+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Az amerikai kormányzat úgy döntött, hogy nem altatják el a befogott vadlovakat. Állítólag csak egy javaslat volt ez a túlszaporodás megoldására, de gyorsan elvetették. Néhány napja írtuk meg, hogy az Egyesült Államokban elkezdték begyűjteni a korábban ...több szabadon élő vadlovakat. Több tízezer állatot fogtak be és helyeztek el speciális karámokban.

2016-09-1614:13 index.hu
negyven-uj-tengeri-rezervatumot-hoznak-letre

Több mint 20 ország 40 újabb tengeri rezervátum létrehozására kötelezi el magát az óceánok védelméről Washingtonban csütörtökön kezdődött kétnapos csúcstalálkozón - írja az MTI. 

2016-09-1520:34 index.hu
45-ezer-vadlovat-ol-meg-az-amerikai-kormany

Az amerikai szakhatóságok úgy döntöttek, hogy 45 ezer vadlovat altatnak el; olyan lovakat, amelyeket az elmúlt néhány évben fogtak be és most éppen állami telephelyeken őriznek. A döntést nem meglepő módon nagyon sok állatvédő szervezet támadja, szerintük ...több inkább születésszabályozással kellene kordában tartani a vadlovak számát.

2016-09-1311:21 index.hu
az-elfelejtett-alapito-atya

Az Egyesült Államok alapító atyáiról úgy emlékszik a történelem, hogy a lehető legegységesebben léptek fel és gondolkodtak a világ dolgairól. De valójában ez közel sem volt így. Mindenki ismeri Benjamin Franklin, Thomas Jefferson vagy George Washington ...több nevét - de kevesen halottak George Masonról, a lázadó alapító atyáról.

2016-09-1006:23 index.hu

Kína és az Egyesült Államok - a világ két legnagyobb szén-dioxid-kibocsátója - bejelentette szombaton a hangcsoui G20-csúcstalálkozó helyszínén, hogy a pekingi és a washingtoni törvényhozás ratifikálta a tavaly decemberben tető alá hozott párizsi klímamegállapodást, ...több és az erről szóló dokumentumokat átadták Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak - írja az MTI.

2016-09-0313:21 index.hu
az-oroszok-akadalyoztak-meg-a-nulladik-vilaghaboru-kitoreset

Ha holnap az orosz hadiflotta felvonulna New York és San Francisco kikötői előtt, abból valószínűleg a világ botránya lenne, és olyan közel kerülnénk a harmadik világháborúhoz, mint még soha. Amikor ugyanez 1863-ben történt meg, Gideon Welles, amerikai ...több haditengerészeti miniszter ezekkel a szavakkal fogadta őket:

2016-08-2807:18 index.hu

Ötszáz-huszonegyedik napját, honfitársai közül eddig a legtöbb időt, töltötte szerdán a világűrben Jeffrey Williams amerikai űrhajós. A Nemzetközi Űrállomás (ISS) parancsnoka négy űrutazással hozta össze a rekordot –  írja az MTI.

2016-08-2508:31 index.hu

Részben egy nehezen hozzáférhető gyógyszernek köszönhetően élte túl a ritka agyevő amőba csaknem mindig halálos támadását egy 16 éves dél-floridai fiú – írja az MTI. Sebastian DeLeont két héttel ezelőtt szállították az orlandói Floridai Gyermekkórházba ...több olyan súlyos fényérzékenységgel és fejfájással, hogy a fiatal nem tudta elviselni, ha bárki is hozzáért – mondták el a kórház orvosai egy sajtótájékoztatón.

2016-08-2415:35 index.hu

Érezte már úgy, hogy a párok sokszor szinte ugyanakkor szakítanak, az év egy részében egyszerűen sűrűbbek ezek az események? Amerikai kutatók elemzése szerint, ha a szakítások nem is, a válások mindenképpen szezonálisak, mintát követnek. Az eredményeket ...több az American Sociological Association éves, 111-ik konferenciáján mutatták be a kutatók, a tanulmányt viszont még nem referálták, így egyelőre nem vehető százszázalékosnak az eredmény.

2016-08-2211:44 index.hu

Amerikai tudósok szerint, ha nem tesznek lépéseket az USA-ban a globális felmelegedés és az emberiség egyéb beavatkozásai ellen a természetbe, a hurrikánok, viharok pusztítása sokkal nagyobb lehet, mint korábban, nem beszélve az óceánok vízszintjének ...több emelkedésétől – írja a Mashable.   

2016-08-1909:37 index.hu

Az amerikai kormány rendkívüli állapotot hirdetett Puerto Ricóban a zikavírus rohamosan gyors terjedése miatt. A tigrisszúnyog által terjesztett zikaláz terhes asszonyoknál a magzat kóros kisfejűségét okozhatja.

2016-08-1305:52 index.hu
illegalis-hataratlepesbe-pokemon-gozta-magat-ket-fiatal-1

Két kanadai fiatal annyira belemelegedett a Pokémon Gózásba az amerikai határon, hogy nem figyelve, hol járnak épp illegálisan átlépték a határt, írja a Reuters.

2016-07-2411:19 index.hu
illegalis-hataratlepesbe-pokemon-gozta-magat-ket-fiatal

Két kanadai fiatal annyira belemelegedett a Pokémon Gózásba az amerikai határon, hogy nem figyelve, hol járnak épp illegálisan átlépték a határt, írja a Reuters.

2016-07-2411:19 index.hu
thomas-jefferson-atirta-a-teljes-bibliat

Thomas Jeffersonnak, az egyik legendás amerikai Alapító Atyának, és egyben az USA harmadik elnökének nehezére esett összeegyeztetni a Biblia tanításait a modern tudományokkal. Annyira zavarták a logikátlan, bugyutának ható, csodákat leíró történetek, ...több hogy teljesen átdolgozta a kereszténység szent könyvét.

2016-07-2206:08 index.hu
80-eve-130-cal-hasitott-a-holnap-vonata

Éppen nyolcvan éve, 1936. július 15-én közlekedett először az amerikai közlekedési vállalat, a New York Central Railroad kísérleti, áramvonalas, futurisztikus art déco stílusú vonata, a Mercury. A vonat tervezője az innovatív és integrált megoldásairól ...több híres ipari tervező, Henry Dreyfuss volt.  A Holnap Vonatának is nevezett jármű Közép-Nyugaton közlekedett, Detroit, Chicago, Cincinnati és Cleveland között.

2016-07-1506:00 index.hu
innen-mentettek-meg-matt-damont

A NASA JPL az a központ, ahonnan az amerikai űrkutatási hivatal robotos küldetéseit irányítják: az űrszondák és bolygók körül keringő műholdak irányítóközpontja itt van, innen figyelik például a Voyager szondákat és a Curiosityt is. Sőt, itt épültek, ...több itt tervezték a küldetésüket. A központot a magyar Kármán Tódor alapította, 5000 kutatójával igazi város a városban Los Angeles erdős külterületén. Arra jártunk körülnézni.

2016-06-2018:40 index.hu

Sikeres tesztet hajtott végre a Blue Origin nevű amerikai polgári űrvállalat: negyedszer is fellőtték az újrahasznosítható, New Shepard nevű rakétájukat. A cég célja egy olyan rakétafokozat és űrkapszula kifejlesztése, mellyel biztonságosan és a lehető ...több leggazdaságosabban lehet a világűr határáig szállítani az utazásra jegyet váltó űrturistákat.

2016-06-1919:02 index.hu

Az amerikai kormány azt tervezi, hogy engedélyezi a magánpénzből finanszírozott utazásokat a Föld körüli pályáján kívül is. Ez azért érdekes, mert kérdés, az amerikai kormány hogyan fogja rávenni arra a magánvállalkozásokat, hogy tartsák be az űrre vonatkozó ...több nemzetközi egyezményeket.

2016-06-0613:06 index.hu
megis-agydaganatot-okozhat-a-mobil

Egy amerikai kutatás szerint, amelyet patkányokkal végeztek, a mobiltelefon-sugárzásának kitett hím állatoknál kicsit megnövekedett az agydaganat kialakulásának kockázata. Az amerikai Országos Egészségügyi Intézet (NIH) kutatóinak tanulmánya szerint a ...több tudósok a patkányokat a fogantatásuktól kétéves korukig napi kilenc órában bombázták mobiltelefonos sugárzással – írja az MTI.

2016-05-3013:22 index.hu

Tavaly 15 százalékra csökkent a dohányos felnőttek száma az Egyesült Államokban – írja az MTI.

2016-05-2409:42 index.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: