+0 új cikk
Vissza a hírekhez

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) két vizsgálatot indít az orosz doppingbotránnyal kapcsolatban. Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portál hozzájutott ahhoz a hatoldalas levélhez, amelyben a NOB tájékoztatta mind a 97 tagját az ...több eljárások megindításáról.

2016-09-1922:09 index.hu
hekkerek-bedobtak-a-doppingbombat-de-pukkani-sem-pukkant

Orosz hekkerek még a riói olimpia alatt feltörték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) adatbázisát, ahonnan megszerezték a rendszerben szereplő sportolók adatait. A Fancy Bears nevű hekkercsoport azt próbálja bizonyítani, hogy a Nemzetközi Olimpiai ...több Bizottság és a WADA is álszent. Ha az oroszokat kitiltották az olimpiáról dopping miatt, akkor nagyjából azt bárki mással megtehetnék. A kiszivárogtatott adatok alapján rengeteg olyan sportoló – köztük nem egy világklasszis – , van, aki valamilyen tiltott szert használt, még ha orvosi engedéllyel is.

2016-09-1600:09 index.hu
az-oroszok-meghekkeltek-a-doppingellenes-ugynokseget

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA kedd délután közölte, hogy a riói olimpia alatt orosz hekkerek törték fel az adatbázisukat, és amerikai sportolókkal kapcsolatos bizalmas adatokhoz jutottak hozzá. 

2016-09-1318:27 index.hu
az-oroszok-szerint-nem-is-ok-hanem-a-wada-semmisittette-meg-a-mintakat

Az orosz Nyomozó Bizottság  ki akarja hallgatni Craig Reediet, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnökét és a WADA számára jelentést készítő Richard McLaren független fővizsgálót az orosz doppingbotrány ügyében. Vlagyimir Markin, a hatóság ...több szóvivője az MTI szerint azt mondta, a jogsegélykérelmeket az SZK el fogja küldeni az illetékes külföldi szerveknek.

2016-08-2320:44 index.hu
elvettek-az-oroszoktol-egy-aranyat-amit-a-2008-as-olimpian-szereztek

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedd este jelentette be, hogy megfosztották az oroszokat egy 2008-as olimpián szerzett aranyéremtől, miután a 4x100-as női váltóval olimpiai bajnok futó, Julia Csermosanszkaja korábbi mintája pozitív lett. 

2016-08-1700:27 index.hu
bujkal-es-fel-az-orosz-doppingprogram-leleplezoje

Az életét félti és bujkálni kényszerül az orosz állami doppingprogramot leleplező Julija Sztyepanova. Azonban pont ezért nem is nagyon bánja, hogy ki kellett hagynia a riói olimpiát, mivel szerinte "ha valaki kárt akarna tenni bennünk, azt ott elég könnyen meg tudná tenni".

2016-08-1610:54 index.hu

A sportági szövetségek több mint 250 orosz versenyző nevezését fogadták el a jövő pénteken kezdődő riói olimpiára.

2016-07-2720:31 index.hu
gerinctelen-kiserlet-az-oroszok-olimpiara-engedese

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) vasárnap úgy döntött, hogy nem tiltja ki Oroszországot a riói olimpiáról. Csak annyit tett, hogy áthárította a  döntést a sportági szövetségekre, illetve előírt néhány feltételt a sportolóknak.

2016-07-2511:40 index.hu
az-osszes-orosz-sportolot-kitilthatjak-az-olimpiarol

Példa nélküli, amit az oroszok beindítottak a sportban, és alapjaiban rázkódhat meg a sportvilág abban az ügyben, ami doppingoló sportolók kiszűréséből indult, és a világ egyik legnagyobb olimpiai bizottságának, az orosznak a megsemmisülésével folytatódhat.

2016-07-1916:36 index.hu
a-wada-eltiltana-az-orosz-sportolokat-az-olimpiarol

A Wada által felkért független vizsgálóbizottság vezetője tartott sajtótájékoztatót a Szocsiban zajló doppingolásról. Eszerint az orosz állam által irányított doppingolás folyt a téli olimpián, és a szervezet súlyos büntetést kért az összes orosz sportolóra.

2016-07-1816:25 index.hu
az-olimpiai-aranyat-megkonnyezhetjuk-de-pezsgot-csak-tiz-ev-mulva-bontsunk

Még mindig divatban vannak a negyven évvel ezelőtti doppingszerek, a növekedési hormont most is nehéz elcsípni, de javulnak a tesztek. Nem minták dönthetnek, hanem a besúgók segíthetnek elkapni a csalókat. Hogyan fordulnak rá Rióra a doppingellenes ügynökségek?

2016-07-0420:35 index.hu

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) felfüggesztette a Rio de Janeiró-i doppinglabor működési engedélyét, így az augusztusi olimpián és a szeptemberi paralimpián levett mintákat valószínűleg máshol ellenőrzik majd. A riói intézmény vezetőinek ...több 21 napjuk van arra, hogy fellebbezzenek a WADA határozata ellen.

2016-06-2421:29 index.hu

Két nap múlva dönti el a Nemzetközi Doppingellenes Szövetség, hogy a doppingbotrányba fulladt Oroszország indíthat-e vagy sem atlétákat a riói olimpián. Ha a most nyilvánosságra hozott WADA-jelentést vesszük, akkor semmi esély az orosz részvételre, arcpirító ...több módon akadályozták a doppingellenőrzéseket.

2016-06-1522:57 index.hu

Felfüggesztette a madridi laboratórium működési engedélyét a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA), írja az MTI. A szankciót azért kapta, mert a spanyol doppingellenes ügynökség (AEPSAD) nem megfelelően működik.

2016-06-0713:55 index.hu

Doppingügyben Kenyánál szürreálisabb helyet nehéz találni. Az utóbbi években sorra buktak le az atlétáik, a praktikákról is sokat lehetett hallani, aztán nagy nehezen olyan doppingellenes törvény született, ami megmentette az országot, és végül nem dobták ...több ki az országot a riói olimpiáról. A következő lépésben már arról beszélnek, hogy európai újságírók saját szenzációhajhász sztorijaik miatt doppingolnak sportolókat.

2016-05-1814:18 index.hu

A kenyai atléták olimpiai szereplését nem fenyegeti veszély, mivel a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) jelezte, nem függeszti fel az ország szövetségét annak ellenére, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a nem megfelelő besorolásba tette ...több a kenyai doppingellenes rendszert.

2016-05-1315:23 index.hu
a-kgb-cserelte-ki-az-orosz-olimpiai-bajnokok-doppingmintait

A The New York Times információi szerint több tucat olyan orosz sportoló vett részt a 2014-es szocsi téli olimpián - köztük legalább 15 érmes -, aki az államilag irányított doppingprogram részese volt, közölte az MTI.

2016-05-1222:03 index.hu
olimpia-kenyai-futok-nelkul

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöksége nem tartja elégségesnek a kenyai parlament által áprilisban elfogadott doppingellenes törvényt, ezért az afrikai országnak a nem megfelelő minősítést adta, amivel komoly veszélybe került sportolóinak ...több szereplése a riói olimpián, tudósított az MTI.

2016-05-1220:55 index.hu

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség kivizsgálja a CBS csatornán elhangzott vasárnapi állításokat: az adó szerint a 2014-es szocsi téli olimpián több orosz sportoló is doppinggal szerzett aranyérmet.

2016-05-1018:51 index.hu

Minden magyar olimpikon, mielőtt kiutazna Rióba, legalább háromszor átesik doppingellenőrzésen a Magyar Olimpiai Bizottság és a magyar állam közös döntése értelmében - jelentette be Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

2016-04-2917:39 index.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: