+0 új cikk
Vissza a hírekhez
segitseg-a-nasa-szerint-kigyotarto-az-aszcendensem

Szia, Cosmo-lány, az a helyzet, hogy a NASA kétezer év után frissítette a csillagtérképet, így lehet, hogy te valójában egy másik csillagjegybe tartozol! – dobta le az intersztelláris-ezoterikus atombombát a Cosmopolitan angol és magyar online kiadása. ...több Mint kiderült, lehetséges, hogy

2016-09-1721:11 index.hu
update-norbi-beleallt-az-altudomanyos-ostobasagba

Schobert Update Norbert fitneszguru, üzletember és Facebook-sztár jó ideje kacérkodik már az áltudományok és összeesküvés-elméletek világával. Ennek leglátványosabb példája eddig a dietetikus szakma által darabokra cincált könyve volt, amiben gyakorlatilag ...több kitalált egy betegséget, amiért aztán hosszan ostorozta a gyógyszer- és élelmiszeripari háttérhatalmat.

2016-09-0210:42 index.hu

Ezer orvos írta alá az Egyesült Királyságban azt a Change.org-on indított petíciót, amiben a homeopátia alkalmazásának betiltását követelik állatoknál. A petíció azt kéri az állatorvosokat szabályozó Royal College of Veterinary Surgeonstől, hogy ne javasoljanak ...több homeopátiát állategészségügyi okokból.

2016-07-0815:08 index.hu
kiirtjuk-az-istenek-eledelet

Itt a nyár, és azzal a parlagfű szezonja is. Most kellene irtani teljes lendülettel, mert a növény most még csak nő, de a virágai nem nyílnak, a pollen, amire hazánkban másfél millióan allergiásak, még nem kerül a levegőbe. És ezzel párhuzamosan most ...több jön el annak az ideje is, hogy a közösségi médiában menetrend szerint újra felbukkanjanak az évek óta terjedő, veszélyes téveszméket hirdető cikkek arról, hogy a parlagfű valójában csodálatos gyógynövény, a világ minden betegségét gyógyítja, csak a gonosz háttérhatalmi gyógyszerlobbi akarja kiirtatni. Mára egész kis iparág épült a parlagfűből készült természetgyógyász termékekre, annak ellenére, hogy ilyesmit forgalomba hozni az egész EU-ban tilos.

2016-06-2313:55 index.hu
elkepeszto-dolgokra-alkalmaztak-grafologusokat-a-birosagok

Mit csinált egy grafológus a bíróságon, amíg nem vették ki őket a szakértői körből? Hazugságot, részvételt vizsgált, sokszor személyiségjellemzést végzett. Legtöbbször a védelem kérésére, de sokszor a bírók is láthatóan nagy súllyal vették figyelembe ...több az ítéletekben a véleményüket. Pedig több társuk kimondta, hogy a grafológia nem szabályozott tudomány, ezért bizonyítéknak nem használható fel. Gyerekbántalmazási ügyekben és gyilkosságoknál is alkalmaztak grafológusokat, furcsa kérdésekkel és megállapításokkal.

2016-05-2612:00 index.hu
15-ezer-forintert-gyakorlatilag-barmit-meggyogyit

Ön szerint mi okozza a betegségeket? Vírusok, baktériumok, egyéb kórokozók, környezeti hatások, genetikai hajlam és hasonló tényezők szerencsétlen együttállása? Hát egy túrót. Valójában a világ összes betegségét a szervezet PH-értékének felborulása, a ...több testünk elsavasodása okozza. Legalábbis ezt állítja egy népszerű természetgyógyászati irányzat, ami a minimum száz éve meghaladott biológiai ismeretekre épülő alapelvre olyan vadhajtást növesztett, hogy a Monty Python sírva könyörögne a receptért, ha még aktív lenne. Ismerkedjenek meg a nanohidrogénnel, ami a neve alapján olyasmi, mint a rendes hidrogén, csak kisebb. És készüljenek fel, hogy ez talán a legkevésbé abszurd részlet a HydroFX tabletta bizniszében.

2016-05-2312:01 index.hu
kivagtak-a-grafologusokat-a-birosagrol

A grafológusok egészen 2016 márciusig úgynevezett igazságügyi szakértőként járhattak el bírósági ügyekben, azaz véleményt mondhattak, amit a bíró figyelembe vehetett. Néha egészen elképesztő megnyilvánulásai voltak ennek: gyerekbántalmazásos ügyben például ...több a szülő kézírása alapján jelentették ki, hogy nem követhetett el erőszakot. A grafológusok saját módszereikkel hazugságvizsgálatot és személyiségelemzést végeztek a bíróságokon: kézírásból állapítottak meg mindenfélét, miközben működésüket nem szabályozták rendesen. Új grafológus már régóta nem lehetett szakértő, de mostantól a 2006 előttiek sem: a grafológiát kitiltották a tárgyalótermekből.

2016-04-1509:27 index.hu

Alternatív rákgyógyászatot kínál a Hatos tévécsatornán Tihanyi Tamás áldoktor; gyógyászati módszere abból áll, hogy a tévénézők felé energiamezőket aktivál, mert szerinte a betegeket csak biorezinanciák átadásával lehet meggyógyítani. A tévés áldoki korábban ...több a Budapest TV-n volt látható, tevékenysége - ha a betegekre nem is - a popkultúrára biztosan hatott.

2016-04-0808:38 index.hu
az-akupunktura-megsem-jo-a-hatfajasra

2009 óta a brit egészségügyi hivatal, a National Health Service (NHS) hivatalosan is ajánlotta az akupunktúrát krónikus hátfájásra. A tudományos bizonyítékok átnézése után azonban a National Institute for Health and Care Excellence (NICE) nevű hivatal, ...több amely ajánlásokat fogalmaz meg az NHS-nek, arra jutott, hogy az akupunktúrás gyógymód nem jobb, mint a placebo, és be kell fejezni a használatát.

2016-03-3013:37 index.hu
on-elhiszi-hogy-par-millioert-visszano-a-levagott-lab

Minden szakmának megvannak a maga csúcsragadozói, a legjobban fizetett és legprofibb szakemberek, akiknek minden trükk a kisujjukban van. Nincs ez másként az alternatív medicina világában sem, ahol ma már Dunát, sőt Facebookot lehet rekeszteni a csillagenergiával, ...több szellemsebészettel, szeretetesszenciával és hasonlókkal „gyógyító” sarlatánokkal. Na, ők mind kispályás amatőrök ahhoz képest, ami most jön: bemutatjuk a theta healinget, a legdrágább átverést az ezoterikus egészségügy világában.

2016-03-0415:24 index.hu
majdnem-kesz-noe-barkajanak-jelenkori-masa

Kis híján elkészült a munkával az az amerikai csoport, aki életnagyságban készíti el (hitük szerint ismét) Noé bárkáját.

2016-02-2407:05 index.hu
nem-tort-ki-vilaghaboru-es-a-vilagvege-is-elmaradt

Mindenben tévedtek a német jövendõmondók és asztrológusok 2015-ben: világháború nem tört ki, a világvége elmaradt, homályos prognózisaikban viszont nem szerepelt sem a Germanwings márciusi tragédiája, sem a novemberi párizsi merényletek - állapította ...több meg a német Paratudományok Tudományos Vizsgálatának Társasága.

2015-12-1117:50 www.origo.hu
ezustkolloidos-csalot-buntetett-a-versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal egymillió forintra büntette a Ledland Kft-t, ami réz-, ezüst-, arany- és platinakolloidokat forgalmazott, ezeknek különféle csodás gyógyhatásokat tulajdonított, és azt állította, hogy egy független minőségellenőrző csoport tesztelte ...több és minősítette azokat. A GVH szerint ennek fele sem volt igaz, ezért szabta ki a büntetést.

2015-12-0312:10 index.hu

Október végén az egész világot izgalomba hozta az egészségügyi világszervezet, a WHO tanulmánya, miszerint a vörös húsok fogyasztása rákkeltő lehet, ezért az azbeszttel és a dohánnyal kerültek egy kategóriába. Az Index részletes hírmagyarázatát itt olvashatja, ...több és az agrárminiszter véleményét, aki szerint a WHO lobbiérdekeket szolgál ki a sertéshús támadásával, itt.

2015-11-2617:54 index.hu

Legolvasottabb hírek: