+0 új cikk
Vissza a hírekhez
harom-budos-cigany-van-a-szobaban-mashova-akarok-kerulni

A szegény családban élő roma nők többségének fogalma sincs arról, mivel jár, ha terhes lesz, sőt, van olyan nyolcgyermekes anya, aki azt sem tudja, mi az a szex. Tárgyként csinálják végig a szülést, miközben az orvosok ingerültek velük és semmit sem magyaráznak ...több el nekik, a kórházban pedig külön szobát tartanak fenn nekik, rendszerint a folyosó végén. Fogamzásgátlásról sosem hallottak, de pénzük sem lenne rá, így az első gyerek után kezdődik minden elölről. Az Abcúg riportja.

2016-06-2012:19 index.hu
meg-a-vecebe-is-beneznek-a-romakat-vegzalo-rendorok

Tízesével vonulnak ki a hivatalok razziázni a miskolci szegénytelepekre, a lakcímkártyáktól kezdve az udvar tisztaságán át a gyerekek ruhásszekrényéig mindent ellenőriznek, amivel az őrületbe kergetik a szegényeket, ráadásul az ombudsman szerint diszkriminálnak ...több is. Az önkormányzat nem hajlandó befejezni az ellenőrzéseket, mondván, annyi a probléma, pedig a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) felmérése alapján az ellenőrök tavaly szinte mindent rendben találtak. A civilek pereltek, az önkormányzat szerint minden rendben. Az Abcúg riportja.

2016-06-0611:21 index.hu
minden-masodik-roma-fiatalra-munkanelkuliseg-var

Míg a nyolcvanas évek végén a roma fiatalok kétharmada fejezte be a középiskolát, mára csak a felük. Ezért ma minden második roma fiatalra a tartós munkanélküliség vagy a rendszertelen foglalkoztatottság vár. Egy friss tanulmány szerint ennek egyik fő ...több oka, hogy a roma gyerekek nagyon lemaradnak az általános iskola végére. Ezért azonban csak részben tehető felelőssé a család, ahonnan jönnek. Az Abcúg cikke.

2016-04-2011:55 index.hu
lehet-hogy-csak-egy-cipojuk-van-de-az-stoplis

Lugosi Zoltán futballedző egyszer csak beleunt a kényelmes fővárosi focistákba, ezért elment Salgótarján külvárosába, hogy az ottélő szegény gyerekekből szervezzen csapatot. Sokaknak tornacipőre sem telik, mégis százan fociznak az egyesületében, sokszor ...több a teljes család. Az apák azt a lehetőséget látják a fociban, amit ők a saját gyerekkorukban nem kaptak meg, a fiatalok pedig a Budapestre és ezzel a jobb élethez vezető utat. Az Abcúg riportjahref>.

2016-01-1211:32 index.hu

Legolvasottabb hírek: