+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Elsőfokú égési sérüléseket szerzett egy 47 éves nő, aki felgyújtotta magát a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal előtt, írja az MTI. A nő a karján és a mellkasán is megsebesült. Állítólag végül az épület portása vette el tőle a benzines kannát.

2016-09-1916:52 index.hu

Kulka János áprilisban stroke-ot kapott, életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A színészt május közepén engedték haza a kórházból, azóta folyamatosan javul az állapota.

2016-09-1721:20 index.hu
reviczky-gabor-elhagyja-osztol-a-nemzetit

Reviczky 2013 óta tagja a Nemzeti Színház társulatának, a most kezdődő őszi idényt azonban már nélküle kezdi Vidnyánszky Attila társulata. A színész távozásának okairól azt írja a HVG, hogy "túl sok stresszel járt a munka. Elmondása szerint úgy érezte, ...több nem jutott elég idő a próbafolyamatra, túl sok darabot adtak elő, ráadásul rengeteg előadást külföldi vagy vidéki utak előztek meg."

2016-09-0608:34 index.hu
kulka-meg-nem-ter-vissza-a-szinpadra

Múlt pénteken került ki a Katona József Színház Facebook-oldalára a társulat legújabb, 2016/17-es évadának fotója, amelyen Kulka János is szerepelt. Sokan tényként kezelték, hogy a súlyos betegségen átesett színész visszatér a színpadra, azonban ez nem ...több így van. Megkerestük a színház sajtósát, Kazimir Annamarit, aki elmondta, hogy

2016-09-0510:57 velvet.hu
esterhazy-peter-mercedes-benz-cimu-muve-lett-az-ev-dramaja

Esterházy Péter Mercedes Benz című műve nyerte el az évad legjobb magyar drámájának járó díjat, amelyet a Színházi Dramaturgok Céhe ítél oda évente. Esterházy Pétert most harmadszor díjazták: 2007-ben a Rubens és a nemeuklideszi asszonyok, 2011-ben az ...több Én vagyok a Te című darabja lett az évad legjobb magyar drámája.

2016-09-0207:46 index.hu
lemondott-a-csiky-gergely-szinhaz-igazgatoja

Lemondott Rátóti Zoltán, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, aki a döntését családi elfoglaltsággal indokolta a hétfői évadnyitó társulati ülésén, írja az MTI.

2016-08-2212:06 index.hu
nem-lehet-ilyen-kis-gyerekeket-igy-megnyomoritani-interju-sztarenki-dora-szinesszel

Táncosként végeztél a Magyar Táncművészeti Főiskolán, mégis legtöbbször színészként látni téged. Apukád, Sztarenki Pál színész, rendező, a zalaegerszegi színház művészeti vezetője – ő fertőzött meg a színészettel?

2016-08-2111:36 index.hu
dorner-gyorgy-es-bodo-viktor-is-lehet-az-ujszinhaz-igazgatoja

Augusztus utolsó napján dönt a fővárosi közgyűlés arról, ki vezeti majd január 1-jétől a Tháliát, valamint február 1-jétől az Újszínházat meg a Madáchot. A Népszabadság úgy tudja, az Újszínház szakmai bizottsága négy jelöltet is alkalmasnak talált az ...több igazgatói posztra, Bodó Viktort, Hargitai Ivánt, Radó Denise-t és az eddigi igazgatót, Dörner Györgyöt, elég nagy tehát a szórás az igazgatói posztra egyébként tizenketten pályáztak, a több ízben emlegetett Németh Kristóf azonban végül nem.

2016-08-1709:37 index.hu

Szász Emese szerezte Magyarország első aranyérmét a riói olimpián női párbajtőrben szombat este, mialatt a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színházban éppen a Csárdáskirálynőt adták elő. 

2016-08-0707:39 index.hu
tenyleg-megbeszeled-anyukaddal-hogy-egy-honapja-nem-maszturbaltal-interju-meszaros-belaval-a-katona-jozsef-szinhaz-szineszevel

A barátai nem értik, miért mondja el az anyukájának, ha nem maszturbált egy hónapig, de Mészáros Béla, a Katona József Színház színésze szerint mindenkinek vannak hasonló sztorijai. Az életéről szóló előadásban mindenről nyíltan beszélt, ahogyan velünk ...több is, arról, zavarja-e, ha seggfejnek tartják, miről nem kellett volna a feleségének beszélnie, és mit mondott erről Jézus.

2016-08-0420:42 index.hu
meghalt-marik-peter-az-operettszinhaz-szinesze

78 éves korában rövid, súlyos betegség után szerda hajnalban elhunyt Marik Péter, tudatta a Budapesti Operettszínház az MTI-vel. A Jászai Mari-díjas színművészt a színház saját halottjának tekinti, a temetéséről később intézkednek.

2016-07-2711:58 index.hu
elvesztette-a-pert-a-kirugott-szinhazigazgato

Kártérítési pert indított a Miskolci Színház tavaly menesztett igazgatója, Kiss Csaba, ám elbukta azt, - tette közzé saját maga." "Ma elvesztettem a pert. Nem lepett meg. Április óta váratlan dolgok történtek" - írta a volt színházigazgató.

2016-07-1409:20 index.hu
lehet-a-szinpadon-orbanviktorozni-de-minek-interju-vecsei-mikos-hasi-szinesszel

Ha fel kell venni az öltöny-nyakkendőt, beindul a mutyi – mondja Vecsei Miklós Hasi, aki főszerepet játszott az Egynyári kaland és a Csak és színház és más semmi című sorozatokban, és közben folyamatosan dolgozik a színházban is, ifj. Vidnyánszky Attilával ...több alkotótársakként a POSZT-on két díjat is nyertek. Az általa újrafordított III. Richárd gyulai bemutatója előtt arról is beszélgettünk vele, döntögetne-e Jézus-szobrot a színházban, magának követeli-e a nemzedéke az öregek helyét és mikor érezte úgy, hogy perceken belül kitör a harmadik világháború.

2016-07-1320:53 index.hu
meghalt-kohut-magda-szineszno

87 éves korában meghalt Kohut Magda kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház örökös tagja, írja az MTI. 

2016-07-0713:56 index.hu
meg-mindig-a-ferfiruhaba-bujt-non-rohogunk-kritika-az-orlai-produkcios-iroda-egy-fenekkel-ket-lovat-cimu-eloadasarol

Erzsébet királynő van a legjobban meglepve, mibe is keveredett az Egy fenékkel két lovat című komédiában, de azért a néző sincs sokkal lemaradva mögötte. Van itt tényleg minden, amit el lehet képzelni, csak egyvalami nincs, de az nagyon hiányzik.

2016-07-0606:47 index.hu
haromnegyedes-telthazat-varnak-az-uj-igazgatoktol

Pályázatokat írt ki a Madách, a Thália és az Új Színház vezetésére Budapest Főváros Közgyűlése, írja az MTI.

2016-06-3007:21 index.hu
a-szelfi-meg-az-iphone-csak-poen-kritika-az-ahogy-tetszik-es-a-minden-jo-ha-vege-jo-cimu-eloadasokrol

A színház is olyan, mint Woody Allen szerint a párkapcsolatok meg a cápák: ha nem megy előre, elpusztul. A Katona József Színházban jártunk, kétszer is.

2016-06-2315:43 index.hu
mindenki-meghatodott-kulka-videouzeneten

A Katona József Színház évadzáró társulati ülésén Kulka János nem tudott részt venni, de rövid videóüzenetet küldött kollégáinak. Többek között azért is, mert már nagyon hiányzik neki színpad, írja a Bors.

2016-06-2207:58 index.hu
ugy-kerultek-el-a-botranyt-hogy-eselyt-sem-adtak-neki

Jók voltak az előadások, és még a díjazottakat is szakmai alapont választotta ki a zsűri, mégis jelentéktelennek tűnt az idei POSZT.

2016-06-1918:15 index.hu
rendszeresen-noi-mosdokban-gratulalnak-nekem-interju-kurta-nike-szinesznovel

Az HBO Terápia című sorozatának egyik főszereplőjének, Kurta Nikének most még nagy a szája, és szeret rinyálni, és eljár a tüntetésekre is. Vannak, akik a sorozat nimfomán karakterével azonosítják a sorozatból, és néhány előadás előtt azért imádkozik, ...több hogy megtalálja magában a szolgalelkűséget. Beszélgettünk vele Gigor Attila, A nyomozó rendezőjének új filmjéről és arról is, mit gondol a csigákról.

2016-06-1812:58 index.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: