+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Az Európai Bizottság (EB) csütörtökön kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a romákat érő iskolai szegregáció miatt. A cigány gyerekek tömeges és indokolatlan fogyatékossá nyilvánítását és a huszártelepihez hasonló egyházi szegregált ...több iskolák létét kifogásolják.

2016-05-2612:26 index.hu
nektek-hiaba-tanitunk-ugysem-ertitek-meg

Leckét évekig nem kaptak, mert úgysem tudják megcsinálni, a farsangi bálba nem engedték be őket, osztálykiránduláson sem voltak soha, ahogy az iskolai úszásoktatásból is kimaradtak. Ezt állították a bíróság előtt tett tanúvallomásukban azok a gyöngyöspatai ...több fiatalok, akiket szegregáltan oktatott a helyi általános iskola. Kártérítést szeretnének a szerintük meghiúsult jövőjükért. Az Abcúg riportja

2016-04-2611:02 index.hu
63-roma-diak-beperelte-a-kliket

Szerdán kezdődött el az Egri Törvényszéken az a per, amelyben 63 gyöngyöspatai roma diák 209 millió forintos kártérítést követel a Kliktől az iskolai szegregáció miatt, írja a Heol.hu.

2016-02-0411:25 index.hu

December 30-án fogadta el a kormány a köznevelési törvény módosítását, ami meghatározza, hogy mely esetekben nem számít szegreciónak a gyerekek elkülönítése, ennek egyik megoldása a vallási alapú oktatás szabályozása lehet. A rendelettervezet előterjesztője ...több Balog Zoltán miniszter már korábban azt hangoztatta, hogy "minél több olyan egyházi iskolára lenne szükség, ahol többségében cigány gyerekek tanulnak", írja a Roma Sajtóközpont.

2016-01-1412:14 index.hu

Legolvasottabb hírek: