+0 új cikk
Vissza a hírekhez
a-japanok-nem-veletlenul-ertenek-a-halhoz

Horgászlegendákat kerekíteni a mázsás fogásokról minden pecás szeret, de azt tárgyilagosan is megállapíthatjuk, hogy a horgászás igen-igen ősi sportág - még akkor is, ha a feltalálása idején még táplálékszerzési, és nem szórakozási formának számított. ...több Egy most előkerült japán lelet – két régi horog – korát a szakértők 23 ezer évesre becsülik.

2016-09-1718:17 index.hu

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett szállították el szerdán a Morva Tartományi Múzeumból egy brnói laboratóriumba Csehország legértékesebb régészeti leletét, a Vestonicei vénuszt. Az őskőkori agyagszobrot mikroszkópos vizsgálatoknak vetik alá – írja az MTI.

2016-08-1720:11 index.hu
kereszteny-templomot-talaltak-gazaban

Egy, a Bizánci Birodalom idején épült keresztény templom maradványaira bukkanhattak építőmunkások a Gázai övezet központjában, Gáza városában – közölte a palesztin turisztikai és régiségekért felelős minisztérium.  Az eddig feltárt tizenöt lelet között ...több márványból készült korinthoszi oszlopok darabjai vannak, és egy alapkő, amelyen Krisztus egyik görög szimbóluma látható. Az ásatások folytatódnak – írja az MTI.

2016-04-0610:48 index.hu

Legolvasottabb hírek: