+0 új cikk
Vissza a hírekhez

 A német hatóságok szerint félő, hogy egyre több dzsihadista tér vissza Európába - ezt írta vasárnap a biztonsági szolgálatoktól származó információkra hivatkozva a Welt am Sonntag című német lap. A újság szerint ahogy az iszlám Állam nevű terrorszervezetet ...több egyre súlyosabb veszteségek érik Szíriában és Irakban, várhatóan egyre több, Európából a Közel-Keletre utazott harcos próbál majd hazamenni.

2016-09-1115:19 index.hu

Két katonai kontingenssel és négy F-16-os vadászgéppel Lengyelország is csatlakozik az Iszlám Állam elleni nemzetközi koalícióhoz. Az egységeket Irakba és Kuvaitba küldik, írja az MTI Pawel Solochra, a lengyel Nemzetbiztonsági Hivatal (BBN) elnökének ...több szerdai bejelentésére hivatkozva.

2016-06-1519:05 index.hu

Elismerte a Törökország és Szaúd-Arábia támogatta Dzsais al-Iszlám (az Iszlám Hadserege), hogy szabályzatukat megszegve egyik dandárjuk csütörtökön "tiltott" fegyvert vetett be a kurd milícia ellen Aleppóban - jelentette orosz hírforrásokra hivatkozva ...több az MTI. A Dzsais al-Iszlám közleményében nem szerepel, hogy mi volt a "tiltott" fegyver vagy vegyi anyag, csak az, hogy a szabályszegőket megbüntetik. A dandár parancsnokát katonai bíróság elé idézték, ahol az a döntés született, hogy felelős egysége tettéért.

2016-04-0811:57 index.hu
sziriaban-eltunt-tobb-mint-ketszaz-gyari-munkas-a-dzsihadistak-tamadasat-kovetoen

Eltűnt mintegy 250 cementgyári munkás az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet támadását követően a szíriai főváros, Damaszkusz közelében, lehetséges, hogy a dolgozókat foglyul ejtették - közölte csütörtökön az érintett vállalat egyik szóvivője.

2016-04-0716:30 hvg.hu
az-amerikai-alelnok-kizarja-a-katonai-megoldast

Kizárta a szíriai válság rendezési lehetőségei közül a katonai megoldást Joe Biden, az Egyesült Államok alelnöke hétfőn az Egyesült Arab Emírségekben tett látogatásán.

2016-03-0718:42 hvg.hu

A párizsi büntetõbíróság hat, illetve tíz évi börtönbüntetésre ítélt pénteken két francia állampolgárságú, Szíriában járt dzsihadistát. Az egyikõjük fél év után hazatért, a másik azonban továbbra is az Iszlám Állam dzsihadista szervezet aktív tagja.

2016-01-0817:48 www.origo.hu

Pokolgépes merényleteket hajtottak végre terroristák egy kelet-szíriai városban, a török határ közelében. Éttermekben robbantottak. Sok a halott.

2015-12-3110:00 www.origo.hu
korunk-politikai-pestise-az-iszlam-allam

Hatalmas szörnyeteggé vált a Szíriában és Irakban kalifátust kikiáltó Iszlám Állam, amely az idén a globális terrort is a stratégiájába illesztette. Egyelőre nem látszik, hogyan lehetne legyőzni, és megállítani az ideológiáját.

2015-12-3007:31 hvg.hu
foto-ez-a-ferfi-toborzott-az-iszlam-allamnak-spanyolorszagban

Ceutában fogták el azt a 34 éves, spanyol állampolgárságú férfit, aki befolyásolható fiatalok után kutatott, és győzködte őket arról, hogy a segítségével utazzanak Szíriába, ahol csatlakozhatnak az IÁ-hoz.

2015-12-1214:45 hvg.hu
igy-gazdalkodik-az-iszlam-allam

Mintegy kétmilliárd dolláros éves költségvetésbõl mûködik az Iszlám Állam, ami valószínûleg a történelem legjobban pénzelt terrorszervezete. Azonban a maffiát idézõ rablógazdálkodást nem lehet sokáig fenntartani, különösen, mivel az olajbevételeik a légi ...több csapások miatt a korábbi töredékére estek vissza.

2015-12-1012:54 www.origo.hu
fegyverkeznek-a-britek-a-terrorveszely-miatt

Öt éve nem volt ilyen veszélyes és kiszámíthatatlan a világ, mint most. Az Arab Tavasz óta sorra borultak lángba a közel-keleti országok, míg felbukkant, és azóta is egyre erõsödik az Iszlám Állam, ennek hatására pedig menekülthullám indult Európa felé. ...több A britek megerõsítik az ország védelmét, a terrorizmus elleni harc jegyében pedig a jövõ héten arról is döntenek, hogy a franciákhoz hasonlóan kezdjék-e bombázni Szíriát.

2015-11-2409:54 www.origo.hu

Az Iszlám Államot vissza kell szorítani a török határtól - ez a célja a török és amerikai hadmûveleteknek, amelyek a térségben kezdõdnek hamarosan. Korábban erre azért nem volt lehetõség, mert a kurd fegyveresek határmenti elõretörését nem nézte jó szemmel Törökország.

2015-11-2313:08 www.origo.hu

A Kaszpi tengeren állomásozó orosz hadihajókról 18 rakétát lõttek ki az Iszlám Állam (IÁ) állásai ellen, jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Ezzel is erõsítve az orosz szerepvállalást a terrorizmus elleni harcban.

2015-11-2017:56 www.origo.hu

Az al-Kaida szíriai ágának egyik parancsnokával élõ egyenes adásban végzett egy drón. 

2015-11-1718:47 www.origo.hu
megoldast-hozhat-sziriaban-a-parizsi-tragedia

Egy hétvége alatt annyi, a kompromisszum irányába mutató nyilatkozat hangzott el a szíriai helyzetrõl, amennyi korábban soha. Biztos összefüggés nincs, de talán a párizsi tragédia is hozzájárult ehhez.

2015-11-1707:00 www.origo.hu

Legolvasottabb hírek: