nézte az ágyra terített fehér takarót és kitartóan próbált beleásni. Gazdája szerint Juniper jó fej, de nem ölelgetnivaló kis házi kedvenc.

2016-02-1120:11 hvg.hu
farka-volt-a-not-kiserto-szellemnek

Rettegésben élt egy hónapig az a nő, aki furcsa neszeket hallott éjszakánként, de nappal semmi nyoma nem volt semmilyen lénynek.

2015-12-1014:00 www.borsonline.hu

Legolvasottabb hírek: