+0 új cikk
Vissza a hírekhez
az-igazi-indiana-jones-az-utolso-naci-kereszteslovag

Az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban Stephen Spielberg túlmozgásos régésze a nácikkal fut versenyt, hogy megtalálja a régészet szent grálját: a Szent Grált. Bár Indy története fikció, a valóságban is létezett egy mindenre elszánt Grál-vadász, ...több csakhogy őt éppen a nácik pénzelték, hogy kerítse elő a történelem legjobban keresett ereklyéjét. Közös pont, hogy végül Otto Rahn történetében is a nácik játsszák el a főgonosz szerepét, de a szomorú valóságban az igazi régész nem találta meg a Grált, és ezért az életével fizetett.

2016-09-1906:16 index.hu

Több tucat emberi agyat és agydarabot találtak a müncheni Max Planck Pszichiátriai Intézet felújításakor. A minták a náci fajnemesítési kísérletek és talán a holokauszt áldozataihoz tartoztak.

2016-09-0209:49 index.hu

 Zsidó apja lehetett Joseph Goebbels náci propagandaminiszter feleségének, akit árja mintaanyaként mutatott be a német nemzetiszocialista rendszer médiája – írta hétvégi számában a Bild című német lap egy új levéltári forrásra hivatkozva.

2016-08-2208:12 index.hu
napokon-belul-kezdodik-a-nacikincs-vadaszat

Az aranyvonat létére utaló bizonyítékok teljes hiánya ellenére megkezdik az ásatásokat Lengyelországban, az alsó-sziléziai Bagoly-hegységben, ahol egy lengyel és egy német kincsvadász a nácik által összerabolt kincsekkel teli állítólagos szerelvényt gyanítja.

2016-08-1214:14 index.hu
masszorhoz-jart-es-filmezett-himmler-a-kivegzesek-elott

Az orosz védelmi minisztérium podolszki archívumából kerültek elő a rettegett SS-vezér, Heinrich Himmler korábban nem ismert naplói, írja a BBC.

2016-08-0218:18 index.hu
hogy-kaphatnak-naci-kollaboransok-nyugdijat-meg-ma-is-nemetorszagbol

Nem csak nálunk lezáratlan múlt: Belgiumban 71 évvel a háború után is politikai hullámokat ver a náci Németországgal való kollaboráció. 2500 Belgiumban élő „volt náci” még ma is minden hónapban megkapja a nyugdíját a német államtól a háború alatt tett ...több szolgálataiért – hívta fel a figyelmet az egykori üldözöttek szervezete. A belga miniszter aggodalmát fejezi ki az ügy miatt.

2016-06-0916:43 index.hu
apam-a-naci

Ha valaki megkérdi tőled, mit csinált az apád, mondd azt, hogy kormánytanácsos volt.

2016-05-1606:32 index.hu
naci-puccsot-terveztek-angliaban

1940-ben egy nácikkal szimpatizáló csoport a hatalomátvételről szőtt összeesküvést egy londoni kávézóban. Az titkosítás alól a közelmúltban feloldott aktákból kiderül: a tervek az MI5 zseniális kémvadászai nélkül komoly felforduláshoz és akár Roosevelt ...több bukásához is vezethettek volna.

2016-04-0308:09 index.hu

Otto Skorzeny, a náci Waffen SS Adolf Hitler kedvenceként számon tartott alezredese, Benito Mussolini kommandós kiszabadítója és Horthy Miklós fiának elrablója, a hatvanas évek elején az izraeli hírszerzésnek, a Moszadnak dolgozott – állította a Háárec ...több című izraeli újság névtelenül nyilatkozó, a szervezet történetét ismerő forrásokra hivatkozva.

2016-03-3008:26 index.hu
teny-csak-egy-hereje-volt-adolf-hitlernek

Nem lényegeset, de kétségkívül érdekeset tudtunk meg Adolf Hitler nemiszervéről.

2015-12-2008:30 www.borsonline.hu
nincs-nyoma-a-naci-aranyvonatnak

Nincs semmiféle nyoma az állítólagos náci aranyvonatnak az alsó-sziléziai Sowie (Bagoly)-hegységben lengyel geológusok szerint. Korábban két amatőr kincsvadász azt bizonygatta a walbrzychi hatóságoknak, hogy egy páncélozott náci vonatot találtak egy titkos ...több járatban. A helyi legenda szerint a németek a második világháború alatt egy arannyal megtöltött vonatot rejtettek el egy alagútban a környéken, írja az MTI.

2015-12-1517:12 index.hu

Legolvasottabb hírek: