+0 új cikk
Vissza a hírekhez
ezek-a-rakoncatlan-biciklik-mindig-ellopatjak-magukat

A videókban a sárgacsekk-halmozó, rakoncátlan kerékpárok megszelídítésén munkálkodik öt nem-roma biciklis: egy pszichológushallgató, egy tanár, egy sejtkutató, egy matematikus és egy bölcsész. Mindegyikük olyan biciklin teker a rendőrség közelében, aminek ...több roma gazdáját korábban megbüntették valamilyen apró-cseprő szabálytalanság miatt. 

2016-08-1521:07 index.hu

Csak formálisan tett eleget az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) utasításának Miskolc és érdemben továbbra sem foglalkozik a számozott utcai lakók százainak helyzetével – írja a Roma Sajtóközpont. 

2016-05-2711:47 index.hu
minden-masodik-roma-fiatalra-munkanelkuliseg-var

Míg a nyolcvanas évek végén a roma fiatalok kétharmada fejezte be a középiskolát, mára csak a felük. Ezért ma minden második roma fiatalra a tartós munkanélküliség vagy a rendszertelen foglalkoztatottság vár. Egy friss tanulmány szerint ennek egyik fő ...több oka, hogy a roma gyerekek nagyon lemaradnak az általános iskola végére. Ezért azonban csak részben tehető felelőssé a család, ahonnan jönnek. Az Abcúg cikke.

2016-04-2011:55 index.hu

Közép-Európai romák tömegei szenvednek el olyan hátrányokat életük első éveiben, amiket soha többé nem tudnak ledolgozni. Pedig, ha időben érkezik a segítség, az iskolában és a munkaerő-piacon is könnyebben boldogulnak. A Világbank új kötetében összegyűjtötték, ...több milyen programokkal lehetne segíteni a mélyszegénységben élő romákon. Ha az európai politikusok okosak, 2020-ig még a pénz sem lehet akadály. Az Abcúg cikke.

2016-04-0812:59 index.hu
cigany-hosok-a-4-es-6-os-megalloiban

1956 cigány származású szabadságharcosai arcképével és történeteivel lesznek tele a körút villamosmegállói az április 8-i Nemzetközi Roma Nap alkalmából.

2016-04-0710:58 hvg.hu
ki-legyen-az-ev-hetkoznapi-roma-hose-aranypant-dij-2016

Egy ország nem csak attól nagy, ha határait három tenger mossa, hanem a benne élő emberektől is. Magyarországot olimpiai bajnok sportolókként, világhírű zenészekként, vagy a dolgukat tisztességesen végző, hétköznapi hősökként a romák is naggyá teszik. ...több Rendkívüli körülmények között vagy épp hétköznap, szabadságküzdelmekben vagy a munkában, a romák hosszú századok óta részei és alakítói a magyar történelemnek, kultúrának.

2016-04-0410:56 index.hu
uj-roma-allast-talalt-ki-a-kormany

Az Európai Unió melletti új - roma és társadalmi felzárkózási ügyekért felelõs - szakdiplomata-álláshely létesítésérõl hozott határozatot a kormány.

2016-02-1521:32 www.origo.hu
a-legszegenyebbeket-es-a-legtobb-ciganyt-kizarja-a-csok

A családokat páratlanul nagy összeggel segítő új családi otthonteremtési kedvezmény a legnagyobb szegénységben élőknek valószínűleg nem jelent segítséget. A kedvezmény elsősorban a középosztálynak, illetve annál jobb körülmények között élő magyaroknak ...több segít majd, és több olyan eleme van, ami kizárja a legnyomorultabbakat. Ugyanis olyan feltételeket támaszt, amiket ők nem tudnak teljesíteni.

2016-01-1508:56 index.hu

Ma már a roma fiatalok 20 százaléka szerez érettségit – mondta Szira Judit, a cigány diákokat segítő Roma Oktatási Alap vezetője szombaton az M1-en. A 16 országban tevékenykedő szervezet tízéves működése alatt ez a szám megduplázódott. Ugyancsak megduplázódott, ...több és már 2 százaléknyi a diplomát szerző roma diákok aránya – írja az MTI.

2016-01-0211:03 index.hu
probalja-ki-melyik-part-gondolkozik-onhoz-hasonloan-a-ciganyokrol

A Vokskabin egy olyan pártfüggetlen online választói orientációs program, amit az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem munkatársai készítettek és tájékoztatást nyújt a legfontosabb közéleti kérdésekben, valamint segít eligazodni a pártok pozíciói és a ...több saját véleményünk mentén. Rendszeresen készítenek kérdőívet a választások előtt, a köztes időszakokban pedig különböző, erősen megosztó témákban, most a romákkal kapcsolatban.

2015-12-1508:10 index.hu
probalt-belolem-magyart-csinalni

Ha az örökbefogadott gyerek nem tudja meg időben, hogy örökbe fogadták és nem tájékoztatják származásáról, akár komoly önismereti válságba is kerülhet. Eszter és Sára örökbefogadottak és cigányok. Saját maguk vallanak örökbefogadásukról és a bőrük színe ...több miatt ért sérelmeikről.

2015-12-1211:53 index.hu
a-zsidokat-vedi-a-metalos-cigany

A régi paplanokkal hangszigetelt mezőkovácsházi garázs falán a nyolcvanas évekbeli osztályfényképen csak az egyik hetedikes gyereknek sötétebb a bőre a többinél, a sor szélén, kicsit félrehúzódva áll, szenvtelen az arckifejezése, és a lazán leeresztett ...több kezének középső ujját nyújtja a fotós felé. Farkas Zoltánnal a fotó elkészültét követő kábé huszonöt évben rengeteg dolog történt, a kilencvenes években megalapította az Ektomorf nevű groove metal együttest, ami mára világhírű. A napokban indult együttesével harminc állomásos európai turnéra, és életrajzi könyve is most jelent meg Outcast – Kitaszítottan a világhírig címmel.

2015-12-0319:44 index.hu

Valamennyi vádlottat elítélt és felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a Ceglédi Járásbíróság kedden kihirdetett ítéletében a három évvel ezelõtti ceglédi cigányellenes „pogrom” kapcsán indult büntetõperben.

2015-11-2419:37 www.origo.hu

Legolvasottabb hírek: