+0 új cikk
Vissza a hírekhez
lelottek-lezuhant-fogsagba-esett-de-fel-szemmel-es-karral-is-elvezte-a-haborut

Adrian Carton de Wiart 1880-ban született Brüsszelben, és utána nyolc évtizeden át nem sokat unatkozott. Brit színekben végigharcolt három háborút, kapott 4 különböző országtól 24 katonai kitüntetést, túlélt két repülőgép-balesetet, és egy hadifogolytáborból ...több is kiásta magát. Menet közben több testrészét érte golyó, mint amennyi épségben megúszta: arcon, koponyán, gyomron, sarkon, lábon, csípőn és fülön lőtték, elvesztette a fél szemét és az egyik karját is, és egyszer letépte két saját ujját, mert az orvos nem volt hajlandó levágni.

2016-09-1807:21 index.hu
tiznapos-haboru-a-szomszedban

Június 28-tól július 7-ig tartott a tíznapos háború Szlovéniában 25 évvel ezelőtt: az első jugoszláv tagköztársaság még súlyosabb véráldozat nélkül válhatott ki a délszláv államból.

2016-07-0714:53 index.hu
a-nagy-haboru-legnagyobb-csatai

A somme-i csata csak egy volt az első világháború nagy csatái közül, olyan vérszivattyúk találhatók mellette a történelemkönyvekben, mint Verdun, Gallipoli vagy éppen Isonzó. Interaktív térképen szedtük össze a legnagyobb összecsapásokat, kattintson a ...több katonaikonokra a részletekért! 

2016-07-0119:00 index.hu
a-francia-katonaknak-sajat-mobilbordelyokat-nyitottak

Franciaországban csak idén áprilistól illegális a prostitúció, pontosabban nem is maga a szolgáltatás, hanem annak igénybe vétele. A bordélyházakat viszont már 1946-ban betiltották, köszönhetően a Marthe Richard nevű, prostituáltból kémmé lett párizsi ...több politikus tevékenységének, akiről a vonatkozó törvényt is elnevezték. Ennek ellenére a francia katonák számára még hosszú évtizedekig tartottak fel mobilbordélyokat.

2016-06-0206:04 index.hu
locitrom-mutatta-meg-hannibal-utvonalat

Több ezer évig rejtély volt, hogy Hannibál hol kelt át az Alpok hegyláncain, hogy megtámadja a Római Birodalmat, de a modern tudomány és némi ókori lócitrom segítségével sikerült leleplezni a híres hadvezér titkait.

2016-04-0514:22 index.hu

Legalább 27 ember kőkorszaki maradványait tárták fel a Turkana-tó közelében, a mai Kenya területén – írja az MTI. A tízezer éves csontok borzalmas mészárlásról árulkodnak.

2016-01-2116:48 index.hu

Legolvasottabb hírek: