+0 új cikk
Vissza a hírekhez
1075-eves-fenyo-europa-legoregebb-faja

Egy több mint 1075 éves balkáni páncélfenyő (Pinus heldreichii) a jelenleg ismert legöregebb élő fa Európában – állapították meg svéd, német és amerikai kutatók. A svéd kutatók, a Mainzi Egyetemen és az Arizonai Egyetemen dolgozó kollégáikkal együtt a ...több görög mitológiából ismert Adoniszról nevezték el az Európa legöregebb élő fájának címével kitüntetett balkáni páncélfenyőt – írja az MTI.

2016-08-2211:52 index.hu
elsullyedt-osi-varosnak-hittek-pedig-bakteriumok-epitettek

Amikor néhány turista a közelmúltban furcsa kőstruktúrákat talált a tengerfenéken a görög Zákinthosz szigeténél, azt hitték, valamilyen ősi város elsüllyedt maradványaiba botlottak bele – és a kövekről készült képek alapján nem is nagyon lehet ezért hibáztatni ...több őket. Mikor azonban a tudósok megvizsgálták a struktúrákat, kiderült, hogy nem emberi kéz, hanem a természet hozta létre őket.

2016-06-0415:38 index.hu
arisztotelesz-sirjat-talalhattak-meg

Az ókori görög városban, Sztageirában ásatásokat végző görög régészek bejelentették, hogy megtalálták Arisztotelész sírját – írja az MTI.

2016-05-2710:55 index.hu
hitler-azt-hitte-hogy-a-jugok-csak-viccelnek-vele-75-eve-indult-a-balkan-elleni-nemet-offenziva

Jugoszlávia 1941. április 6-án történt megtámadása a magyar olvasók előtt elsősorban Teleki Pál öngyilkossága miatt emlékezetes. Pedig a Balkán világháborús sorsa a magyar dilemmákon túl is érdekes. Hitler maga úgy gondolta, hogy itt vesztegette el az ...több időt, amivel megnyerhette volna a II. világháborút.

2016-04-0617:34 index.hu

Legolvasottabb hírek: