+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Elsőfokú égési sérüléseket szerzett egy 47 éves nő, aki felgyújtotta magát a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal előtt, írja az MTI. A nő a karján és a mellkasán is megsebesült. Állítólag végül az épület portása vette el tőle a benzines kannát.

2016-09-1916:52 index.hu
szekely-zaszloval-fotozkodott-az-amerikai-nagykovet-haromszeken

Hans Klemm, az Egyesült Államok romániai nagykövete kedden Háromszékre látogatott. Látogatása után Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke egy képet posztolt a Facebookra, amin többek társaságában egy székely zászlót tartanak. A zászlót a ...több nagykövet ajándékba kapta vendéglátóitól.

2016-09-1413:58 index.hu
az-ebrd-kiall-a-romaniai-magyar-polgarmester-mellett

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank szerint szigorúan ellenõrzik, a kedvezményezettek mire és hogyan költik el a pénzeket. A bank ezért nem tartja valószínûnek, hogy Sepsiszentgyörgy polgármestere nem megfelelõen kezelte volna a hitelintézettõl ...több kapott pénzt. A polgármestert a román korrupcióellenes ügyészség gyanúsítja.

2016-02-2415:47 www.origo.hu
letiltotta-az-ugyeszseg-antal-arpad-sepsiszentgyorgyi-polgarmestert

Az ügyészség eltiltotta hivatala gyakorlásától Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert, akit azzal gyanúsítanak, hogy nem megfelelően használt fel egy EBRD-hitelt.

2016-02-1810:40 hvg.hu

Korrupció gyanújával őrizetbe vették szerdán a sepsiszentgyörgyi bíróság elnökét, Elena Poiana bírót, közölte a román korrupcióellenes ügyészség, a DNA. A bírót azzal gyanúsítják, hogy tavaly augusztusban 10 ezer lej (700 ezer forint) csúszópénzt fogadott ...több el azért, hogy megszüntesse két, minősített rablással vádolt személy előzetes letartóztatását.

2016-02-1710:59 index.hu
balheznak-a-romanok-a-szekely-himnusz-eneklese-miatt

Jelentést kért Elisabeta Lipa román ifjúsági és sportminiszter a román kosárlabda-bajnokságban meghonosodott székelyhimnusz-éneklés szokásáról. A román és a székely himnusz mérkõzések elõtti eléneklése is vitát váltott ki Romániában.

2016-01-1817:35 www.origo.hu

Rosszul sült el a Rapid-szurkolók bosszúja egy korábbi incidensért: a sepsiszentgyörgyi kocármeccsen véletlenül a saját himnuszukat fütyüték ki. Aztán még össze is verekedtek egymással.

2016-01-1210:07 www.origo.hu
zsidozott-majd-megutott-egy-zeneszt-az-rmdsz-es-politikus

Szombat éjjel rátámadtak Márkos Albertre, az Argo nevű budapesti székhelyü zenekar csellistájára Sepsiszentgyörgyön. Egy teltházas koncertet követően a fellépés után a zenekar nagybőgőséhez odalépett Toró Tamás, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség brassói ...több helyi tanácsosa, aki a helyiek szerint már többeket inzultált aznap ittasan. A nagybőgős zsidó származására tett nem feltétlenül politikushoz illő megjegyzéseket, amire Márkos odalépett, és szólt neki, hogy azonnal hagyja abba a zenekar nagybőgősének sértegetését.

2015-12-1415:12 index.hu
szekely-zaszlora-csereltek-egy-roman-zaszlot-ismeretlenek-sepsiszentgyorgyon

A sepsiszentgyörgyi román katona szobra melletti zászlórúdról valakik levették a román zászlót és egy székely zászlóval pótolták. A Kovászna megyei prefektus hivatala a történteket a román nemzeti lobogó, és a román nemzeti ünnep meggyalázásának tekinti, a rendőrség nyomoz.

2015-11-3016:15 hvg.hu

Legolvasottabb hírek: