+0 új cikk
Vissza a hírekhez
egyszerre-tobb-pokolgep-is-robbant-sziriaban

Legalább négy helyen robbantak pokolgépek szinte egy időben Szíriában, írja az AP. A tengerparti Tartuszban legalább öt ember meghalt, közölte az AFP az Al Arabiyára hivatkozva. Tartuszban egy katonai ellenőrzőpontnál robbant fel egy autóba rejtett pokolgép, ...több az áldozatok között több katona is van.

2016-09-0509:48 index.hu

Két pokolgép robbant szombaton Damaszkusz egyik peremvárosában, ahol a legfontosabb szíriai síita szentélyek találhatók, a helyi tévék híradásai szerint legkevesebb két ember meghalt és sokan megsebesültek a detonációkban, közölte az MTI.

2016-06-1111:56 index.hu
ujabb-ponton-vagnak-kette-az-iszlam-allamot

Irak biztonsági erői az ország délnyugati részében található Ar-Rutbah várost vették célba, ezzel újabb ponton vágnák ketté az Iszlám Állam által ellenőrzött iraki és szíriai területeket, számolt be a Voice of America. A város körüli rész stratégiailag ...több nagyon fontos, ugyanis  a Jordániai határtól Bagdadig vezető útvonalakat itt lehet ellenőrizni.

2016-05-1712:37 index.hu

A legfrissebb adatok szerint a vasárnapi Damaszkuszban történt négy pokolgépes robbantásnak legalább 120 áldozata volt, a Homsz városában történt kettős merényletben pedig 59-en vesztették életüket. A korábbi híradások 60, illetve 49 áldozatról szóltak. ...több A merényletek elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára, írja az MTI. Az áldozatok közül legalább kilencven civil volt.

2016-02-2214:51 index.hu
az-ellensegem-baratja-az-ellen-a-bara-ooo

Törökország nem az Iszlám Államot, hanem a kurdokat tartja fő ellenségének, és így már nem csak az Aszadot támogató Oroszországgal, hanem az Egyesült Államokkal is szembe került. A szíriai rendezésben Ankara megkerülhetetlen, de nehezen kezelhető partner, ...több amely Erdogan vezetése alatt egyre kiszámíthatatlanabb. A törökországi robbantásos merényletek ezt csak fokozzák. A szíriai rendezés esélye ezzel tovább csökken, igaz, Ankara viselkedése közelítheti egymáshoz Washingtont és Moszkvát.

2016-02-1819:28 index.hu

Az áldozatok száma nőhet, mert sok a súlyos sebesült is annál a három robbantásos merényletnél, amelyet Damaszkusz síiták lakta negyedében követtek el.

2016-01-3116:44 hvg.hu

Az Iszlám Állam mobiltelefonról vezérelt távirányításos bombával végzett ki túszokat Szíriában. A robbanószerkezet földbe ásták, majd felé térdeltették a két férfit. Egy harmadik embert arra kényszerítettek, hogy végignézze a kivégzést.

2015-12-1217:48 hvg.hu

Legolvasottabb hírek: