+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Kétezer éves csontvázat fedeztek fel régészek Antiküthéra szigeténél, ahol 2000 évvel ezelőtt elsüllyedt egy római hajó - adta hírül hétfőn a Nature című brit tudományos folyóirat.

2016-09-1921:38 index.hu
egyedulallo-romai-leleteket-talaltak-nemetovaron

Ókori római kaszárnyára bukkantak az alsó-ausztriai Carnuntum római kori település területén, a mai Németóvárnál – írja az MTI. Osztrák régészek szenzációsnak nevezték a leletet, mert az egykori Római Birodalom területén egyedül itt sikerült meghatározni ...több mind a helytartói palota, mind a testőrség szállásának helyét. Még Rómában is csak gyér utalások találhatók a császári testőrség lakhelyére, egyedül az algériai Lambaesisben utalhat hasonlóra egy építményszerűség.

2016-04-0113:09 index.hu
az-igazi-aranykor-elkepeszto-video-szimulacio-keszult-az-okori-romarol

Ahhoz, hogy igazi pompájában, valóban megismerjük az ókori Rómát, időgépet kellene építenünk… Ugyanakkor a modern vizualizációs technika nagyban kisegítheti a képzeletünket, ha szeretnénk az antik Róma utcáin és emblematikus helyszínein kalandozni.

2016-02-2916:05 hvg.hu
mit-adtak-nekunk-a-romaiak-hat-a-belferget

Amerre csak hódítottak, vécéket, szennyvízcsatornákat, vízvezetékeket építettek, amelyek koruk higiéniájának csúcsát képviselték. Mégis inkább terjesztették, mint visszaszorították a fertõzõ élõsködõket az ókori rómaiak.

2016-01-0808:07 www.origo.hu

Legolvasottabb hírek: