+0 új cikk
Vissza a hírekhez
a-tudomany-igazolta-a-sortol-lazabbak-leszunk

Svájci kutatók végre a tudomány szigorú módszertanával is igazolták, amit nagyjából gimis kora óta mindenki tud: ha sört iszunk, oldottabbak és társaságibbak leszünk, mintha nem iszunk sört.

2016-09-1908:42 index.hu
hamarosan-elterjedhet-a-pisisor

A Genti Egyetem kutatói egy olyan technológiát fejlesztettek ki, amelynek segítségével az emberi vizeletből sört lehet készíteni, írja a Daily Mail tudományos rovata. Az energiahatékony és olcsó technológia a tudósok szerint nagy segítség lehet majd a ...több fejlődő országok számára.

2016-07-2622:50 index.hu
miert-kell-sorozes-kozben-folyton-vizelni

Aki fogyasztott már nagyobb mennyiségű sört, észrevehette, hogy legkésőbb a második korsó magasságában megkezdődik a tömeges és rendszeres vécére járás. A dolog magyarázata triviálisnak tűnik: a sör nagy része víz, hamar megtelik vele a húgyhólyag, és ...több üríteni kell. Csakhogy. Azt is észrevette, hogy az állandó vécére vándorlás csak a sörivókra vonatkozik, ha van a társaságban valaki, aki ugyanannyi alkoholmenteset/üdítőt/vizet fogyaszt, annál nem jelentkezik ugyanez az effekt? Valaminek tehát az alkoholban kell lennie, ami felturbózza az ember vizelési hajlandóságát. Van is, de ehhez először körbe kell járnunk a pisilés biológiai hátterét.

2016-04-0606:07 index.hu
mindenki-nyugodjon-meg-a-sor-atveszeli-az-atomhaborut

Megvan az Indiana Jones-sorozat méltán közutálatnak örvendő negyedik részének kulcsjelenete, amiben a főhős bekeveredik egy kísérleti nukleáris robbantás kedvéért felhúzott makettvárosba, de túléli az atomcsapást, mert elbújik egy hűtőben? Nos, az eset ...több a valóságban is megtörtént, annyi különbséggel, hogy a hűtő tartalma nem egy darab Harrison Ford, hanem egy csomó sör volt, amin azt tesztelték az amerikai tudósok, hogy hogyan bírják az atomrobbanást, és az azzal járó radioaktív sugárzást. Az ötlet elsőre merő őrültségnek tűnik, de ha jobban belegondolunk, a hidegháború alatt igenis fontos információnak számított, hogy egy esetleges nukleáris háborúban milyen italok maradnak biztonságosan fogyaszthatóak.

2016-03-3006:08 index.hu
gyomirtot-talaltak-a-legnepszerubb-nemet-sorokben

Potenciálisan rákkeltő gyomirtót talált népszerű német sörökben egy kutatás. A müncheni Környezetvédelmi Intézet megvizsgálta azt a 14 német sörmárkákat, amelyekből a legtöbbet adtak el 2015 decemberében és 2016 januárjában Németországban, és megállapította, ...több hogy a glifozát nevű anyag az összesben megtalálható.

2016-02-2612:15 index.hu
a-halak-uszoholyagjaval-szuri-a-sort-a-guinness

A Guinness ragaszkodik a hagyományokhoz, ha a sörreceptről van szó. A mai napig használnak egy egészen meglepő és különleges hozzávalót ahhoz, hogy a sör olyan legyen, amilyennek az alapító Arthur Guinness megálmodta 1759-ben. Ez a hozzávaló a halak úszóhólyagja.

2016-01-1107:51 index.hu

Iható, de rossz ízű és illatú a Kanadával csaknem egyidős sör, amit tavaly novemberben talált egy búvár az új-skóciai Halifax-öbölben – írja az MTI.

2016-01-0811:27 index.hu

Legolvasottabb hírek: