+0 új cikk
Vissza a hírekhez

Idén június és július folyamán halt meg a legtöbb civil a kelet-ukrajnai válságövezetben tavaly augusztus óta az ENSZ összegzése szerint. A szakadárok arra figyelmeztetnek, hogy bármelyik pillanatban újra fellángolhatnak a harcok a térségben – írja az MTI.

2016-08-0409:18 index.hu

Büntetlenül maradnak a kelet-ukrajnai konfliktus szemben álló felei által elkövetett gyilkosságok és kivégzések - figyelmeztet az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága (OHCHR) a csütörtökön közzétett, a maga nemében első ilyen jelentésében. Az ENSZ-jelentés a ...több kelet-ukrajnai konfliktus-övezetekben az ukrán fegyveres erők és az oroszbarát szakadárok által, harci cselekményeken kívül elkövetett gyilkosságokra és kivégzésekre összpontosít - írja az MTI. Hivatalosan ugyan 18 hónapja tűzszünet van Kelet-Ukrajnában, de folytatódnak a harcok, amelyek során a civilek és fegyveresek ellen egyaránt elkövetett törvényen kívül emberölések büntetlenül maradnak. Ez pedig bátorítja elkövetésüket, és aláássa az igazságszolgáltatás lehetőségét.

2016-07-1422:09 index.hu

Az ukrán kormányerők és az oroszbarát szakadárok között dúló kelet-ukrajnai konfliktus 2014 áprilisi kirobbanása óta 9333 halálos áldozatot szedett és 21 396 sebesülttel járt - mondta az ENSZ politikai ügyekért felelős főtitkár-helyettese a Biztonsági Tanács ülésén.

2016-04-2908:16 index.hu

Legolvasottabb hírek: