+0 új cikk
Vissza a hírekhez
megint-strandszezon-van-a-krimben-erkeznek-nyaralni-a-kis-zold-emberkek

Oroszország nagyobb létszámú és korszerűbb felszereléssel ellátott erőket telepített az utóbbi napokban az ukrán határra a Krím félsziget mentén - közölte csütörtökön Oleh Szlobodin, az ukrán határőrség szóvivője az MTI szerint.

2016-08-1113:27 index.hu

Az ukrán hírszerzés által szervezett terrorakciót akadályoztak meg az oroszok a Krím félszigeten vasárnap, közölte a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). A Kreml-barát RT orosz hírportál az FSZB-re hivatkozva azt írta, az ukránok az orosz fennhatóság ...több alatt lévő terület infrastruktúráját akarták támadni. 

2016-08-1014:53 index.hu

Öt évre kitiltották Mihail Gorbacsov egykori szovjet államfőt Ukrajnából, amiért a Krím félsziget 2014-es orosz elcsatolását helyeselte egy korábbi interjúban – közölte csütörtökön az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU). „A Krím elcsatolásának nyilvános ...több támogatása miatt Mihail Gorbacsovnak öt évig tilos beutaznia Ukrajnába” – idézi az SZBU Twitter-bejegyzését az MTI.

2016-05-2617:16 index.hu
porosenko-elobb-utobb-felszabadul-a-krim

Az ukrán elnök szerint a Krím-félsziget Ukrajna elidegeníthetetlen része. Porosenko szerint elõbb-utóbb felszabadul a félsziget, amelynek megszálláshoz a Janukovics-rezsim nyújtott segítséget. Ukrajna két éve mindössze ötezer katonát tudott volna mozgósítani a Krím védelmére.

2016-02-2619:20 www.origo.hu
ukrajna-visszaszerezne-a-krimet

Petro Porosenko elnök tolvajnak nevezte Oroszországot.

2016-02-2618:58 hvg.hu
eurovizios-dalfesztival-mi-ez-ha-nem-politikai-uzenet

Az Oroszország által bekebelezett Krím-félszigetről származik az a tatár énekesnő, aki Ukrajnát képviseli majd az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Svédországban.

2016-02-2205:50 hvg.hu
ukran-aru-mar-nem-jut-be-a-krimbe

Életbe lépett vasárnap a kijevi kormány határozata, amelyik véglegesen megtiltotta mindenféle áru szállítását ukrán területekrõl az Oroszország által törvénytelenül elcsatolt Krím félszigetre. A döntést Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök kabinetje december 16-án hozta.

2016-01-1710:36 www.origo.hu

Megszakadt a Krím félsziget áramellátása Ukrajna felõl csütörtökre virradóra az egyetlen, még mûködõ vezetéken történt baleset miatt. Ráadásul ma jár le Ukrajna a Krímmel kötött energiaszolgáltatási szerzõdése.

2015-12-3110:42 www.origo.hu
ukrajna-szalmaszalat-nyujt-a-krim-lakossaganak

A Krímet blokád alatt tartó ukrán aktivisták beleegyeztek, hogy visszakapcsolják az egyik, a félszigetet ellátó elektromos vezetéket, mert nem akarják, hogy a lakosság szenvedjen az energiablokád miatt. Ugyanakkor azt követelik az ukrán parlamenttõl, ...több hogy minél elõbb szavazza meg azt a törvényt, ami a Krímbe irányuló áramszállítás teljes leállítását mondja ki.

2015-12-0811:09 www.origo.hu
ukrajna-lepett-kijev-es-moszkva-gazdasagi-haborujaban

Ukrajna ideiglenesen felfüggesztett minden, a Krímbe irányuló szállítást, és olyan terven dolgozik, amivel hosszú távon elvághatják a félszigetet. Nem sokkal korábban ismeretlen támadók felrobbantották a Krímet árammal ellátó vezetékeket. Moszkva január ...több elsejétõl nem importál Ukrajnából se élelmiszert, se mezõgazdasági termékeket, mert tiltakozása ellenére életbe fog lépni az EU és Ukrajna közti szabadkereskedelmi egyezmény.

2015-11-2413:33 www.origo.hu

Legolvasottabb hírek: