+0 új cikk
Vissza a hírekhez
a-tudomany-igazolta-a-sortol-lazabbak-leszunk

Svájci kutatók végre a tudomány szigorú módszertanával is igazolták, amit nagyjából gimis kora óta mindenki tud: ha sört iszunk, oldottabbak és társaságibbak leszünk, mintha nem iszunk sört.

2016-09-1908:42 index.hu
a-pizza-jobban-motival-mint-a-penz

Fogadjunk, hogy ha megkérdezné a főnöke, milyen jutalmat kérne a munkájáért: pénzt, pizzát vagy elismerést, rögtön az elsőt mondaná! Hát mit kezdjek én az elismeréssel, veregesse a főnök a saját vállát, nekem virítsa inkább a lóvét! Dan Ariely, a Duke ...több Egyetem kutatója azonban egy egyszerű kísérlettel demonstrálta, hogy valójában nem pont így működünk. 

2016-09-0212:30 index.hu

Ausztrál kutatók szerint a nők deréktáji fájdalmai kapcsolatba hozhatók a tévénézéssel, a férfiaknál azonban nincs ilyen mellékhatása a tévézésnek - írja az MTI. 

2016-08-0917:27 index.hu

Egy friss felmérés szerint a férfiaknál aszerint változik a védekezési hajlandóság alkalmi szexnél, hogy mennyire találják vonzónak a potenciális partnert: minél szexibbnek tartanak egy nőt, annál kevésbé akaródzik óvszert használni – még akkor is, ha ...több úgy gondolják, hogy az illetőtől nagyobb eséllyel kapnak el szexuális úton terjedő fertőzést.

2016-06-2314:36 index.hu
ujabb-fordulat-a-zebracsikok-rejtelyeben

Újabb tanulmány született a zebracsíkokról, azonban ezúttal nem újabb ötlet született arról, mi értelme is lehet a csíkosságnak, hanem az egyik legrégebb óta ismert magyarázatot cáfolták a kutatók.

2016-01-2609:16 index.hu
hatekonyabb-a-mozgolepcso-ha-mindenki-all

Sokat bosszankodik azon, hogy egyesek nem tudnak a mozgólépcsőn a megfelelő oldalra állni, és emiatt nem tud a metró után szaladni? Meglepő lehet azt hallani, hogy igazából a mozgólépcsőn sétálók lassítják le a közlekedést, ami sokkal hatékonyabb lenne, ...több ha mindenki türelmesen ácsorogna.

2016-01-2514:48 index.hu

A gekkónál nagyobb állat képtelen lenne tapadós talppárnákkal sima, függőleges felületekre felmászni, ehhez ugyanis lehetetlenül nagy lábakra lenne szüksége – állapították meg brit kutatók. Tanulmányukból az is kiderül, hogy a Pókembernek például, ha ...több valódi lenne, 145-ös lába lenne – írja az MTI.

2016-01-1916:47 index.hu
3d-szemuveget-ragasztottak-a-saskakra-brit-kutatok

Brit tudósok apró szemüveget tettek imádkozó sáskákra, ebből kiderült, hogy a rovatok háromdimenziósan látnak. „Apró agyuk ellenére a sáskák kifinomult vizuális vadászok, elképesztő hatékonysággal kapják el áldozatukat. Nagyon sokat tanulhatunk abból, ...több ha azt vizsgáljuk, hogyan észlelik a világot" – írja közleményében Jenny Read, az Egyesült Királyság-beli Newcastle University professzora.

2016-01-1216:43 index.hu

Legolvasottabb hírek: