+0 új cikk
Vissza a hírekhez
a-menekultellenes-kampany-nem-is-a-migransokra-a-legveszelyesebb

A népszavazási kampány hatásairól a legkülönbözőbb vélemények jelentek már meg, amelyek ismertetésével nem is fárasztanánk az olvasót. A politikában szokatlan módon mi ugyanis véletlenül tényekbe botlottunk bele elméletek helyett.

2016-09-1817:37 index.hu

Nem értem, hogy azok az emberek, akik rácsodálkoztak Bayer Zsolti plecsnijére, hol éltek eddig. Az lett volna meglepő, ha nem tüntetik ki. Azt sem igazán értem, hogy miért kell ilyen plecsniket osztogatni úgy általában. De tényleg: miért menő, miért nem ...több inkább kínos az, ha valakit az állam tüntet ki? 

2016-08-2408:12 index.hu
kiss-gergely-a-kommentelokrol-ez-nalam-minimum-szanalmas

Olimpián versenyezni csodálatos dolog, de nem mindenki számára így csapódik le ez a két hét. A sportolók egy része felvillanyozódik, míg vannak olyanok, akiknek esélyük sincs átérezni a pillanatot, mert agyonnyomja őket a felelősség, az elvárás, a teljesítménykényszer, ...több amit a szövetségük, saját riválisaik illetve a szurkolók felől tapasztalnak.

2016-08-1811:13 index.hu
trump-es-clinton-csataja-uj-fejezetet-nyithat-amerikaban

Véget ért az USA-ban a két fő párt jelölőgyűlése, és ezzel célegyenesbe fordult a világ első számú politikai cirkusza, az amerikai elnökválasztás. Unalomra senkinek sem lehetett panasza: a republikánus és a demokrata konvenció bővelkedett show-ban, drámában, ...több hajmeresztő retorikában és fennkölt magasztosságban. Bár a két jelöltet, Donald Trumpot és Hillary Clintont annak rendje és módja szerint megválasztották, egyik párt sem tudta eltüntetni a lufik és konfettiáradat alatt meghúzódó törésvonalakat.

2016-08-0110:24 index.hu

Liubov Nepop, Ukrajna Magyarországra frissen kinevezett nagykövete a Budai Gyulával készült interjúnkra reagál az Indexnek küldött írásában.

2016-07-2508:46 index.hu
harom-nagyon-riaszto-elmelet-miert-szoritotta-ki-a-kormany-az-ubert

Rögtön, ahogy az Uber bejelentette a kivonulását, adóelkerüléssel, jogszabályok semmibevételével és törvénytelen versenyelőnyszerzéssel vádolta meg a céget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A kivonulás oka a parlamenten átnyomott új törvény, ami ...több alapján szanaszét bírságolhatnák és rögtön egy évre be is tilthatnák az Uber által is nyújtott szolgáltatást. Természetesen nem csak az övékét, hiszen nincsenek nevesítve – de a napnál is világosabb, hogy az Uberre biztosan ez a sors várt volna, mert hogy a törvényt kifejezetten rájuk szabták, konkrétan ellenük találták ki. 

2016-07-2413:38 index.hu

Az albánok elleni kiesés nem azért érthetetlen, mert egy gyengébb csapat volt az ellenfél. A teljes mentális blokkot nehéz megemészteni, ami a zöld-fehérek játékát jellemezte, és ami oly éktelenül szembetűnő volt a büntetőpárbajban.

2016-07-2214:14 index.hu

Nyáron megszokott, hogy a túlzsúfolt balatoni vonatok utasai fényképekkel illusztrált, felháborodott beszámolók formájában teszik helyre a MÁV-ot. Persze számtalan ügyfélbarát gesztussal lehetne enyhíteni a tumultussal járó kellemetlenséget, és ezekben ...több nem jár élen nemzeti vasúttársaságunk, de valójában a csúcsidei zsúfoltság valódi oka egy teljesen természetes és elkerülhetetlen jelenség: a kereslet ingadozása.

2016-07-2009:34 index.hu
javaban-zajlik-a-kiberhaboru-oroszorszaggal

A legnagyobb finn médiavállalat. A német Bundestag. Az USA minisztériuma. Mi a közös bennük? Hogy mind kibertámadás áldozatai lettek. A legfrissebb bizonyítékok arra mutatnak, hogy az elkövető hackerek az orosz kormány szolgálatában állnak. Ez pedig a ...több NATO-tagok és Oroszország kiberháborúját egész kézzelfoghatóvá teszi. Az észak-európai országok ráadásul nem csak az online hadviseléstől tartanak. Kitekintés a terhelt végekre a békés Budapestről.

2016-07-0509:08 index.hu
az-nem-eleg-hogy-regen-minden-rosszabb-volt

A lányom ősszel kezdi az iskolát. Iszonyatos, nyomasztó teher volt az iskolaválasztás. Nyilván az volt és az mindig és mindenkinek, aki a gyerekének a legjobbat próbálja megtalálni. És bizonyos szempontból persze ma sokkal könnyebb a helyzet, mint öt, ...több tíz vagy harminc éve. Egyre több az évszázados, lejárt paradigmák között gyötrödő közoktatásból így-úgy kinéző, a kereteken túllépő, alternatívát kínáló intézmény (egyébként még az államilag fenntartott intézmények között is). Az ezekhez való hozzáférés azonban erősen korlátozott, területi, anyagi és egy sor másik ok miatt.

2016-07-0214:49 index.hu
soros-az-eu-szetesese-gyakorlatilag-visszafordithatatlan

Az, hogy a brit szavazók többsége a kilépés mellett voksolt, "gyakorlatilag visszafordíthatatlanná teszi az EU széthullását", írta Soros György a Project Syndicate nevű weboldalon tett bejegyzésében.

2016-06-2521:32 index.hu

A Brexit sokkolta a világot, aminek sok gazdasági meg politikai oka van, de alapvetően mégis az okozza a meglepetést, hogy a kilépés szembemegy a józan ésszel.

2016-06-2413:26 index.hu
szereti-a-homokos-balatoni-strandot-hat-a-fuveset

Előre kell bocsátanom, hogy ebben a posztban teljesen szubjektív véleményemet osztom meg, ami azon alapszik, hogy életem körülbelül első húsz nyarát teljes egészében a Balaton déli partján töltöttem, és az itthon szokásos szabadstrandokon szocializálódtam. ...több Nekem világéletemben a füves vízpart volt a normális.

2016-06-1910:25 velvet.hu

Van itt egy sztori, sőt, megy a sztori évek óta, amivel mélységében az Index nem foglalkozott. Pedig egy több szempontból nagyon is fontos történetről van szó, tele szaftos és fontos gazdasági és politikai szálakkal.

2016-06-1216:16 index.hu

“A 2018-as választás azon fog múlni, hogy a mi társadalompolitikai szemléletünket a társadalom mennyire fogja elfogadni” - mondta a napokban Lentner Csaba az egyik MNB-alapítvány kuratóriumi tagja, Matolcsy György témavezetője, akinek mellesleg szintén ...több jutott az MNB-s pénzből, hogy terjessze szemléleteit.

2016-05-1717:14 index.hu
uzengetesekbe-brusszellel

Elindult a kormány újabb propagandakampánya, amivel a kvótanépszavazást népszerűsítik, a már ismert szólamokkal: Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék! - áll a plakátokon. Ez a kocsmai szinten megfogalmazott üzenet gyakorlatilag bármilyen környezetben, ...több ahová eddig kitették, zseniálisan hatott. A lepattant, füstölő hármas metróból kinézve is büszkén veri össze az ember a sarkait és pattan fel ökölbe szorított kézzel, de akármilyen szakadt külvárosi romhalmaz közepén látja az ember, nem tudja nem érezni, mennyire kínos és szürreális is ez valójában. De a kormány nemcsak most, hanem évek óta folyamatosan üzen Brüsszelnek. Össze is szedtünk hirtelen 6 fontosabb üzenetet Brüsszelnek, hogy ŐK IS MEGÉRTSÉK!

2016-05-1706:35 index.hu

Gyárfás Tamás azzal mentegette Kiss Lászlót, hogy mindenki tudott a csoportos nemi erőszak ügyéről, hiszen az fent volt a neten. Nem volt fent, de akkor már legyen, miért is ne? Az USA mind az ötven tagállamában adatbázist vezetnek a szexuális ragadozókról, ...több a nevek többnyire nyilvánosan kereshetők az interneten. Radikális ötlet lenne Magyarországon bevezetni, de a magyar politikusok nyomás alá helyezésére tökéletes.

2016-05-1011:28 index.hu

"Négy fiamat veszítettem el a drogellenes háború miatt" – mondja egy idős, a fiairól készült fényképet szorongató mexikói hölgy az ENSZ New York-i palotájának közelében. Maria Herrera egyike azoknak az ezreknek, akik az elmúlt években a drogháborúban ...több eltűnt gyermekeiket keresik.

2016-05-0409:21 index.hu

Kollégámmal, Bakró-Nagy Ferenccel és más újságírókkal ma határozatlan időre kitiltottak a Parlamentből, mert tegnap megsértettem a Tisztelt Ház forgatási rendjét.

2016-04-2613:10 index.hu
velemeny-tokos

»Ők a férfiak férfiai! A magukat tökösnek érző legények.«

2016-04-2419:00 www.borsonline.hu
Több hír

Legolvasottabb hírek: