+0 új cikk
Vissza a hírekhez
erdogan-kulfoldon-is-elkezdett-rendet-rakni-nem-is-akarhogy

A politikai ritmusérzékre az ókori görögök külön kifejezést alkottak: ez a Platóntól az Újtestamentumig minden fontos politikai szövegben felbukkanó kairosz, ami

2016-09-1411:23 index.hu

Törökország ismét lecsapott a szíriai kurd ellenzékiekre, vasárnap légicsapásokat hajtott végre a két ország határa mentén. A bombázásban a török hadsereg szerint 25 kurd harcos halt meg, egy civil szervezet viszont 35 polgári áldozatról számolt be - írja a BBC.

2016-08-2818:30 index.hu

Két autóbomba robbant fel egyszerre a szír-török határ szíriai oldalán található Kamisli városában, a merényletben az első hírek szerint legalább 22-en haltak meg, és több tucatnyian sérültek meg. A mentésről készített videón látszik, hogy a detonációk ...több több méter mély árkokat vájtak a talajba, és lecsupaszították a környező házakat:

2016-07-2710:48 index.hu

Ha egyszer sikerül legyőzni az Irak és Szíria egy jó részét megszállva tartó Iszlám Államot (IÁ), akkor Irakot három különálló entitásra, egy síita, egy szunnita és egy kurd államra kellene osztani a további vallási alapú vérontás elkerülése érdekében, ...több mondta a Reutersnek egy magas rangú iraki kurd tisztségviselő.

2016-06-1613:39 index.hu
harom-fronton-is-vereztetik-az-iszlam-allamot

Szorul a hurok az Iszlám Állam körül. Már három fronton szorongatják Abu al-Bagdadi terrorállamát, ráadásul az Egyesült Államok is egyre nagyobb erőket dob harcba: az ütközetekben a kurdokkal vállt vállnak vetve harcolnak a különleges erők kommandósai. ...több De az Iszlám Állam meggyengülésével borul a közel-keleti dominó, Irak és Szíria után Törökországot is beszippanthatja a konfliktus.

2016-06-0119:17 index.hu
a-tinedzser-aki-vegigfotozta-a-sziriai-haborut

A közel 40 milliós kurd nép a világ legnagyobb anyaország nélküli nemzetisége. A 21 éves Furkan Temir fényképei olyanok, mintha a népcsoport háborús megpróbáltatásairól szólnának, pedig leginkább azt örökítette meg, hogy mi vár azokra, akik a négy éve ...több tartó szíriai háború elől menekültek el. Számukra a háború nem ér véget a békés területeken, helyette a török-kurd ellentétet vehetik a nyakukba. Temir képei még azelőtt készültek, hogy az Európai Unió és a török megállapodtak a menekültek visszatartásáról, akkor, amikor az ország még szabad átjáró volt Európa felé. A fiatal férfi fotóin főszerepet kapnak a gyerekek, akik nélkül Szíriára a lassú kivérzés vár, a haláltusa pedig már akkor elkezdődött, amikor 1,5 millió fiatalkorú elhagyta az országot.

2016-05-2523:04 index.hu

Erdogan török elnök közölte, szerinte biztos, hogy a szíriai kurdok hajtották vége az ankarai halálos merényletet.

2016-02-1915:16 hvg.hu

Törökország heves bombázásokba kezdett csütörtök este az észak-szíriai Aleppó tartomány kurdok ellenőrzése alatt álló részein - közölte pénteken az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns ellenzéki szervezet. Az OSDH kifejtette, ...több a péntekre virradó éjszaka és reggel is folytatódó támadás a legsúlyosabb azóta, hogy Ankara néhány napja légicsapásokat indított a kurd területek ellen - írja az MTI.

2016-02-1909:24 index.hu

Törökország heves bombázásokba kezdett az Aleppótól északra lévő kurd területeken, legalább két halott és huszonnyolc sebesült van.

2016-02-1909:20 hvg.hu
az-usa-raszolt-a-torokokre-15

"Aggódunk az Aleppónál kialakult helyzet miatt, és azon dolgozunk, hogy csökkentsük a feszültséget minden oldalon" - ezt mondta John Kirby, az amerikai külügyminisztérium szóvivõje azután, hogy Törökország tüzérséget használva átlõtt Szíriába. A török ...több hadsereg célpontjai a városban elõretörõ

2016-02-1400:19 www.origo.hu
eljohet-a-kurdok-hajnala

Gerillaháborút vívnak egy NATO-tagállam ellen, de közben az Iszlám Állam legyőzését is tőlük várja a világ. Az USA bármikor kész bombaszőnyeget teríteni a lábuk elé, de Putyin is óvó karjaiba venné őket. A négy országba szétszórt, harmincmilliós kurd ...több nemzet a legsötétebb ló a Közel-Kelet sötét lovakkal teli politikájában.

2016-01-2718:44 index.hu

Az Iszlám Államot vissza kell szorítani a török határtól - ez a célja a török és amerikai hadmûveleteknek, amelyek a térségben kezdõdnek hamarosan. Korábban erre azért nem volt lehetõség, mert a kurd fegyveresek határmenti elõretörését nem nézte jó szemmel Törökország.

2015-11-2313:08 www.origo.hu

Legolvasottabb hírek: