+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Kétezer éves csontvázat fedeztek fel régészek Antiküthéra szigeténél, ahol 2000 évvel ezelőtt elsüllyedt egy római hajó - adta hírül hétfőn a Nature című brit tudományos folyóirat.

2016-09-1922:38 index.hu
ebredezik-a-roma-melletti-vulkan

Van egy vulkán Róma mellett, amelyről a geológusok azt gondolták, hogy már régen kialudt. De úgy tűnik, nem egészen. Persze nem kell attól félni, hogy most azonnal kitörhet, ez még jó ezer évig nem következik be.

2016-07-1517:16 index.hu
locitrom-mutatta-meg-hannibal-utvonalat

Több ezer évig rejtély volt, hogy Hannibál hol kelt át az Alpok hegyláncain, hogy megtámadja a Római Birodalmat, de a modern tudomány és némi ókori lócitrom segítségével sikerült leleplezni a híres hadvezér titkait.

2016-04-0515:22 index.hu
egyedulallo-romai-leleteket-talaltak-nemetovaron

Ókori római kaszárnyára bukkantak az alsó-ausztriai Carnuntum római kori település területén, a mai Németóvárnál – írja az MTI. Osztrák régészek szenzációsnak nevezték a leletet, mert az egykori Római Birodalom területén egyedül itt sikerült meghatározni ...több mind a helytartói palota, mind a testőrség szállásának helyét. Még Rómában is csak gyér utalások találhatók a császári testőrség lakhelyére, egyedül az algériai Lambaesisben utalhat hasonlóra egy építményszerűség.

2016-04-0114:09 index.hu

Legolvasottabb hírek: