+0 új cikk
Vissza a hírekhez

 A német hatóságok szerint félő, hogy egyre több dzsihadista tér vissza Európába - ezt írta vasárnap a biztonsági szolgálatoktól származó információkra hivatkozva a Welt am Sonntag című német lap. A újság szerint ahogy az iszlám Állam nevű terrorszervezetet ...több egyre súlyosabb veszteségek érik Szíriában és Irakban, várhatóan egyre több, Európából a Közel-Keletre utazott harcos próbál majd hazamenni.

2016-09-1115:19 index.hu
72-tomegsirt-talaltak-az-iszlam-allamtol-visszafoglalt-teruleteken

Az AP amerikai hírügynökség 72 tömegsírt dokumentált az Iszlám Államtól visszafoglalt iraki és szíriai területeken.

2016-08-3012:15 index.hu

Ha egyszer sikerül legyőzni az Irak és Szíria egy jó részét megszállva tartó Iszlám Államot (IÁ), akkor Irakot három különálló entitásra, egy síita, egy szunnita és egy kurd államra kellene osztani a további vallási alapú vérontás elkerülése érdekében, ...több mondta a Reutersnek egy magas rangú iraki kurd tisztségviselő.

2016-06-1613:39 index.hu
harom-fronton-is-vereztetik-az-iszlam-allamot

Szorul a hurok az Iszlám Állam körül. Már három fronton szorongatják Abu al-Bagdadi terrorállamát, ráadásul az Egyesült Államok is egyre nagyobb erőket dob harcba: az ütközetekben a kurdokkal vállt vállnak vetve harcolnak a különleges erők kommandósai. ...több De az Iszlám Állam meggyengülésével borul a közel-keleti dominó, Irak és Szíria után Törökországot is beszippanthatja a konfliktus.

2016-06-0119:17 index.hu
eddig-nyolc-pesmerga-katonat-lattak-el-a-honvedkorhazban

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Honvédkórház Dezső Tamás asszirológus, hadtörténész az ELTE Bölcsészettudományi Karának volt dékánja Magyar Időknek adott nyilatkozata miatt, mely szerint 2014 óta kurd katonákat ápolnak a budapesti Honvédkórházban.

2016-05-1814:46 index.hu
ujabb-ponton-vagnak-kette-az-iszlam-allamot

Irak biztonsági erői az ország délnyugati részében található Ar-Rutbah várost vették célba, ezzel újabb ponton vágnák ketté az Iszlám Állam által ellenőrzött iraki és szíriai területeket, számolt be a Voice of America. A város körüli rész stratégiailag ...több nagyon fontos, ugyanis  a Jordániai határtól Bagdadig vezető útvonalakat itt lehet ellenőrizni.

2016-05-1712:37 index.hu
bevetettek-az-iszlam-allam-ellen-az-amerikai-b-52-eseket

Először vetette be a B-52 Stratofortress típusú stratégiai nehézbombázóját az amerikai hadsereg az Iszlám Állam iraki állásai ellen, jelentette be Bagdadban Steve Warren ezredes, az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció szóvivője.

2016-04-2100:42 index.hu
nemcsak-katonakat-rengeteg-loszert-is-kuldtunk-irakba

Magyarország a katonai kontingens mellett 110 ezer eurós humanitárius segélyt, és 247 tonna lőszert is biztosított eddig, mondta Háry Szabolcs alezredes, vezető katonai összekötő A magyar honvédség iraki szerepvállalása egy év távlatából címen az Antall ...több József Tudásközpontban tartott előadáson, ahol az iraki és szíriai helyzetről általában is beszéltek a meghívott előadók.

2016-04-0722:45 index.hu

Több ezer eurót érő, négy és félezer éves sumár szobrokat hagytak hátra egy szlovén befogadóállomáson a menedékkérők tavaly novemberben. A ljubljanai nemzeti múzeum megerősítette a tárgyak eredetiségét, a rendőrség szerint illegálisan áshatták ki őket ...több Szíriában vagy Irakban.

2016-03-0310:28 hvg.hu
miert-lett-elege-a-sved-lanynak-az-isis-bol

"A házban, ahol laktunk, nem volt semmi, se áram, se víz, semmi" - magyarázta egy tévéinterjúban Marlin Stivani Nivarlain, miért lett elege az ISIS-ből. A 16 éves lányt a kurd speciális erők szabadították ki Moszulban. A lány a CNN által idézett interjúban ...több elmondta, hogy kalandjai akkor kezdődtek, amikor 14 éves korában abbahagyta az iskolát, majd találkozott barátjával. A fiú lassanként az ISIS követője lett: "Miután összejöttünk, ő egyre inkább elkezdett érdeklődni az ISIS után. ISIS-videókat nézett és ezekről beszélt" - magyarázta Nivarlain.

2016-02-2415:26 index.hu

Kanada befejezte az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásai elleni légicsapásait Irakban és Szíriában, írja az MTI. A védelmi minisztérium közleménye szerint az ottawai kormány utasítására a kanadai hadsereg február 15-ével beszüntette légicsapásait ...több a közel-keleti országokban.

2016-02-1807:08 index.hu
eljohet-a-kurdok-hajnala

Gerillaháborút vívnak egy NATO-tagállam ellen, de közben az Iszlám Állam legyőzését is tőlük várja a világ. Az USA bármikor kész bombaszőnyeget teríteni a lábuk elé, de Putyin is óvó karjaiba venné őket. A négy országba szétszórt, harmincmilliós kurd ...több nemzet a legsötétebb ló a Közel-Kelet sötét lovakkal teli politikájában.

2016-01-2718:44 index.hu

Törökország az isztambuli merénylet megtorlásaként csütörtökön tüzérségi csapásokat mért az Iszlám Állam iraki és szíriai állásait, a támadásban 200 iszlamista fegyveres halt meg – jelentette be Ankarában Ahmet Davutoglu kormányfő.

2016-01-1415:22 hvg.hu
nemet-miniszter-a-menekultek-nem-fognak-kerdezni

A fejlett nyugati társadalmak a fejlõdõ országokra támaszkodva érték el a jólétet, de ez többé nem fog így mûködni - mondta egy német lapnak Gerd Müller, a német kormány nemzetközi gazdasági együttmûködésért felelõs minisztere. Szerinte teljesen mindegy, ...több hogy Európa mihez ragaszkodik, a menekültek akkor is jönni fognak, mert nincs más választásuk.

2016-01-1016:29 www.origo.hu
ujabb-is-parancsnokot-lottek-ki

Az iraki légierő által végrehajtott csapásban meghalt az Iszlám Állam (IS) élén álló Abu Bakr al-Bagdadi helyettese – jelentette a CNN amerikai hírtelevízió.

2016-01-1011:18 hvg.hu
megsebesult-az-iszlam-allam-egyik-legismertebb-vezetoje

Légicsapásban megsebesült Abu Mohamed al-Adnani, az Iszlám Állam egyik vezetője, és első számú szóvivője, írja a CNN az iraki erőkre hivatkozva.

2016-01-0723:24 index.hu
korunk-politikai-pestise-az-iszlam-allam

Hatalmas szörnyeteggé vált a Szíriában és Irakban kalifátust kikiáltó Iszlám Állam, amely az idén a globális terrort is a stratégiájába illesztette. Egyelőre nem látszik, hogyan lehetne legyőzni, és megállítani az ideológiáját.

2015-12-3007:31 hvg.hu
terkepen-ez-egesz-sziriai-valsaggoc

Szíria az utóbbi éveik egyik legösszetettebb konfliktusa, itt tényleg mindenki mindenki ellen harcol, és ami ott zajlik nem csak az európai menekültválságra van hatással, de az öböl menti olajállamokra, de az orosz-amerikai viszonyra, és a török illiberális ...több demokráciára is. Az amerikaiak vezette koalíciót támogatva a franciák után már a britek is bombáznak Szíriában és Irakban, miközben folytatódnak az oroszok légicsapásai is, amikben azonban jogvédő szervezetek szerint civilek is meghaltak az elmúlt hetekben. Izrael újabb légicsapásában egy ismert Hezbollah-tag halt meg Damaszkusznál.

2015-12-2317:14 index.hu
kitoltetlen-sziriai-iraki-utlevelek-ezreinek-veszett-nyoma

Kitöltetlen, eredeti szíriai, illetve iraki útlevelek ezreinek veszett nyoma az iszlamista szélsőségesek által ellenőrzött területeken. A párizsi merényletek egyik elkövetője a feltételezések szerint szintén hamisított útlevéllel jutott be Európába.

2015-12-1216:07 hvg.hu

Hat iraki határőr meghalt, tizennégyen megsebesültek egy szaúdi határátkelőnél elkövetett öngyilkos merényletben al-Anbar tartományban. Egy századosi egyenruhába öltözött férfi egy katonai járművel a parancsnoki épület elé hajtott, ahol felrobbantotta a járművet.

2015-12-1214:34 index.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: